Χρειάζεσαι λοσιόν! End of story! Ποια να αγοράσεις ανάλογα με τον τύπο σου!

Πολλά πράγματα στην ομορφιά είναι θέμα marketing. Η αγορά δημιουργεί ανάγκες που ποτέ πριν δεν είχες σκεφτεί ότι είχες- λανσάρει ένα προϊόν- τρέχεις να το αγοράσεις. Αλλά σε αυτές τις… “τεχνητές” ανάγκες δεν είναι μέσα η λοσιόν! Δεν είναι μέσα για πολλούς λόγους.

Έχω επιστρέψει από το Λονδίνο όπου αγόρασα μια λοσιόν που λέγεται Pixi Glow Toner (διάβαζα γι’αυτήν σε όλα τα ξένα site! Τι να πω! Είμαι beauty editor και φανατική καταναλώτρια μαζί), την τεστάρω και ήδη έχω δει διαφορά στο πρόσωπό μου, ή έστω ως αίσθηση. Επίσης, πάντα χρησιμοποιούσα μια άλλη λοσιόν, την P50 που σου “έκαιγε” όλο το πρόσωπο (με την καλή έννοια) και το ένιωθες! Δεν ήταν θέμα marketing.

Αλλά πέραν του γεγονότος ότι η λοσιόν αφήνει την επιδερμίδα σου super απαλή και την βοηθάει να δεχτεί όλα τα ευεργετικά συστατικά της κρέμας που θα ακολουθήσει, πλέον οι υφές έχουν γίνει πιο απαλές και δεν νιώθεις τίποτα στο πρόσωπό σου να σε τραβάει. Με άλλα λόγια: η λοσιόν που φορούσε η μαμά σου και η λοσιόν που φοράς εσύ είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα!

Ο σημαντικότερος, όμως, λόγος που πρέπει να βάλεις στην ρουτίνα σου την λοσιόν μετά τον καθαρισμό είναι γιατί όταν καθαρίζεις το πρόσωπό σου με γαλάκτωμα ή gel το PH του αλλάζει και γίνεται πιο αλκαλικό. Το αλκαλικό PH είναι ένα PH που αγαπούν τα μικρόβια κι έτσι το πρόσωπό σου είναι πιο επιρρεπές και μπορεί να προκληθούν σπυράκια και ακμή. Η λοσιόν αυτό που κάνει (ή που κάνει επιπλέον) είναι να επαναφέρει το PH της επιδερμίδας.

Last but not least: Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σε έπεισε, πάρε ένα βαμβάκι με λοσιόν και πέρασέ το από το πρόσωπό σου μετά το πλύσιμο. Αυτό που θα δεις στο βαμβάκι σου θα σε πείσει.

Και τώρα στην πράξη: δεν υπάρχει μια λοσιόν αλλά κάμποσες για κάθε ανάγκη. Παρακάτω σου βρίσκουμε ποια σου ταιριάζει βάσει των αναγκών σου!

Αν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα

Mario Badescu Facial Spray with Aloe, Herbs, and Rosewater, €11.75, beauty-hall.gr

Υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία γυναικών που νιώθουν αυτή την αίσθηση τραβήγματος ή έντονη φαγούρα στην επιδερμίδα τους. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, το Mario Badescu spray με καταπραϋντική αλόη και rosewater σου εξασφαλίζει μια instant αίσθηση ανακούφισης! Ψέκασε το πρόσωπό σου απευθείας μετά τον καθαρισμό και πριν την κρέμα. Ένα trick είναι να μην σκουπιστείς ώστε το ένα προϊόν να γίνει blending μέσα στο άλλο.

Αν έχεις λιπαρή- προβληματική επιδερμίδα
Clinique Anti-blemish Solutions Clarifying Lotion, €25.00
Η σύνθεση της απολεπίζει απαλά, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και μειώνει την υπερβολική ποσότητα σμήγματος που μπορεί να αποτελέσει αιτία ατελειών. Απελευθερώνει τους φραγμένους πόρους ενώ απορροφητικές πούδρες εξαλείφουν τη γυαλάδα. Κυρίως, όμως: καμία επιδερμίδα δεν είναι προβληματική! Αγαπάμε την επιδερμίδα μας, no matter what και της φερόμαστε σαν κόσμημα. Εχμ, για την ακρίβεια, είναι!
Αν έχεις πολύ ξηρή επιδερμίδα
Cucumber Herbal Alcohol Free Toner, €18.42
Από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 που δημιουργήθηκε, μέχρι σήμερα, το Cucumber Herbal Alcohol-Free Toner είναι ανάμεσα στα πιο αγαπημένα προϊόντα των fans της Kiehl’s. Αν η επιδερμίδα σου “σκάει” και σε ταλαιπωρεί, ειδικά στις πιο έντονες θερμοκρασίες (στο πολύ κρύο, κυρίως) πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτό το προϊόν. Σε συνδυασμό με μια πλούσια ενυδατική σου προσφέρει ενυδάτωση και μια αίσθηση ανακούφισης.
Αν η επιδερμίδα σου είναι θαμπή και κουρασμένη
Murad Essential C Toner, €28.00, beauty-hall
Μια άλλη λέξη για την βιταμίνη C είναι η βιταμίνη της λάμψης. Και αυτή η λοσιόν δίνει την απόλυτη λάμψη στην επιδερμίδα σου, αφήνοντάς την παράλληλα προστατευμένη από τους περιβαλλοντικούς ρίπους και όλη αυτή την ταλαιπωρία που η ζωή στην πόλη και οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν στην επιδερμίδα μας.
Αν η επιδερμίδα σου δεν έχει συγκεκριμένες ανάγκες και θες κάτι να τα κάνει όλα!
Perfectly Clean Multi Action Toning Lotion, Estee Lauder, €31.00
Το λέει και το όνομά της! Πρόκειται για μια λοσιόν που τα κάνει όλα! Που ισορροπεί, ενυδατώνει και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Προετοιμάζει τέλεια το δέρμα για μέγιστη απόδοση των ορών και των κρεμών. Αποκαλύπτει τη λάμψη του δέρματος, χάρη στο αποκλειστικό σύμπλεγμα 3C Purity. Βασισμένη σε εκχυλίσματα βοτάνων, αυτή η μοναδική τεχνολογία καταπραΰνει το δέρμα, χαρίζει άνεση και φωτίζει το χρώμα. Εν ολίγοις, αν δεν θέλεις συγκεκριμένα πράγματα, ανάγκες ή ανησυχίες, επένδυσε σε αυτή τη λοσιόν!

Read More

And More