Πέθανε η Ντόντα Βορίδη Γουλανδρή – Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η κηδεία της

Θρήνος για το θάνατο της grande dame της κοσμικής Αθήνας. Η Ντόντα Βορίδη Γουλανδρή μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με την ασθένεια που την ταλαιπωρούσε, άφησε την τελευταία της πνοή, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η κηδεία της έγινε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Εκεί βρέθηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Παύλος Ιωαννίδης του Ιδρύματος Ωνάση, η Ναταλία Αβέρωφ, ο Νίκος Βερνίκος και πλήθος ακόμη κόσμου. Ενώ, ο σύζυγός της Ευτύχιος Βορίδης βρέθηκε εκεί υποβασταζόμενος από τον ανιψιό του Μάκη Βορίδη.

Σε βαρύ πένθος και οι γιοι της Αριστείδης και Πέτρος Εμπειρίκος, αλλά και τα εγγόνια της με την Κάθριν Εμπειρίκου να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.
Ποια ήταν όμως η Ντόντα Βορίδη Γουλανδρή;
Η Ντόντα Βορίδη Γουλανδρή έζησε μια ζωή σαν παραμύθι. Αριστοκράτισσα και στην καταγωγή και στην ψυχή ήταν από τις μεγάλες κυρίες της Αθήνας που ξεχώρισαν. Το πραγματικό της όνομα ήταν Μαρία – Μαγιόρκα Γουλανδρή. Γεννήθηκε στην Άνδρο και ήταν το έκτο παιδί -και μοναδικό κορίτσι- του Πέτρου Γουλανδρή, δημιουργού των εταιρειών Ηνωμένη Ναυτιλιακή και Εμπορική Εταιρεία της Ελλάδος και της Global Trading and Shipping Company.
Το 1957, η Ντόντα παντρεύτηκε τον γόνο της εφοπλιστικής δυναστείας Εμπειρίκου, Γιώργο Εμπειρίκο και έμειναν μαζί στη Νέα Υόρκη. Μαζί απέκτησαν δυο παιδιά και (μετέπειτα) τέσσερα εγγόνια. Οι δυο τους, όμως, αποφάσισαν να χωρίσουν και το διαζύγιό τους έγινε ήρεμα και αθόρυβα.

Η Ντόντα όμως, ερωτεύεται ξανά και παντρεύεται τον καρδιολόγο και προσωπικό γιατρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή Ευτύχιο Βορίδη (θείο του βουλευτή Μάκη Βορίδη). Ο Ευτύχιος Βορίδης ήταν στο πλευρό της για 40 χρόνια και μέχρι τις τελευταίες ώρες στο σπίτι τους στη Βάρη, τον είχε κοντά της να της δίνει κουράγιο.

Read More

And More