Χριστίνα Λαμπίρη στο TLIFE: “Για μεγάλο διάστημα της ζωής μου πάλευα με κρίσεις πανικού”

Έξυπνη, δυναμική και μαχήτρια… Η Χριστίνα Λαμπίρη έχει μια ευγένεια που σε κερδίζει, αγχώνεται συχνά ως άνθρωπος και δύσκολα μετανιώνει για πράγματα και αποφάσεις του παρελθόντος “κάτι τέτοιο δε θα είχε και νόημα”, όπως λέει και η ίδια στο TLIFE.
Τα πρωινά -ξυπνά πολύ νωρίς- και είναι πιστή στο ραντεβού της με τους τηλεθεατές για να πει την πρώτη “καλημέρα” από το Epsilon! Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο TLIFE η παρουσιάστρια της εκπομπής “Με το καλημέρα” ανοίγει την καρδιά της και μας μιλά για την κόρη της Μαρίσα, τον σύζυγό της Θανάση Αδαμόπουλο, τις κρίσεις πανικού και το γάμο του Παύλου Χαΐκάλη!

ΔΕΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ


Ποια η πρώτη γεύση που σας αφήνει η φετινή σεζόν; Η εκπομπή φέτος έχει πιο πολλά θέματα και ρεπορτάζ lifestyle. Αυτό είναι κάτι που σας αρέσει; Σκέφτεστε και κάτι διαφορετικό που θα μπορούσε να ενταχθεί στην πρωινή ζώνη του Epsilon;

“Νατάσσα μου, η εκπομπή φέτος είναι ένα καθαρά ψυχαγωγικό μαγκαζίνο. Ούτε την Αμερική ανακαλύψαμε, ούτε φέραμε την επανάσταση στην τηλεόραση. Απλά αποφασίσαμε να επιστρέψουμε σε ένα είδος εκπομπής που εκτιμώ πως το γνωρίζω καλά και το έχω υπηρετήσει σχεδόν σε όλη μου την επαγγελματική πορεία μπροστά από τις κάμερες… Όσο για το αν θα μπορούσε να ενταχθεί κάτι διαφορετικό… θα έλεγα πιθανότατα ναι, αλλά δεν είναι καιρός τώρα για άλλους πειραματισμούς”.
Τα νούμερα της τηλεθέασης δείχνουν πως το τηλεοπτικό κοινό σας προτιμά. Έχετε άγχος για τις τηλεθεάσεις της κάθε ημέρας;
“Η εκπομπή έχει αρχίσει να αποδίδει σε επίπεδο τηλεθέασης τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Είμαστε σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική ζώνη απέναντι σε μεγαθήρια ενημέρωσης όπως ο Γιώργος Παπαδάκης, το δίδυμο Καμπουράκη – Οικονομέα, και το δίδυμο Λυριτζη – Oικονόμου και φυσικά σε μία πολύ δυνατή εκπομπή lifestyle, της Σταματίνας. Δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Φυσικά είμαι «νουμεράκιας» τρελός και φυσικά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο… Επίσης έχω να σου πω ότι περισσότερο αγχώνομαι όταν η εκπομπή μας πάει καλά παρά το αντίθετο… Κι αυτό γιατί το δύσκολο είναι να κρατάς ανοδική πορεία και επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι η δουλειά μας είναι μαραθώνιος…”

Η δημοσιότητα συνεπάγεται πολλές φορές και έκθεση της προσωπικής ζωής… Έχετε νιώσει κάποια στιγμή άγχος πως κάτι πολύ προσωπικό σας μπορεί να το ανακαλύψουν οι δημοσιογράφοι και να γίνει πρωτοσέλιδο;
“Θα σου φανεί περίεργο αλλά οι άνθρωποι που είναι γύρω μου το ξέρουν πολύ καλά ότι δε χρειάζεται να γίνω πρωτοσέλιδο για να στρεσαριστώ. Αρκεί και μία μικρή αναφορά στην τελευταία σελίδα. Γενικά έχω ένα θέμα με την προσωπική μου προβολή. Δεν είναι το καλύτερο μου και δεν αποκλείεται να έχω χάσει επαγγελματικά από αυτή την ανασφάλεια”.
Σας έχουν κυνηγήσει οι παπαράτσι; Πώς το διαχειρίζεστε;
“Ποτέ δεν χρειάστηκε να με κυνηγήσει κανείς. Δεν νομίζω ότι ο δικός μου τρόπος ζωής προκαλεί το ενδιαφέρον και το κυνήγι των φωτορεπόρτερ. Δεν κρυβόμουν, όλοι γνώριζαν τη ζωή μου αλλά δεν μοστραριζόμουν κιόλας κάθε τρεις και λίγο. Είμαι δε τόσο αδέξια σε αυτά και τόσο μπούφος που πριν από λίγο καιρό βρέθηκα μαζί με την Κατερίνα Γκαγκάκη σε ένα εμπορικό κέντρο να τα πούμε, αγνοώντας ότι υπήρχαν εκεί συνάδελφοι με αποτέλεσμα να ιδρώσουν να βρουν μία φωτογραφία της προκοπής να δώσουν! Καταλαβαίνεις …Ήμουν το ανέκδοτο του γραφείου… «Αμάν ρε κεντρικιά» που μου λέει και η Πολυκάρπου!”

