Ολόλευκο interior: Πώς να “απογειώσεις” την κατάλευκη διακόσμησή σου

Είσαι… οπαδός της χαλάρωσης και της ηρεμίας που μπορεί να προσφέρει η λευκή απόχρωση στους τοίχους και τα βασικά σου έπιπλα. Θεωρείς ότι μόνο έτσι μπορεί να αναδειχθεί ένας χώρος και να “εξυψώσει” τη διακόσμησή σου. Δεν μπορείς να διανοηθείς ότι θα βάψεις ποτέ έστω και έναν τοίχο σε ένα βαθύ navy blue, ένα βιομηχανικό ανθρακί ή ένα ατμοσφαιρικό κυπαρισσί! Και είναι OK το σκεπτικό σου, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση! Το λευκό είναι από τα πιο αρχοντικά χρώματα στη διακόσμηση, ξεκουράζει τις αισθήσεις και αναδεικνύει τα υπόλοιπα αξεσουάρ του σπιτιού.

Παρ’ όλα αυτά, ίσως να παρατηρείς κάποιες φορές πως η εκτεταμένη χρήση του λευκού σε πολλές επιφάνειες και όγκους μπορεί να δημιουργήσει και σχετική… μονοτονία στο interior! Άλλωστε, το μυστικό για έναν διακοσμητικά ισορροπημένο και ενδιαφέροντα χώρο κρύβεται στους συνδυασμούς και τις αντιθέσεις! Το mix & match δεν είναι μια τάση που έρχεται και φεύγει, αλλά μια διαχρονική κίνηση! Και το λευκό interior δεν εξαιρείται από αυτό το πλαίσιο!

Για να αποφύγεις να καταλήξεις με ένα σπίτι που σου προκαλεί ανία και όχι ενδιαφέρον, ακόμα και αν λατρεύεις το λευκό, μπορείς να διανθίσεις τη διακόσμησή σου με αντικείμενα και έπιπλα που θα βοηθήσουν στην επίτευξη ενός διαφορετικού και μοναδικού αποτελέσματος! Δεν χρειάζεται να γεμίσεις χρώματα και patterns για να κάνεις το χώρο σου ξεχωριστό -ειδικά από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στο γούστο και την αισθητική σου! Αλλά με μικρές “πειραγμένες” λεπτομέρειες, θα δεις και εσύ την αλλαγή που μάλλον χρειάζεσαι!

Δες παρακάτω μερικά tips για το πώς να “απογειώσεις” το white interior που τόσο αγαπάς!

Πρόσθεσε μικρές “εκρήξεις” χρώματος
Δεν χρειάζεται να… χρωματίσεις ολοκληρωτικά μια μεγάλη επιφάνεια για να κάνεις τη διαφορά! Αρκεί να ενσωματώσεις στη λευκή διακόσμησή σου μικρές χρωματιστές λεπτομέρειες που θα φέρουν την επιθυμητή αντίθεση και την ανανέωση που έχει ανάγκη τόσο ο χώρος, όσο και εσύ η ίδια! Ένα πετρόλ βάζο σε έντονη απόχρωση, μία μολυβί πολυθρόνα ή ένα κυπαρισσί μαξιλάρι θα δώσουν νέα πνοή στο σαλόνι, χωρίς να σου προκαλέσουν “φασαρία”.
Χρησιμοποίησε διαφορετικές υφάνσεις και υφές

Ακόμη και αν δεν είσαι έτοιμη να βάλεις χρώμα στη… ζωή σου, μπορείς με γήινες και off white αποχρώσεις, αλλά διαφορετικές υφές να δημιουργήσεις layering και διαφορετικά επίπεδα στη διακόσμηση. Τα πολλά υφάσματα και τα υλικά με διαφορετικές υφές μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό. Συνδύασε λινό με faux γούνα ή δέρμα, μάλλινα και πλεκτά υφάσματα με βαμβακερά και σατέν και γενικά “παίξε” ανάμεσα σε… τραχύ και φίνο για να δώσεις νέα διάσταση στο χώρο.
Βάλε φυσικά υλικά στη διακόσμηση

Αν δεν μπορείς να χωρέσεις με τίποτα στο μυαλό σου την προσθήκη χρώματος στο πολύτιμο λευκό interior σου, τότε μπορείς πολύ απλά να προσθέσεις αντικείμενα και έπιπλα από φυσικά υλικά που θα δώσουν μεν ένα twist χωρίς ωστόσο να σε επιβαρύνουν! Το ξύλο, η ψάθα, τα μεταλλικά στοιχεία και τα φυτά θα σε βοηθήσουν πολύ! Έτσι θα δώσεις διαφορετικές αποχρώσεις, και δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις καθόλου χρώμα!

Read More

And More