Relic: H 40λεπτη solo performance του Ευρυπίδη Λασκαρίδη!

Η πολυσυζητημένη παράσταση RELIC, του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας OSMOSIS, μετά την επιτυχημένη περιοδεία της στο εξωτερικό (18 διεθνή φεστιβάλ σε 10 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες) και μόλις ένα μήνα πριν ταξιδέψει στο Barbican του Λονδίνου, έρχεται στο BIOS, για λίγες μόνο παραστάσεις.

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ διεθνούς κύρους όπως η Biennale de la Dance της Λυών, το Chantier d’ Europe του Theatre de la Ville στο Palais de Tokyo, το La Comedie de Reims του Λουντοβίκ Λαγκάρντ, το Dublin Dance Festival και άλλα. Στην Αθήνα έχει παρουσιαστεί μόνο για τέσσερις παραστάσεις, δύο στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2015 και δύο στις ΡΟΕΣ τον Απρίλη του 2016, σε συνεργασία με το Rēs Ratio Network.

Σε έναν αυτοσχέδιο χώρο, με μία DIY διάθεση, ένα φοβερά ιδιαίτερο πλάσμα με ένα απίθανο σώμα επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με τον χώρο και τον χρόνο, δημιουργώντας την αίσθηση πως η μεταμόρφωση, η γελοιότητα και η υπερβολή μπορεί να είναι τελικά ένας γρήγορος δρόμος προς την ποίηση. Η μαγεία δημιουργείται από το τίποτα ενώ το χονδροειδές χιούμορ μας αποκαλύπτεται ως διέξοδος από τον πόνο της ζωής. Σαν ένα απόκοσμο καμπαρέ, ένα ανοίκειο βαριετέ, το RELIC δοκιμάζει τα όρια του κοινού και του περφόρμερ ταυτόχρονα.

*πρεμιέρα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου – για 6 μόνο παραστάσεις στο BIOS

Read More

And More