Στη δουλειά σας υπάρχει συνήθως πολύ άγχος. Έχετε πάθει ποτέ κρίση πανικού;
“Για πολύ μεγάλο διάστημα της ζωής μου πάλευα με κρίσεις πανικού. Μιλάμε για τρελές καταστάσεις. Κρίσεις πανικού που μου δημιουργούσαν άλλοτε την αίσθηση ότι δεν έχω αρκετό οξυγόνο και δεν μπορώ να αναπνεύσω, και άλλοτε κλειστοφοβία. Φρίκη. Πέρυσι, μάλιστα, που για κάποιο λόγο ήταν εντονότερες, είχα σταματήσει να φοράω ακόμα και κοσμήματα γιατί πίστευα ότι ακόμα κι αυτά μου στερούν αέρα… Χάλια…”
Ποια θεωρείτε μέχρι στιγμής την πιο όμορφη και ποια την πιο δύσκολη εμπειρία που έχετε ζήσει σε επαγγελματικό ή προσωπικό επίπεδο;
“Σε προσωπικό επίπεδο η πιο όμορφη εμπειρία είναι η γέννηση της Μαρίσας και σε επαγγελματικό νομίζω το βραβείο για την εκπομπή μας στο ΣΤΑΡ ως η «αγαπημένοι εκπομπή κοινού».
Και δεν μου αρέσει να μιλάω για δυσάρεστα…”
Πόσο άλλαξε η ζωή σας που λίγο μετά τα 20 χρόνια γίνατε μητέρα; Πώς είναι σήμερα η σχέση σας με την Μαρίσα;
“180ο στροφή. Κανονικά. Μέχρι να αποκτήσω την Μαρίσα ήμουν party animal! Δουλειά και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης. Η μικρή με μετέτρεψε ακαριαία σε έναν υπεύθυνο άνθρωπο. Τα πάντα κινούνταν πια γύρω της. Να είμαι σε θέση να της προσφέρω μία καλή οικογένεια και αγάπη. Μόρφωση και φυσικά μία ανέμελη καθημερινότητα. Στην πραγματικότητα μεγαλώσαμε μαζί με την Μαρίσα. Μέναμε με την μητέρα μου και τον πατέρα μου άρα ήμασταν μάνα – κόρη αλλά και παιδιά ταυτόχρονα. Έχουμε μοναδική σχέση και το σπουδαιότερο για μένα είναι ότι η μικρή παρά το υπερ – προστατευτικό περιβάλλον στο οποίο ζούσε είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητη. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τη ζωή της”.

Θα θέλατε η κόρη να ασχοληθεί όπως εσείς με την τηλεόραση;
“Με τίποτα! Η Μαρίσα τελείωσε τον πανεπιστήμιο του Bradford παίρνοντας πτυχίο «Psychology and crime» και έχει μάστερ από το πανεπιστήμιο του Derby «Criminal investigation» MSc”.
Να σας γυρίσω τώρα λίγο στο παρελθόν. Σε μικρή ηλικία κάνατε τον πρώτο γάμο και φύγατε για Αγγλία. Έχετε μετανιώσει που δράσατε με αυθορμητισμό;
“Ξέρεις, δεν ξέρω πώς θα ερμηνευτεί αλλά σπάνια μετανιώνω για πράγματα που έχω κάνει γιατί δεν έχει και νόημα πιστεύω αυτό. Προφανώς και κάνουμε λάθη στη ζωή μας και προσπαθούμε να μαθαίνουμε μέσα από αυτά. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα που παντρεύτηκα και έφυγα στο εξωτερικό. Πρώτα από όλα έχω το απόλυτο και μεγαλύτερο δώρο της ζωής μου, την κόρη μου. Έπειτα για να το κάνω τότε, σημαίνει ότι το ήθελα”.
Είστε γενικά άνθρωπος παρορμητικός που λειτουργεί με το συναίσθημα ή φιλτράρετε καλά κάθε κίνηση;
“Εντελώς παρορμητικός αν και έχω παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια κάνω μεγάλες προσπάθειες να το δαμάσω αυτό. Δεν έχω φτάσει βέβαια στο σημείο να φιλτράρω αλλά τουλάχιστον μετράω μέχρι το 10 πριν προχωρήσω στο επόμενο βήμα ή πριν ανοίξω το στόμα μου… Και γενικά δεν θεωρώ ότι είμαι άνθρωπος που ακολουθεί στρατηγική στη ζωή του. Περισσότερο πάω με το ρεύμα και προσπαθώ να προσαρμοστώ κάθε φορά”.

