6 τρόφιμα της εποχής που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά

Δεν χρειάζεται ούτε πολλά χρήματα να ξοδέψεις, ούτε να ακολουθήσεις εξαντλητικές δίαιτες για να χάσεις κιλά. Έτσι κι αλλιώς έχουμε πει πως το κλειδί στο αδυνάτισμα, είναι η υγιεινή διατροφή! Και αυτό σημαίνει πως πρέπει να βάλεις στο πρόγραμμά σου περισσότερα φρούτα και λαχανικά ή ακόμα και χυμούς. Ποια είναι όμως αυτά που όπως έχει αποδειχθεί, βοηθούν στην απώλεια βάρους και καίνε το λίπος;

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαργαρίτα Μπουλούμπαση μας δίνει 6 τρόφιμα -που μπορείς να βρεις φρέσκα και οικονομικά αυτή την εποχή- πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά στοιχεία, που επιταχύνουν το αδυνάτισμα και εμποδίζουν την αποθήκευση λίπους στο σώμα. Μάλιστα όπως λέει, τονώνουν και το ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να προλαμβάνουν ιώσεις και κρυολογήματα!

“Τον χειμώνα, όπως και όλες τις εποχές, τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν σύμμαχο της δίαιτας, μιας και είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, τα οποία αφομοιώνονται εύκολα από το σώμα μας και συμβάλλουν στην τόνωση των βιολογικών λειτουργιών του οργανισμού και ταυτόχρονα μειώνουν την πείνα και την αποθήκευση του διατροφικού λίπους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, κάθε άνθρωπος θα πρέπει να καταναλώνει 5-7 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι χυμοί. Ένας φρεσκοστυμμένος χυμός φρούτων θεωρείται πολύ καλή επιλογή, με δεδομένο ότι περιέχει όλες τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες για τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση τυποποιημένων χυμών εμπορίου αποτελεί επίσης μία καλή και βολική επιλογή, αρκεί να ελέγχουμε πάντα τη διατροφική ετικέτα και να επιλέγουμε εκείνους που δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη” σημειώνει η ειδικός.


ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Read More

And More