Ποτό και ξενύχτι! Τι μπορείς να φας με λίγες θερμίδες ακόμα κι αν είσαι στο δρόμο

Βγήκες, ήπιες, χόρεψες και τώρα λογικό είναι να λιμοκτονείς! Αν η πείνα σου έχει φτάσει στα άκρα και δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι να φτάσεις σπίτι και να φας κάτι υγιεινό, σου έχω μερικές ιδέες που μπορείς άφοβα να επιλέξεις χωρίς να διαπράξεις διατροφικό έγκλημα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε…

  • 2 καλαμάκια χοιρινά ή κοτόπουλο: Αναπληρώνουν γρήγορα τις απαιτήσεις του οργανισμού σε πρωτεΐνες και βιταμίνες B, οι οποίες έχουν καταστραφεί σε ένα βαθμό από το αλκοόλ.
  • 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης: Το αυξημένο του περιεχόμενο σε απλά σάκχαρα βοηθάει στην αποκατάσταση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, τα οποία είναι μειωμένα λόγω αλκοόλ και των πολλών ωρών που έχεις μείνει νηστική, καθώς επίσης μειώνουν την πιθανότητα να έχεις πονοκέφαλο την επόμενη μέρα από το ξενύχτι.
  • 1 τοστ ή μπαγκέτα με τυρί, γαλοπούλα και λαχανικά: Ο συνδυασμός του ψωμιού με το τυρί και τη γαλοπούλα, εφοδιάζει τον οργανισμό με τα βασικά του καύσιμα (πρωτεΐνες και υδατάνθρακες) και βοηθάει σημαντικά στην αποκατάσταση της χαμένης μας ενέργειας και στην ικανοποίηση του αισθήματος πείνας. Επιπρόσθετα, λειτουργεί θετικά στην αντιμετώπιση της στομαχικής ναυτίας που νιώθουμε τα ξημερώματα.
  • 1 μπάρα δημητριακών & χυμό: Μπορείς να τα βρεις οπουδήποτε και είναι η εναλλακτική με τις λιγότερες θερμίδες. Ταυτόχρονα, παρέχει στον οργανισμό υδατάνθρακες και κάλιο που βοηθούν στην επαναφορά της ισορροπίας των υγρών και της γλυκόζης στον οργανισμό. Έτσι, ξεπερνάς γρήγορα την πείνα σου και ενυδατώνεις το σώμα σου.

Read More

And More