Διαβάζοντας παλαιότερα δημοσιεύματα είδα πως η γνωριμία σας με τον κύριο Αδαμόπουλο μετρούσε πολλά χρόνια πριν καταλήξετε να είστε μαζί. Τελικά το σύμπαν συνωμοτεί για να έχουμε αυτό που θέλουμε;
“Θα έλεγα ότι εδώ κολλάει περισσότερο το όταν κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει γιατί ούτε εκείνος, αλλά ούτε κι εγώ, μπορούσαμε να το φανταστούμε όλο αυτό… Όντως γνωριζόμαστε πολλά χρόνια κι αυτό ήταν καλό υπό την έννοια ότι κερδίσαμε χρόνο στη σχέση μας για τα βασικά τα γνωρίζαμε ο ένας για τον άλλο… “
Μιλώντας, για σχέσεις, πριν λίγες μέρες γίνατε μάρτυρας στο γάμο του Παύλου Χαϊκάλη και της Μαρίας Λύκου. Πώς προέκυψε αυτή η κουμπαριά;
“Με τον Παύλο γνωριζόμαστε έτσι κι αλλιώς αφού κινούμαστε σε παράλληλους χώρους. Εκτός από αυτό όμως είμαστε και γειτονάκια. Κάπως έτσι ήρθε και η κουμπαριά. Συζητούσαμε για το δικό μας γάμο με τον Θάνο και πάνω εκεί πήραμε την απόφαση”.

ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ

Επιστρέφω λίγο στην ομάδα της εκπομπής “Με το Καλημέρα”. Φαίνεται πως η παρέα έχει “δέσει” πολύ. Επικρατεί το ίδιο κλίμα και στα παρασκήνια; Είναι η παρέα της εκπομπής, τα άτομα που θα σας άρεσε και εκτός πλατό να πιείτε “τον πρώτο καφέ της ημέρας”;
“Αρκεί να σου πω ότι τόσο παραείναι ταιριασμένη η ομάδα που καμία φορά γινόμαστε και υπερβολικοί… Με τον Στέφανο μας συνδέει σχέση ετών, έχουμε βρεθεί μαζί σε πλατό ως δίδυμο. Με τον Κουνιάκη ή Πανκούν είμαστε μαζί τουλάχιστον μία 10ετία και με την Κλεοπάτρα μου συνεργαζόμαστε τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά νομίζω ότι η σχέση μας είχε αρχίσει από τον ΣΚΑΙ κιόλας! Δεν είναι όμως μόνο το παρεάκι αυτό που βλέπεις. Είμαστε μία ομάδα απόλυτα ταιριασμένη και στα μετόπισθεν. Πρέπει να μας ζήσει κάποιος στο γραφείο για να καταλάβει. Αν και νομίζω ότι από τα βιντεάκια που ανεβάζουμε μία στο τόσο στο fb μπορεί κανείς να καταλάβει τι γίνεται. Αρχηγός της συμμορίας εννοείται ότι είναι ο Δημήτρης Σαρρής, ο «φέρελπις» αρχισυντάκτης μας όπως τον τρολάρουμε! Μόνο λόγω ηλικίας βέβαια γιατί από ικανότητες δεν το συζητάμε… Η Πολυκάρπου που το κάθε τι συμβουλεύεται τον Πέτρο της ( ο άντρας της) και μας μιλάει μόνο Αγγλικά, ο Βασίλης ,η Νεφέλη,η Κατερίνα, η Μαρία και το new entry της παρέας ο Γ. Μπαρμπαδήμος ο σκηνοθέτης μας… Είμαστε μοναδική παρέα!”
Σας έχουμε δει αυτά τα χρόνια σε διαφορετικά concept, πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές. Υπάρχει κάποιο project που θα θέλατε να συμμετέχετε, αλλά δεν έχει προκύψει ακόμη; (πχ μια βραδινή εκπομπή)
“Οκ…. Τύπου, «αποφάσισε κοριτσάκι μου τι θες να κάνεις…»! Αν υπάρχει μία ωραία ιδέα γιατί όχι; Εδώ έκανα ενημέρωση… Το βραδινό θα με πειράξει!”

Τέλος, αν μια μέρα δεν έχετε κάποια επαγγελματική υποχρέωση… πώς θα ήταν το ιδανικό για εσάς να την περάσετε;
“Το ιδανικό θα ήταν να μην κάνω απολύτως τίποτα! Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία ελπίδα ποτέ να το καταφέρω αυτό!!!”

Συνέντευξη – επιμέλεια κειμένου: Νατάσσα Στρόβιλα
Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More