Όλο το εισαγγελικό πόρισμα με τις “τρανταχτές” συλλήψεις για το ΤΤ

Μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία όπως φαίνεται από το εισαγγελικό πόρισμα δεν δικαιολογούνται, εντοπίστηκαν σε έξι λογαριασμούς του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου υπάρχει η αναφορά πώς από το 2008 έως το 2012 ο κ. Φιλιππίδης φέρεται να αύξησε κατά σημαντικό βαθμό την περιουσία του, με χρήματα τα οποία χαρακτηρίζονται άγνωστης προέλευσης.

Μάλιστα, το πόρισμα αναφέρει πως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως ο κ. Φιλιππίδης διαθέτει χρηματικά ποσά σε τόπους και μορφή που δεν είναι ακόμα γνωστή, καθώς όπως προκύπτει από τη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2011 και εξής διαθέτει περιουσία στο εξωτερικό.

Ο ίδιος ο κ. Φιλιππίδης μιλώντας σε διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης από την Αμερική όπου βρίσκεται δήλωσε πως σκοπεύει να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη, ενώ υπεραμύνθηκε της διοίκησής του στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Προθεσμία να απολογηθεί στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς εξακολουθεί και βρίσκεται σε ιδιωτική κλινική φουρούμενος, ενώ αν και αρχικά έγινε γνωστό πως δόθηκε εντολή για μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Ιπποκράτειο, ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Κοντομηνάς αντιμετωπίζει για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατηγορίες για απάτη, άμεση συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, δηλαδή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το e-mail Kοντομηνά στους εργαζόμενους του Alpha

Με ανακοίνωσή του, ο Δημήτρης Κοντομηνάς τόνισε πως δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο. «Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία. Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει», ανέφερε.

Διάβασε όλο το πόρισμα στο NewsIt

Read More

And More