Θοδωρής Αθερίδης – Σμαράγδα Καρύδη: Γιατί αποκάλυψαν τώρα τη σχέση τους;

Είναι ταλαντούχος, έξυπνος και έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο. Σε μια εξομολόγηση από καρδιάς στο Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη, ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά για τις ισορροπίες στη ζωή του, την κόρη του και όλα όσα τον κάνουν χαρούμενο. Και αποκαλύπτει γιατί μίλησε τώρα ανοιχτά για τη σχέση του με την Σμαράγδα Καρύδη
Είσαι αντισυμβατικός ως άνθρωπος; Πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα;
Σε ορισμένα πράγματα ναι, σε άλλα όχι. Δεν μου αρέσει να προκαλώ γενικώς, θέλω να έχω το μέτρο στη ζωή μου. Εγώ, για παράδειγμα, έτσι ερωτεύομαι. Δεν θα μπορούσα να είμαι με μία κοπέλα, που θα είναι πολύ τρελή. Μου αρέσει η λίγη τρέλα. Η ισορροπία.
Την έχεις;
Στον εαυτό μου; Εύθραυστη είναι! Άλλο ένα στοίχημα που έχω με τον εαυτό μου. Μεγαλώνοντας, ξέρεις, προσπαθείς να βρεις την ομορφιά ενός πράγματος με βάση το μέτρο. Είναι οι ποιότητες που αλλάζουν. Δεν αναζητώ πια ποσότητες, αλλά ποιότητες.

Πώς τη βρίσκεις την ισορροπία; Πώς την χάνεις;
Παρέχεται αν εργάζομαι. Έτσι και μόνο. Τα υπόλοιπα σκαμπανεβάσματα αντιμετωπίζονται. Αν έχεις ησυχία και εργασία, όλα τα άλλα βρίσκονται. Αλλά και γι’ αυτά τα δύο, δεν μπορείς να είσαι απόλυτα υπεύθυνος. Μπορείς να είσαι πολύ προσεκτικός.
Κουράστηκες ποτέ;
Δεν με κουράζει η δουλειά μου. Μόνο αν εξαντληθώ. Ο συνδυασμός δεκάωρου γυρίσματος και παράστασης μετά, με διαλύει. Μου αρέσει που δεν κάνω τηλεόραση, γιατί έχω το θέατρο. Και τα δύο είναι δύσκολο. Το έχω κάνει και το λέω…
Την κόρη σου την απέτρεψες να ασχοληθεί με το θέατρο;
Όχι, ίσα-ίσα που, όταν μου είπε ότι θα το κάνει, χάρηκα πάρα πολύ. Είναι μία δουλειά πολύ ωραία. Είναι δουλειά αγάπης, ασχολείσαι με τη φαντασία σου, καλλιεργείς το μυαλό και το πνεύμα σου.
Η σχέση σου μαζί της είχε πολλές διακυμάνσεις;
Στην εφηβεία της μονάχα, όταν έπρεπε να περάσει αυτό το στάδιο, κάνοντας την επανάστασή της. Έστω και χωρίς αιτία. Ε, όλοι το έχουμε κάνει αυτό. Το αντιμετωπίσαμε με τρυφερότητα, δεν υπήρχε λόγος διένεξης ή καβγάδων. Κι εγώ το έκανα στους δικούς μου.

Γιατί μίλησες τώρα ανοιχτά για τη «σχέση σου με την Σμαράγδα Καρύδη», σε πρόσφατη συνέντευξή σου;
Δεν έγινε αυτό! Ο δημοσιογράφος που μου έκανε τη συνέντευξη είναι φίλος και ήξερε πάρα πολύ καλά τι γίνεται με τη Σμαράγδα. Και με ρωτάει: «τι γίνεται με τη Σμαράγδα; Πώς είστε; Είναι καλά η Σμαράγδα;». «Μια χαρά είναι», λέω. «Τώρα πού μένετε, στη Γλυφάδα ή στο άλλο σπίτι;». «Όχι» λέω, «στην Ακρόπολη». «Εσύ διαζύγιο», μου λέει, «δεν θα πάρεις;». «Όχι», λέω. Αυτά εδώ που τα είπαμε «off the record», νόμιζα ότι δεν τον αφορούν σε τίποτα. Όταν είδε όλη την κουβέντα, αυτό που σκέφτηκε ήταν ότι «αυτό που έχει αξία είναι αυτό» και το έβαλε. Ok, έγινε. Δεν με πείραξε καθόλου. Το ότι δεν μιλάω ανοιχτά για τη σχέση μου, δεν είναι επειδή κάτι κρύβω. Αλλά, γενικά, δεν μου αρέσει να το κάνω! Αισθητικά δεν μου αρέσει! Δεν με νοιάζουν αυτά.
Είσαι ευτυχισμένος, σήμερα;
Στιγμές, στιγμές… Υπάρχουν φορές που νιώθω φρέσκος, δυνατός, χορτάτος, αισθάνομαι ευδαιμονία. Αλλά υπάρχουν κι άλλες που νιώθω κενός. Μόνο η κούραση το κάνει αυτό. Αλλά η χαρά, ο έρωτας, η αγάπη, τα απλά πράγματα, μας κάνουν χαρούμενους.
Διάβασε περισσότερα στο Down Town Κύπρου!

Read More

And More