Χαμός στην Κίνα με τον Ηλία Ψινάκη – Τα δημοσιεύματα στον κινέζικο Τύπο για τον Μαραθώνα

Αυτό κι αν είναι είδηση! Πρώτο θέμα στον κινέζικο Τύπο έγινε ο Ηλίας Ψινάκης και ο Δήμος Μαραθώνα, ενόψει και του Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου! Η πρωτοβουλία του Ηλία Ψινάκη να προωθήσει τη χώρα και το Δήμο Μαραθώνα σε όλο τον κόσμο, άρχισε να έχει μεγάλη απήχηση και να παίρνει σιγά σιγά παγκόσμιες διαστάσεις!
Βλέπεις ο Δήμαρχος οργάνωσε πριν λίγες μέρες μια ξεχωριστή εκδήλωση για τους 37 πρέσβεις από όλον τον κόσμο που βοηθούν και προωθούν τη χώρα μας στο εξωτερικό. (δες εδώ φωτογραφίες) Εκεί τίμησε με το παράσημο του Ambassador of Marathon in the World 37 διακεκριμένες προσωπικότητες, ανάμεσά τους και τον πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Zou Xiaoli. Και η τιμητική του βράβευση έγινε talk of the town στην Σανγκάη, όπως αναφέρει ιστοσελίδα του Κινεζικού ΥΠΕΞ.

Όπως, αναφέρουν τα δημοσιεύματα του Τύπου στην Κίνα, το μετάλλιο απονεμήθηκε κατά την διάρκεια ειδικής τελετής απονομής σε εκπροσώπους ξένων πρεσβευτικών αρχών. Ο Κινέζος πρέσβης ευχαρίστησε τις δημαρχιακές αρχές Μαραθώνα για την απονομή η οποία στο πρόσωπό του τιμά όλους του φίλους του Μαραθωνίου Δρόμου στην Κίνα, και υπογράμμισε την ανερχομένη δημοτικότητα του ολυμπιακού αγωνίσματος στην χώρα του. Εκεί άλλωστε, διεξάγονται ανάλογοι Μαραθώνιοι σε περισσότερες από 30 κινεζικές πόλεις και κάθε χρόνο εκατοντάδες ερασιτέχνες φίλοι του αγωνίσματος έρχονται στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Εδώ, να σου αποκαλύψω ότι για 4η φορά φέτος και η εφημερίδα Xinwen Chenbao Σαγκάης ενέγραψε εκατοντάδες αθλητές που φτάνουν εντός των επομένων ημερών στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου στις 8 Νοεμβρίου. Μάλιστα, αυτήν τη τη φορά θα έρθουν και διάσημοι δημοσιογράφοι του CCTV LANG Yongchun & WU Ping και συνεργείο της αθλητικής ιστοσελίδας Σαγκάης HUPU NET. ΚΥ και ΓΤΕ Πεκίνου για να συνδράμουν στην αποστολή.

Read More

And More