Σάκης Ρουβάς: Στηρίζει την πρωτοβουλία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη για τα παιδιά των προσφύγων!

Πάντα κοντά στα παιδιά είναι ο Σάκης Ρουβάς και ειδικά σε αυτά που έχουν ανάγκη. Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ γίνεται, για ακόμη μία φορά, πρώτος εθελοντής σε ένα νέο πρόγραμμα που σκοπό έχει να δώσει στα παιδιά -και συγκεκριμένα στα παιδιά των προσφύγων- αυτά που χρειάζονται. Το πιο σημαντικό φυσικά για εκείνα, αλλά και για όλους τους ανθρώπους, είναι η υγεία. Έτσι, με πρωτοβουλία του “Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” δημιουργήθηκε το “We care”.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sakis Rouvas (@sakisrouvas) στις


Το πρόγραμμα για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την “Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας” (ΚΕΔΕ), και τη στήριξη του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Το πρωί της Τετάρτης έγινε και η επίσημη παρουσίασή του στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”.

Ο Σάκης Ρουβάς δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία αλλά και την κουμπάρα και φίλη του Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ενώ ως πρώτοι εθελοντές του προγράμματος παρευρέθηκαν στην συνέντευξη Τύπου και οι Μελίσσα Βαρδινογιάννη και Αριέττα Βαρδινογιάννη.


Αθανάσιος Δημόπουλος, Γιώργος Πατούλης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Σάκης Ρουβάς, Μανώλης Παπασάββας

Η κυρία Βαρδινογιάννη, ανοίγοντας με την ομιλία της τη συνέντευξη Τύπου, είπε: “Οι εικόνες των ταλαιπωρημένων οικογενειών που διώχτηκαν από τη χώρα τους, που κινδύνεψαν για να φτάσουν σε τόπους πιο φιλόξενους για μια νέα αρχή, γονείς που χωρίστηκαν από τα παιδιά τους, απώλειες τόσων αθώων ψυχών, δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο… Το προσφυγικό πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και κανένα κράτος ή κανένας φορέας δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνος του.

Και συνέχισε: “Χρειάζεται μια κοινή διεθνής πολιτική και πρωτοβουλίες τόσο από τα Ηνωμένα Έθνη, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την πλευρά μου, είμαι σε συνεχή επαφή με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO, κυρία Irina Bokova, για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Οργανισμού για τους πρόσφυγες. Την έχω ενημερώσει για την κατάσταση στην Ελλάδα και της έχω ζητήσει να μιλήσει και για το θέμα της χώρας μας στον Γενικό Γραμματέα των Hνωμένων Εθνών, κύριο Ban Ki Moon, τώρα που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού με τη συμμετοχή 193 κρατών-μελών. Πιστεύω πραγματικά πως όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε στο πέρασμά τους από την Ελλάδα οι πρόσφυγες να τύχουν μιας αξιοπρεπούς υποδοχής και μιας ασφαλούς διέλευσης.”


Αθανάσιος Δημόπουλος, Γιώργος Πατούλης, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με τους πρώτους εθελοντές στο Πρόγραμμα «We care», Αριέτα Βαρδινογιάννη, Μελίσσα Βαρδινογιάννη και Σάκη Ρούβα

Το Πρόγραμμα “We care” αφορά βρέφη, παιδιά και εφήβους ως 16 ετών, στα οποία θα παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός όπου απαιτείται. Μετά από την εξέταση, θα δίνεται σε κάθε παιδί προσωρινό βιβλιάριο υγείας με το οποίο σε περίπτωση ανάγκης για νοσηλεία, θα γίνεται διακομιδή στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Όλες οι περιπτώσεις θα καταγράφονται και θα γίνεται ενημέρωση προς τους αρμόδιους φορείς. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται από εθελοντές παιδιάτρους και νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία” καθώς και από γιατρούς από τον “Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών”.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στην Αττική και θα επεκταθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, σε συνεννόηση με τους Δήμους. Παράλληλα, θα παρέχονται στους πρόσφυγες είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα.

Read More

And More