Σάκης Ρουβάς: Κορυφαία διάκριση για το Chevalier στο Λονδίνο

Μία ακόμη διεθνής διάκριση ήρθε για την ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη κι αυτή τη φορά από το Λονδίνο και το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης. Το Chevalier απέσπασε το μεγάλο βραβείο -σε ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά γεγονότα της χρονιάς- και το ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Paweł Pawlikowski.


Το “Chevalier” είναι μια σπουδή στον ανδρικό ανταγωνισμό, μέσα από τα μάτια μιας γενναίας και ξεχωριστής σκηνοθέτιδας. Με επίσημη αυστηρότητα και ακαταμάχητο πνεύμα, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη κατάφερε να φτιάξει μια ταινία που είναι συγχρόνως μια ξεκαρδιστική κωμωδία, αλλά και μια βαθιά ανησυχητική δήλωση για την κατάσταση της ανθρωπότητας στη Δύση”, δήλωσε ο ίδιος.


Αναφορά στη βράβευση της ταινίας έκαναν και πολλά διεθνή μέσα, επιβεβαιώνοντας ότι λειτουργεί σαν πρεσβευτής του ελληνικού κινηματογράφου στο εξωτερικό.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη διεθνής βράβευση για τους συντελεστής της. Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του Chevalier στο Φεστιβαλ του Λοκάρνο και την θερμή υποδοχή του από τον κόσμο του κινηματογράφου, ακολούθησε η βράβευση στο 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο.

Το Chevalier κέρδισε την Ειδική Μνεία της Κριτικής Επιτροπής (Special Jury Mention) και ο Σάκης Ρουβάς μαζί με όλο το cast των ηθοποιών κέρδισαν Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας παραλαμβάνοντας την “Καρδιά του Σεράγεβο” (Sarajevo Heart for Best Actor). (διάβασε εδώ περισσότερα)

Η κορυφαία διάκριση στο BFI London Film Festival φυσικά ήταν κάτι που έκανε περήφανο και χαρούμενο τον κορυφαίο Έλληνα σταρ και φρόντισε να το μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους.


Οι ταινίες που ξεχώρισαν στο BFI London Film Festival ανακοινώθηκαν και στην επίσημη σελίδα του και αναμεσά σε αυτούς που βραβεύτηκαν είναι και η Cate Blanchett.

Δες φωτογραφίες από την τελευταία μέρα του κορυφαίου κινηματογραφικού event της βρεταικής πρωτεύουσας!


Ο παρουσιαστής του φεστιβάλ Jarvis Cocker


Sir Ian McKellen


Kristin Scott Thomas


Martin Freeman


Cate Blanchett


Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη με τον Πάνο Κορώνη και τον Γιώργο Πυρπασόπουλο

Read More

And More