Σάκης Ρουβάς: Στα εγκαίνια του πρώτου πανευρωπαϊκού Πάρκου Ανακύκλωσης [pics]

Ένας πολυχώρος ανακύκλωσης εγκανιστάστηκε το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Πρόκειται για το πρώτο Πανευρωπαϊκό Πάρκο Ανακύκλωσης το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού (επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 61). Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο Σάκης Ρουβάς.

Ο Σάκης Ρουβάς δίνει πάντα το παρών σε πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο το κοινό καλό. Σε αυτή την περίπτωση, η ανακύκλωση είναι για εκείνον αλλά και την οικογένειά του τρόπο ζωής. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο ίδιος τόνισε πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να μαθαίνουν από νωρίς πόσο σημαντικό είναι να ανακυκλώνουν και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλουν οι γονείς και τα σχολεία.

Στο σπίτι του, όπως εκμυστηρεύτηκε ο Σάκης Ρουβάς, έχουν φροντίσει να έχουν και κάδο ανακύκλωσης κι έτσι τα παιδιά του μαθαίνουν τα οφέλη. Άλλωστε η αγάπη για τη φύση είναι μια στάση ζωής που προσπαθεί να την περάσει και στα παιδιά του.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Σάκης Ρουβάς είναι ένας ιδανικός πρεσβευτής και πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ανακύκλωση. Ειδικά για την Ανταποδοτική Ανακύκλωση την οποία θα συναντήσεις στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης!

Το Πάρκο βρίσκεται πλησίον του δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού όπου έχει τοποθετηθεί ένα πολυκέντρο ανακύκλωσης, που αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο εξοπλισμό ανακύκλωσης συσκευασιών και όμοιό του υπήρχε μέχρι σήμερα μόνο στη Σουηδία.

Στον χώρο λειτουργεί κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές, ενώ δημιουργήθηκαν επίσης ένας βοτανικός κήπος με ελληνική φυτά και μια οικολογική λίμνη, για τη συντήρηση της οποίας χρησιμοποιούνται φυσικοί μέθοδοι.


“Αυτός ο πλανήτης δεν μας ανήκει κατά κυριότητα” τόνισε κατά στην ομιλία του ο Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας για τα οφέλη της Ανακύκλωσης.

Στα εγκαίνια βρέθηκε πλήθος κόσμου από την πολιτική ζωή του τόπου, εκπρόσωποι της εκκλησίας, παιδιά από σχολεία της περιοχής αλλά ακόμα και απλοί θαυμαστές του Σάκη Ρουβά που ενημερώθηκαν για την παρουσία του και έσπευσαν να τον συναντήσουν από κοντά.

Δες όλα όσα έγιναν στα Επίσημα Εγκαίνια του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης!


Παύλος Ραβάνης (Πρόεδρος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης), Προκόπης Παυλόπουλος, Νίκος Σαράντης (Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού)

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, NDP

Read More

And More