Ο Alber Elbaz για το νέο του άρωμα: “είναι διαχρονικό”

Ο Alber Elbaz για πολλά χρόνια ήταν η προέκταση του οίκου Lanvin. Μέχρι το 2015 που αποφάσισε να διαγράψει την δική του μοναχική πορεία. Σήμερα, ο ίδιος ετοιμάζει το πρώτο του άρωμα σε συνεργασία με τον Γάλλο αρωματοποιό Frederic Malle, το οποίο έχει τον τίτλο Superstitious.

Μιλώντας για το νέο του άρωμα, ο ίδιος λέει ότι νιώθει μεγάλη αυτοπεποίθηση καθώς το νέο του άρωμα πρόκειται να περάσει το δύσκολο τεστ του… χρόνου μιας και πρόκειται για ένα διαχρονικό άρωμα. “Είναι ένα άρωμα που θα μπορούσε να γίνει στην Αφρική ή στο Παρίσι. Και θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί το 1930 ή και το 2018! Την στιγμή που τα πάντα δημιουργούνται με βάση τα trends, εδώ θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι παγκόσμιο και διαχρονικό, σαν ένα όνειρο”, λέει ο υπερταλαντούχος Alber Elbaz για την πρώτη του αρωματική απόπειρα.

Όσον αφορά το πόσο διαφορετικό είναι να δημιουργείς ένα άρωμα VS να δημιουργείς μια ολοκαίνουργια συλλογή, να τι είπε: “Είναι ίδιο όσον αφορά την διαδικασία της δημιουργίας. Ξεκινάει σαν μια λευκή σελίδα. Δεν έχεις κανένα σημείο αναφοράς παρά μόνο τις ιδέες σου γιατί θέλεις να δημιουργήσεις κάτι εντελώς καινούργιο. Αλλά η βασική διαφορά εδώ είναι ότι εγώ έπρεπε να διηγηθώ μια ιστορία και ο αρωματοποιός να μετατρέψει την ιστορία αυτή σε άρωμα. Ο Frederic μου έδωσε το κλειδί σε αυτόν τον κόσμο των αρωμάτων και αυτό ήταν πολύ γενναιόδωρο από μέρους του!”.

Read More

And More