Οι 10 βασικοί κανόνες για να καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου! (Σίγουρα δεν τηρείς κάποιον από αυτούς!)

Όλες πλένουμε το πρόσωπό μας, αφαιρούμε το μακιγιάζ (εντάξει, κάποιες, κάποια βράδια κλέβουν!), αλλά σε γενικές γραμμές το κάνουμε! Είχες σκεφτεί, όμως, ότι αν δεν το κάνεις σωστά είναι σαν να μην το κάνεις καθόλου;

Με άλλα λόγια: η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Και η άλλη μισή ο σωστός τρόπος να το κάνεις. Κάνε scroll down και διάβασε τους 10 βασικούς κανόνες παρακάτω. Ποιον από αυτούς δεν τηρείς;

Κανόνας no 1: Πλένουμε πάντα τα χέρια μας πριν!
/

Πιάνεις τα κλειδιά σου, παίζεις με το κινητό σου συνέχεια και μετά πας στο μπάνιο βάζεις gel καθαρισμού προσώπου στα χέρια σου, κάνεις αφρό και πλένεις το πρόσωπό σου! Τε-ρά-στι-ο λάθος! Με την κίνησή σου αυτή δεν πλένεις αλλά βρωμίζεις το πρόσωπό σου αφού ό,τι μικρόβια έχεις στα χέρια σου τα μεταφέρεις και εκεί. Άρα: πρώτα πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου και έπειτα κάνεις το οτιδήποτε στο πρόσωπό σου.
Κι ένα tip: για να βεβαιωθείς ότι έχεις πλύνει σωστά τα χέρια σου, να λες σε όλη την διάρκεια από μέσα σου το Happy Birthday. Ή και απ’έξω σου! Αλλά αυτό το φανταστικό και πολύ τρελό tip λειτουργεί!

Κανόνας no 2: Αφαιρούμε πρώτα το μακιγιάζ των ματιών και των χειλιών!

Το κάνουμε οι περισσότερες! Όταν αφαιρούμε το μακιγιάζ το κάνουμε σε όλο το πρόσωπο, τα μάτια και τα χείλη με μιας! Όταν, όμως, τρίβεις τα μάτια σου και μετά όλο το υπόλοιπο πρόσωπο η μάσκαρα μεταφέρεται παντού και αυτό μεταφράζεται σε φραγμένους πόρους. Επένδυσε σε ένα ειδικό προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών και χειλιών όπως το Clinique Take The Day Off.

Κανόνας no 3: Ποτέ με ζεστό νερό!
Το ζεστό νερό καταστρέφει το υδρολιπιδικό φιλμ, εκείνη την φυσική ασπίδα με έλαια που υπάρχει στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας και λειτουργεί προστατευτικά. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα μας να αφυδατώνεται και να είναι ξηρή. Το χλιαρό νερό είναι το ιδανικό. Για τον λόγο αυτό ποτέ μην πλένεις το πρόσωπό σου μέσα στο ντους. Πάντα μπαίνεις στον πειρασμό να γυρίσεις το νερό στο καυτό!

Κανόνας no 4: Double Cleansing!

Όταν είσαι βαμμένη ποτέ μην βάζεις απευθείας gel στο πρόσωπό σου. Πριν ανοίξεις το νερό και το αφήσεις να τρέχει θα πρέπει να αφαιρέσεις πρώτα το μακιγιάζ και τους ρίπους με ένα απαλό γαλάκτωμα κι έπειτα να βάλεις gel. Αυτή είναι η λογική του double cleansing στην οποία πιστεύουμε παααααρα πολύ! Αλλιώς, μπορείς να κάνεις το τεστ και μόνη σου: να δοκιμάσεις δηλαδή να πλύνεις το πρόσωπό σου μόνο με gel κι έπειτα να το περάσεις με ένα βαμβάκι και λοσιόν. Θα διαπιστώσεις ότι οι ρίποι είναι ακόμη εκεί!
Στην photo: καθαριστικό προσώπου Mario Badescu, beauty-hall

Κανόνας no 5: Πλύνε το πρόσωπό σου με το που θα επιστρέψεις σπίτι σου!

Δεν χρειάζεται να πάει 12 το βράδυ, λίγο πριν πέσεις για ύπνο για να αφαιρέσεις όλο το make up και τους περιβαλλοντικούς ρίπους από την επιδερμίδα σου. Αν δεν έχεις κάποια άλλη υποχρέωση μέσα στην ημέρα, καν’το με το που θα επιστρέψεις σπίτι σου.

Κανόνας no 6: Η ιεροτελεστία του ενός λεπτού!
Μην απλώνεις το gel στο πρόσωπό σου όπως- όπως και μην το κάνεις γρήγορα! Αφιέρωσε ένα λεπτό για να κάνεις πλούσιο αφρό και κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ. Με τον τρόπο αυτό διεγείρεις την μικροκυκλοφορία του αίματος και διώχνεις τις τοξίνες. Το πρόσωπό σου μετά θα αποκτήσει ένα ζωηρό αναψοκοκκίνισμα που δείχνει υγεία!

Κανόνας no 7: Μην ξεχνάς το λαιμό σου!

Έχεις και λαιμό! Ο οποίος, μάλιστα, είναι από τα πρώτα σημεία του σώματός σου που μαρτυρούν την ηλικία σου. Φρόντισέ τον, λοιπόν, πριν να είναι αργά. Τα βήματα που διάβασες παραπάνω και αυτά που θα διαβάσεις παρακάτω ισχύουν και για τον λαιμό!

Κανόνας no 8: Προσοχή στον τρόπο που θα σκουπίσεις το πρόσωπό σου!
Αφού ολοκληρώσεις την διαδικασία με το πλύσιμο του προσώπου σου θα πρέπει να είσαι εξίσου προσεκτική και πώς θα το σκουπίσεις. Μην τρίβεις το πρόσωπό σου και μην κάνεις βίαιες κινήσεις. Χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας ταμποναριστά. Για δύο λόγους: πρώτον, γιατί η πετσέτα μπορεί να έχει συγκεντρώσει αρκετά μικρόβια (ειδικά αν είναι η πετσέτα που σκουπίζεις και τα χέρια σου) και δεύτερον, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το βαμβάκι και όποια τριβή με βαμβακερό ύφασμα μας γερνάει!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 8 πράγματα που μας γερνάνε χωρίς να το καταλαβαίνουμε (και που τα κάνουμε όλες)!

Κανόνας no 9: Μην αφήνεις την ώρα να περνά για να βάλεις τις κρέμες σου!
Βάλε τις κρέμες σου όταν ακόμη η επιδερμίδα σου είναι δροσερή. Οι πόροι είναι ανοιχτοί, το πρόσωπό σου πεντακάθαρο και έτοιμο να υποδεχτεί τα συστατικά της κρέμας που θα βάλεις!

Κανόνας no 10: Κάνε αυτή την διαδικασία πρωί- βράδυ!
Υπάρχει αυτή η σχολή ότι αφού πλένουμε το πρόσωπό μας το βράδυ είναι περιττό να επαναλάβουμε το άλλο πρωί. Αυτό είναι λάθος! Διάβασε εδώ όλους τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητο να πλένεις το πρόσωπό σου και το πρωί!

Read More

And More