Πώς θα βρεις το σχήμα του προσώπου σου. Ένας πολύ απλός οδηγός!

Το σχήμα του προσώπου είναι κάτι σαν τον ωροσκόπο σου: θέλεις να το βρεις κι ας μην σου χρειάζεται σε κάτι. Γιατί στην πολύ… απίθανη ερώτηση που μπορεί να σου κάνει κάποιος για το τι σχήμα προσώπου έχεις, θέλεις να έχεις μια απάντηση να του δώσεις. Και γιατί είναι ένα χαρακτηριστικό που σε προσδιορίζει όπως, για παράδειγμα, το χρώμα των μαλλιών σου.

Κάθισε, λοιπόν, μπροστά από τον καθρέφτη σου και δες τι σχήμα προσώπου έχεις ακολουθώντας τις οδηγίες παρακάτω. Εν ανάγκη, πάρε και ένα μολύβι ματιών ή χειλιών και ζωγράφισε. Why not?

Οβάλ

Το οβάλ είναι το πιο συνηθισμένο σχήμα προσώπου ή, τουλάχιστον, αυτό που έχουν οι περισσότερες γυναίκες. Αν έχεις οβάλ πρόσωπο και το ζωγραφίσεις θα πάρεις ως αποτέλεσμα ένα σχήμα… αυγού αλλά αναποδογυρισμένο. Οι γυναίκες με οβάλ σχήμα προσώπου έχουν ελάχιστα πιο φαρδύ μέτωπο σε σχέση με το κάτω περίγραμμά τους ενώ το πηγούνι τους είναι καμπυλωτό.

Τετράγωνο

Αν έχεις τετράγωνο σχήμα προσώπου οι άκρες του προσώπου σου στο άνω και κάτω μέρος έχουν σχεδόν το ίδιο μήκος. Επίσης, αν έχεις τετράγωνο σχήμα προσώπου και αν αποφασίσεις να μετρήσεις με ένα μέτρο το μήκος και το ύψος του (από τη μια άκρη του μετώπου μέχρι την άλλη και από το κέντρο του μετώπου μέχρι το πηγούνι) θα πάρεις ως αποτέλεσμα το ίδιο νούμερο με ελάχιστους πόντους διαφορά.

Στρογγυλό

Το στρογγυλό σχήμα προσώπου είναι επί της ουσίας τετράγωνο με πιο καμπυλωτό σχήμα στα πλαϊνά. Επίσης, στο στρογγυλό σχήμα τα μάγουλα είναι το πιο φαρδύ σημείο πάνω στο πρόσωπό μας και φυσικά αν έπαιρνες και σε αυτή την περίπτωση ένα μολύβι για να ζωγραφίσεις το περίγραμμά σου, το σχήμα που θα προέκυπτε θα ήταν στρογγυλό.

Καρδιά

Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα καρδιάς αυτό σημαίνει ότι το μέτωπο είναι το πιο φαρδύ σου σημείο και το πηγούνι σου είναι αρκετά στενό και μυτερό. Τόσο απλά!

Διαμάντι

Το σχήμα διαμάντι και το σχήμα καρδιάς μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Οι βασικές διαφορές για να καταλάβεις ότι ανήκεις στο σχήμα διαμάντι είναι ότι έχεις πολύ έντονα ζυγωματικά που είναι και το πιο έντονο σημείο στο πρόσωπό σου κι επίσης έχεις πολύ στενό άνοιγμα στο hairline, δηλαδή στο μέτωπό σου, κοντά στις ρίζες των μαλλιών.

Ορθογώνιο

Τα ορθογώνια πρόσωπα κάνουν καριέρα και ως… μακρόστενα. Μοιάζουν αρκετά με τα τετράγωνα μόνο που έχουν μεγαλύτερο ύψος. Εδώ το μέτωπο, τα ζυγωματικά και το κάτω περίγραμμα του προσώπου είναι το ίδιο φαρδιά και το πηγούνι είναι πιο στρογγυλεμένο.

And More