ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: “Θέλω να του τα πω όλα, αλλά φοβάμαι ότι θα με χωρίσει”

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας…

Έχω μια σχέση εδώ και δύο χρόνια. Ο σύντροφός μου είναι πολύ καλός και μου φέρεται υπέροχα. Δεν έχω κανένα παράπονο.

Το πρόβλημα είμαι εγώ. Πριν μερικές μέρες, που ο φίλος μου έλειπε σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, βγήκα με τις φίλες μου. Στο μπαράκι που πήγαμε συνάντησα κάποιον γνωστό μου, με τον οποίο δουλεύαμε μαζί πριν κάτι μήνες.

Πάντα υπήρχε ένα τύπου φλερτ μεταξύ μας, αλλά διακριτικό. Απλά ανταλλάσσαμε ατάκες… Δεν ξέρω τι με έπιασε εκείνο το βράδυ! Ήπια λίγο παραπάνω, πιάσαμε και την κουβέντα και κατέληξα σπίτι του…(!!!)

Από το επόμενο πρωί ζω έναν εφιάλτη. Δεν μπορώ να το κουμαντάρω μέσα μου και με πνίγουν οι ενοχές. Δεν θέλω να χωρίσω με τον σύντροφό μου. Τον αγαπάω και περνάω πολύ καλά μαζί του. Δεν ξέρω όμως πως να χειριστώ την κατάσταση και φοβάμαι πολύ.

Από τη μία πνίγομαι και θέλω να του τα πω όλα, από την άλλη φοβάμαι ότι θα τα καταστρέψω όλα και θα με χωρίσει. Δεν θέλω να κρατάω μυστικά, αλλά δεν νομίζω ότι θα με συγχωρήσει.

Τι να κάνω; Να του το πω ή όχι;

Οι φίλες μου λένε να μην πω τίποτα και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το μάθει από πουθενά αλλού. Δεν ξέρω. Νιώθω άσχημα που δεν είμαι ξεκάθαρη απέναντί του! Νιώθω άσχημα και με τον εαυτό μου. Βοήθεια!

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ;
Το πρώτο φιλί, το πρώτο βλέμμα, η γνωριμία. Η αμηχανία, τα ευτράπελα, το συναίσθημα. Κεραυνοβόλος έρωτας, σχέση πάθους, σχέση λάθους, χωρισμός… Στείλε τη δική σου ξεχωριστή ερωτική ιστορία και δες την δημοσιευμένη.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

  1. Κάνε σαν να μην συνέβη τίποτα, γίνεται ; ʼμα λες ότι πιθανότατα θα χωρίσετε αν του το πεις, και ότι δεν θέλεις κάτι τέτοιο τότε καλύτερα να μην πεις τίποτα. ʼσε που θα μπορούσε να είχε συμβεί σ’εκείνον ή σε οποιονδήποτε άλλον, όσο καλά κι αν ένιωθε στη σχέση του.
    Βέβαια, αν πνίγεσαι και θέλεις να του τα πεις όλα για να αισθανθείς καλύτερα, κάνε το, αλλά γνωρίζοντας τις πιθανές συνέπειες.

  2. ενα πραγμα θα σου πω γλυκια μου αν ησουν εσυ αυτην που κερατωθηκε για τον οποιονδηποτε λογο θα ηθελες να το μαθεις και πως θα αντιδρουσες?

