Πώς να γυαλίσεις τα παράθυρά σου!

Τα τζάμια είναι ο μπελάς κάθε νοικοκυράς! Δεν χρειάζεται! Απαιτούν οργάνωση και έξυπνες κινήσεις για να γίνουν… άορατα! Ειδικά όταν περιμένεις καλεσμένους στο σπίτι σου πρέπει να είναι πεντακάθαρα και εμείς σου δίνουμε τον τρόπο να γίνουν αόρατα με δοκιμασμένη συνταγή και απόλυτα αποτελεσματική και κυρίως…. πάμφθηνη!

Τι θα χρειαστείς
Σφουγγάρι, ζεστό νερό λίγο διαλυμένο υγρό σαπούνι πιάτων, καθαρό στεγνό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

Οδηγίες

  • Ξεκίνα να σαπουνίζεις τα παράθυρά σου με το σαπουνόνερο. Θυμίσου ότι όσες λιγότερες σαπουνάδες κάνεις τόσο το καλύτερο γιατί δεν θα μείνουν λεκέδες. Επίσης απέφυγε τα ισχυρά καθαριστικά γιατί με τον καιρό φθείρουν το πλαίσιο του τζαμιού ειδικά εάν είναι ξύλινο και βαμένο.
  • Στέγνωσε τα τζάμια από πάνω προς τα κάτω με κινήσεις που να θυμίζουν s.
  • Μην ξεχνάς να καθαρίζεις καλά και τα χερούλια καθώς είνα φορείς μικροβίων.

Hot tip
Καθάριζε τα τζάμια σου τις μέρες που έχει συννεφιά και αυτό διότι ο ήλιος τα στεγνώνει γρήγορα και αφήνει λεκέδες στο γυαλί.

Το μυστικό για να γίνουν αόρατα!

Ένα είναι το δοκιμασμένο μυστικό για να κάνεις τα τζαμια σου αόρατα! Σε ένα μικρό λεκανάκι με χλιαρό νερο πρόσθεσε δύο κουταλιές ξύδι και πέρασε με αυτό το διάλυμα τα τζάμια. Αντί να χρησιμποποιήσεις πανί για να τα στεγνώσεις τσαλάκωσε μια εφημερίδα και πέρασε τα τζάμια σου μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Το μελάνι της εφημερίδα δίνει μοναδική γυαλάδα και καθαριότητα!

Read More

And More