Ρένια Λουιζίδου – Κλέλια Ρένεση: Backstage από τα γυρίσματα της νέας τους ταινίας!

Σε μία θεότρελη κωμωδία καταστάσεων θα δούμε την Ρένια Λουιζίδου και την Κλέλια Ρένεση μαζί με πολλούς ακόμα αγαπημένους μας πρωταγωνιστές. Πρόκειται για τη νέα ταινία της Odeon με τίτλο “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” που αναμένεται να να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους την 1η Ιανουαρίου του 2015. Μέχρι τότε το TLIFE σου εξασφάλισε αποκλειστικό backstage υλικό από τα γυρίσματα. Ο φωτογραφικός φακός του Πέτρου Χόντου συνάντησε όλους τους συντελεστές της ταινίας στη Βάρκιζα!

Στο λαμπερό cast της ταινίας είναι ακόμα οι: Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Μπέττυ Μαγγίρα, Παύλος Ορκόπουλος, Τάκης Σπυριδάκης και Δημήτρης Μακαλιάς. Όλοι μαζί μας ετοιμάζουν ένα γεύμα που θα μας μείνει αξέχαστο!

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, γνωστός για τις ταινίες “Σούλα Έλα Ξανά” (2009) και “Μόλις Χώρισα” (2007), αναλαμβάνει να βάλει σε σειρά την πιο απρόβλεπτη κινηματογραφική οικογένεια!Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο, επιτυχημένο, θεατρικό έργο του Άκη Δήμου.

Η θεατρική της απόδοση αποθεώθηκε στο θεατρικό σανίδι, όταν το 2008 ανέλαβε να τη σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής, με τη Σοφία Φιλιππίδου, τη Γιούλικα Σκαφιδά, τον Πυγμαλίονα Δαδακαρίδη, τη Νάντια Κοντογιώργη και τον Πάυλο Ορκόπουλο, σατιρίζοντας, χωρίς φόβο και πάθος, την αλλοπρόσαλλη γοητεία της σουρεάλ ελληνικής οικογένειας.

Το story της ταινίας μας το δίνει η “οικοδέσποινα”.

«Με λένε Ιοκάστη και δεν είμαι καθόλου καλά!

Στην αρχή της τελευταίας μου μέρας, που παρεμπιπτόντως, ξεκίνησε τόσο ευχάριστα, ήξερα ότι έχω έναν άντρα πεθαμένο, μια κόρη που μαγείρευε και ένα γιο πιανίστα. Κατά τη διάρκεια της μέρας, μαθαίνω ότι η κόρη μου τα μαγείρευε με τον συνέταιρο του μακαρίτη του άντρα μου, ο γιος μου ήταν πιανίστας σε ταινίες πορνό και τα είχε με τον πρωταγωνιστή, ο άντρας μου, μου εμφανίστηκε σα φάντασμα στο σαλόνι μου και το χειρότερο απ’ όλα, η αισθητικός μου βρέθηκε νεκρή στον κήπο της κολλητής μου κι έμεινα χωρίς μανικιούρ! Στο τέλος της μέρας, ο άντρας μου εμφανίστηκε σε όλη την οικογένεια και παραδέχτηκε ότι τα είχε με την νεκρή αισθητικό, η κόρη μου παράτησε τον συνέταιρο και τα έφτιαξε με έναν αλλοδαπό ηλεκτρολόγο και ο γιος μου τα έφτιαξε με τον μπάτλερ μου!

Πόσα ν’ αντέξει το δύστυχο μυαλό μιας απλής, πλην τίμιας νοικοκυράς, μ’ ένα φλοράλ φόρεμα;

Πόσο μπορεί ν’ αλλάξει ο χάρτης της ζωής μου και δεν έχω πατήσει και ποτέ στο μάθημα γεωγραφίας;

Πόσο πιο disco να σας τα πω για να νιώσετε τον πόνο μου;»


Λεωνίδας Καλφαγιάννης


Παύλος Ορκόπουλος

“Η Ιοκάστη είναι μια γυναίκα με σπιρτάδα, φαντασία και ενέργεια, χαρακτηριστικά που την οδηγούν σ’ ένα περιβάλλον όπου ο χρόνος και ο χώρος δεν έχουν την παραμικρή σημασία. Σέρνει μαζί της όλους εκείνους που την περιστοιχίζουν, αλλά δε μπορούν ποτέ να ακολουθήσουν το ρυθμό της. Το μεγαλύτερο και το μικρότερο πρόβλημα, βρίσκουν τη λύση τους μέσα στο μυαλό της και έχουν ακριβώς την ίδια σημασία. Θα ασχοληθεί με όλα! Με πάθος! Ξέρει ότι όλα είναι ένα και χωρίς να χάνει το τιμόνι ποτέ, οδηγεί με ξέφρενο ρυθμό σε μια κωμωδία, που όλοι μας θα θέλαμε να είμαστε μέρος της… Της ψυχής της και του κόσμου της. Στο πρόσωπο της Ρένιας Λουιζίδου, ο χαρακτήρας της Ιοκάστης Παπαδάμου, βρήκε την ακρίβεια και τη συνέπεια που χρειάζεται, αλλά και την έμπνευση που αρμόζει σ’ έναν τόσο αγαπημένο και υπερβατικό ρόλο”, υποστηρίζει ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Βασίλης Μυριανθόπουλος.

“Μια γοητευτική, «υπόκωφη» τρέλα που υπονομεύει το υποκριτικό προσωπείο της γεννημένης ντάμας που είναι. Σαν να περιμένει να της ψιθυρίσει κάποιος το συνθηματικό για να τρέξει εκεί που όλοι έχουμε συνηθίσει να τη θαυμάζουμε … να περπατάει. Ηθοποιός για… έμπνευση!”, αναφέρει ο συγγραφέας, Άκης Δήμου για τον λόγο που θεωρεί την Ρένια ιδανική “Ιοκάστη”.


Δημήτρης Μακαλιάς, Κλέλια Ρένεση

Η Ρένια Λουιζίδου από τη δική της μεριά απαντά στο αν βλέπει κάτι κοινό στον χαρακτήρα που υποδύεται με τον δικό της: “Που τέτοια τύχη! Η Ιοκάστη ζει σ’ έναν δικό της κόσμο, οριακό, εντελώς σουρεαλιστικό και χαρούμενο. Και το καλύτερο κομμάτι της είναι ότι επιβάλλει άκοπα και κάπως ανώδυνα τον κόσμο της και στους άλλους. Δείχνει τόσο απαλλαγμένη από το άγχος της καθημερινότητας και είναι πραγματικά σαν να στέκει πάνω απ’ όλα.”


Ρένια Λουιζίδου


Τάκης Σπυριδάκης


Μπέττυ Μαγγίρα

Read More

And More