Θεοχάρης Ιωαννίδης για το πρόβλημα υγείας: “Σου κάνουν κάποιες ενέσεις στο κεφάλι, είναι επώδυνο”

“Πριν από ένα περίπου μήνα ανέβασα μία φωτογραφία στο Instagram, όπου ήμουν χωρίς μαλλιά. Το έχω πάθει δύο φορές μέχρι σήμερα. Μία στα 15 μου και μία λίγα χρόνια αργότερα. Το έκανα, όχι για να προκαλέσω, αλλά για να στηρίξω και να βοηθήσω όποιο παιδί ή έφηβο το αντιμετωπίζει”, είπε ο Θεοχάρης Ιωαννίδης στον Αλέξανδρο Πρίφτη και το Down Town Κύπρου για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Ο πρωταγωνιστής του “Μπρούσκο” μιλά ανοιχτά για την γυροειδή αλωπεκίαση, από την οποία στο παρελθόν έχασε όλα τα μαλλιά του και εξομολογείται πως η θεραπεία είναι επίπονη… “Η γυροειδής αλωπεκίαση δεν είναι απλό πράγμα. Ξέρω πώς είναι να το περνάς. Ειδικά για ένα κορίτσι είναι μεγάλη η ζημιά. Όταν τα μαλλιά της είναι κάτι βασικό -όπως για εμάς τα αγόρια οι όρχεις- είναι σαν να την ευνουχίζεις. Θεώρησα ότι τα παιδιά πρέπει να έχουν εικόνα ενός ανθρώπου που προβάλλεται, να γνωρίζουν ότι κι άλλοι άνθρωποι το παθαίνουν αυτό. Ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτό τον αγώνα. Κακά τα ψέματα είναι δύσκολο πράγμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Στα 15 το έπαθα γιατί είχα φρικάρει, μάλλον έφταιγε ο χωρισμός των γονιών μου και το γεγονός ότι θεώρησα πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Παρά το γεγονός όμως, εκείνοι στάθηκαν δίπλα μου και μου έκαναν όλα τα χατίρια. Με στήριξαν πολύ. Το πρώτο και βασικό είναι να αισθανθούν οι πάσχοντες καλά. Όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Σε μένα είχαν πέσει και το ένα φρύδι μου, αλλά και οι βλεφαρίδες μου. Από την άλλη, αυτό που ακολούθησα εγώ, ήταν μία φαρμακευτική αγωγή με κορτιζόνη. Σου κάνουν κάποιες ενέσεις στο κεφάλι, είναι επώδυνο, το ξέρω. Αλλά μέσα σε τρεις μήνες ξαναβγήκαν τα μαλλιά μου. Υπάρχουν κάτι κομπογιαννίτες που εκμεταλλεύονται τον κόσμο και τους βάζουν μέχρι και μπαρούτι πάνω στο κεφάλι. Ό,τι βλακεία θες… Το καλύτερο είναι να αλλάξουν ψυχολογία, γιατί είναι κάτι που λύνεται κι έπειτα να πάνε σ’ έναν ειδήμων ιατρό”.

Διάβασε περισσότερα στο Down Town Κύπρου που κυκλοφορεί!

Read More

And More