  3. Είναι ενθαρρυντικό που αισθάνεσαι άσχημα, δείχνει άτομο που καταλαβαίνει ότι τέτοιες πράξεις έχουν συνέπειες. Όντως δεν φέρθηκες εντάξει, όχι μόνο προς τον φίλο σου αλλά και προς τον εαυτό σου που επένδυσε και επενδύει(;) σε μια σχέση. Συμφωνώ με τις φίλες σου, για διαφορετικούς λόγους, ότι δεν πρέπει να του το πεις, εφόσον βέβαια ότι έκανες με τον πρώην συνάδελφο ήταν ένα ατόπημα της μια βραδιάς και δεν έχει συναισθηματική συνέχεια για εσένα (δεν σε έκανε δηλαδή να αρχίσεις να αμφιβάλλειs για τα αισθήματα που έχεις για τον φίλο σου). Αν θέλεις να συνεχίσεις με τον φίλο σου, τότε πρέπει να επωμισθείς τη στεναχώρια σου ολομόναχη και να μην την φορτώσεις και σε αυτόν. Δικό σου ήταν το λάθος, δική σου η ευθύνη, δική σου και η στεναχώρια. Το μόνο που μπορείς να κανείς, αντί να καταστρέφεις περισσότερο την σχέση με την αφήγηση της ‘προδοσίας’, είναι να δεχθείς ότι έκανες ένα τεράστιο λάθος, να στεναχωρηθείς που άλλη εικόνα είχες για το εαυτό σου και άλλη σου προέκυψε (είμαι σίγουρη ότι δεν περίμενες ότι θα έφτανες ποτέ στο σημείο να διακινδυνεύσεις μια καλή σχέση την οποία δεν έχτισε μόνος ο φίλος σου και εσύ συμμετείχες), και να προσπαθήσεις περισσότερο στην σχέση με τον φίλο σου, αν είναι σημαντική για σένα. Να δεις ότι σχέση δεν είναι μόνο να σου φέρεται υπέροχα εκείνος αλλά να του φέρεσαι υπέροχα και εσύ. Τα υπόλοιπα είναι, κατά την άποψη μου, λάθος δράματα που σπαταλούν ενέργεια σε λάθος κατεύθυνση. Εκτός βέβαια αν υποσυνείδητα θέλεις να διαλύσεις τη σχέση σου αλλά δεν θέλεις την ευθύνη του χωρισμού, οπότε του το λες και εκείνος, κατά πάσα πιθανότητα να σου ζητήσει να χωρίσετε, αλλά και να μην το κάνει και να παραμείνει μαζί σου πιθανόν να πληγωθεί τόσο πολύ που η σχέση σας θα αλλάξει μορφή προς το χειρότερο. Αν η σχέση είναι αυτό που σε απασχολεί, και όχι ο στεναχωρημένος εαυτούλης σου που θέλει να πετάξει το βάρος στον άλλο, τότε καλύτερα να μην θίξεις το θέμα.

  4. Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο απ τις ενοχές σου και το να μη σε χωρίσει αν μάθει τις πράξεις σου , είναι εσύ η ίδια και ο λόγος που σε ώθησε να τον απατήσεις με κάποιον που φλέρταρες(;;) ενώ έχεις μια τέλεια σχέση όπως μας περιγράφεις με έναν ιδανικό σύντροφο. Κάτσε να σκεφτείς λίγο τι περισσότερο σε τρομάζει , η μοναξιά μακριά απ την ιδανική σχέση ή ο ιδιος σου ο εαυτός . Όταν βρεις το κενό που προσπάθησες να καλύψεις με το να τον απατήσεις τότε θα ξέρεις και πως να συνεχίσεις. Καλή τύχη.

  5. Να μη πεις τίποτα. Βρέθηκες -κακώς βέβαια- σε μια στιγμή αδυναμίας. Το δύσκολο προς το παρόν, είναι να συγχωρήσεις εσύ τον εαυτό σου, και λέω προς το παρόν, γιατί όσο περνάει ο καιρός, η φυσική τάση του ανθρώπου είναι να εφευρίσκει του κόσμου τις δικαιολογίες, προκειμένου να βρει ελαφρυντικά για τα λάθη του.
    Και κάτι ακόμα. Ότι λέω στα κορίτσια που αναρωτιούνται αν πρεπει να συγχωρήσουν τον σύντροφό τους που τις απάτησε, θα πω και σε σενα. Όποιος το κάνει μια φορά, πάντα μα πάντα το ξανακάνει.
    Καλή τυχη σε ότι αποφασίσεις να κάνεις.

  6. ΕΧΩ Κ ΕΓΩ ΣΧΕΣΗ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΟΜΩΣ ΕΤΥΧΕ Κ ΣΕ ΜΕΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΟΚ ΑΠΛΑ ΦΙΛΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΙΩΘΑ ΤΥΨΕΙΣ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΤΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ,ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΤΣΑΤ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ….ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥΘΕΝΑ..

Πες μας τη γνώμη σου, στείλε το σχόλιό σου!

And More