50 beauty tips που κάθε κορίτσι πρέπει να γνωρίζει!

Στον κόσμο της ομορφιάς υπάρχουν εκατομμύρια beauty tips και μυστικά ομορφιάς που έχουμε ακούσει- διαβάσει- δει να συμβαίνουν. Και παρακάτω συγκεντρώσαμε 50 από αυτά. Διάβασέ τα, αλλά κυρίως, εφάρμοσέ τα και θα δεις διαφορά στην εμφάνισή σου! Promise!

50. Χρησιμοποίησε την ποσότητα κρέμας ματιών ή προσώπου που σου περισσεύει και κάνε μασάζ στις παρανυχίδες σου.

49. Το eyeliner είναι πολύ εύκολο να τρέξει και να μουντζουρωθείς. Γι’ αυτό πάντα χρησιμοποίησε αδιάβροχο eyeliner!

48. Το ρουζ πρέπει να ξεκινάει δύο δάχτυλα από τις άκρες της μύτης σου.

47. Αν σου αρέσει να χρησιμοποιείς glitter και ιριδίζοντα προϊόντα φρόντισε να διατηρείς πάντα τις ισσοροπίες. Αν βάλεις glitter στα μάτια άφησε τα χείλη σου ματ!

46. Όταν ξυπνάς κουρασμένη και τα μάτια σου είναι κόκκινα βάλε στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου λευκό μολύβι.

45. Τοποθέτησε πάντα ένα shimmery lip gloss στο κέντρο των χειλιών σου. Το φως αντανακλάται και τα χείλη σου δείχνουν μεγαλύτερα!

44. Για πιο λαμπερά, μαύρα ή καστανά μαλλιά χρησιμοποίησε πάντα serum.

43. Για να δείχνουν τα ζυγωματικά σου πιο ανασηκωμένα τοποθέτησε bronzer ακριβώς κάτω από τα κόκαλα και highlighter ή πούδρα λάμψης ακριβώς πάνω τους.

42. Μην χτενίζεις ποτέ τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα. Χτένιζέ τα οπωσδήποτε πριν τα λούσεις και αφού τα στεγνώσεις. Αυστηρά!

41. Ξήρανε το σπυράκι σου απλώνοντας τοπικά tea tree oil (θα το βρεις και στο The Body Shop) ή λιωμένη ασπιρίνη. Αλλά προσοχή, ξέβγαλε μετά από 10 λεπτά και απόφυγέ το αν έχεις αλλεργία.

40. Μην ξεχνάς να βάζεις καθημερινά αντηλιακό στα χέρια σου. Όταν βγάλουν πανάδες και δείχνουν γερασμένα θα είναι πια αργά.

39. Τα φυτράκια σου πετάνε και δεν μπορείς να κάνεις το sleek χτένισμα που θες; Ψέκασε με λακ την παλάμη σου και πέρασε απαλά τα μαλλιά σου.

38. Για καθαρό πρόσωπο χωρίς σπυράκια χρησιμοποίησε ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ.

37. Αν σου αρέσουν τα έντονα κραγιόν αλλά τα φοβάσαι, άπλωσέ τα κανονικά στα χείλη σου και από ταμπόναρε από πάνω με ένα χαρτομάντηλο. Μοιάζουν σαν lip stain και είναι τέλεια λέει η Pat McGrath.

36. Για μπούκλες που κρατάνε βεβαιώσου ότι έχεις στεγνώσει πολύ καλά τα μαλλιά σου πριν πιάσεις το ψαλίδι για μπούκλες!

35. Η τερακότα δεν δείχνει καθόλου ωραία στις λευκές ή χλωμές επιδερμίδες. Αντ’αυτής προτίμησε μια κρέμα λάμψης ή μια ιριδίζουσα πούδρα.

34. Αν έχεις λιπαρά μαλλιά επίλεξε διάφανα σαμπουάν. Αυτά που έχουν χρώμα περιέχουν συνήθως και μαλακτικά στοιχεία.

33. Χρησιμοποίησε πάντα ενυδατική με SPF τα πρωινά. Ακόμη και τον Χειμώνα!

32. Τους καλοκαιρινούς μήνες που το μακιγιάζ αλλοιώνεται πιο εύκολα βάλε στην άκρη τα make up και προτίμησε τις ενυδατικές με χρώμα ή τις BB.

31. Ποτέ μην σκουπίζεις το πρόσωπό σου με πετσέτα. Προτίμησε το ρολό χαρτί.

30. Για να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα χρησιμοποίησε scrub 1-2 φορές την εβδομάδα. Όχι, όμως, συχνότερα γιατί θα φύγουν και τα “καλά” έλαια και η επιδερμίδα σου θα αφυδατωθεί.

29. Για να τονίσεις το “V” των χειλιών σου σχημάτισε από πάνω ένα “V” με μπεζ μολύβι.

28. Για να μην χάσεις τον όγκο στα μαλλιά σου μην τα πειράζεις ποτέ με τα χέρια σου!

27. Θυμήσου: τα καθαρά πινέλα είναι σύμμαχός σου στην καθαρή επιδερμίδα. Αγόρασε ένα αντηβιακτηριακό spray (θα το βρεις και στα MAC) και ψέκασέ τα κάθε φορά πριν τα χρησιμοποιήσεις. Μια φορά την εβδομάδα πλυν’τα με σαμπουάν.

26. Η μάσκαρα που είναι ανοιχτή για περισσότερο από τρεις μήνες πρέπει να πεταχτεί.

25. Ο Χειμώνας γίνεται σκληρός με τα μαλλιά μας και τα αφυδατώνει. Βάζε τους οπωσδήποτε λαδάκι. Ναι, ακόμη και αν έχεις λιπαρά μαλλιά!

24. Αν δεν έχεις ασετόν, άπλωσε στα νύχια σου βερνίκι, τοποθέτησε πάνω μια ταινία και τράβηξε απότομα. Θα φύγει.

23. Για να δώσεις όγκο στα μαλλιά σου χρησιμοποίησε ξηρό σαμπουάν.

22. Άλλαξε το beauty routine σου από τον Χειμώνα στην Άνοιξη και από το Καλοκαίρι στον Χειμώνα. Το καλοκαίρι προτίμησε τις πιο ελαφριές υφές και τον Χειμώνα τις πιο βαριές.

21. “Υποστηρίζω την θεωρία less is more! Αν κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και αναρωτηθείς μήπως είναι πολύ, πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρέσεις κάτι. Δεν είναι τυχαίο ότι το σκέφτηκες” Kim Catrall, Sex and The City.

20. Αν έχεις ίσια μαλλιά και θες να κάνεις κυματισμούς ακολούθησε την εξής σειρά: spray για όγκο στη ρίζα, spray για μπούκλες στα μήκη και λακ για μεσαίο κράτημα ώστε να κρατήσουν αλλά να μην κοκαλώσουν.

19. Για το ρουζ και την τερακότα: τοποθέτησε λίγο προϊόν κάθε φορά και αν χρειαστεί πρόσθεσε κι άλλο. Γενικότερα, είναι καλύτερο να προσθέτεις παρά να χρειάζεται να αφαιρέσεις.

18. Θα καταλάβεις πιο είναι το σωστό κόκκινο κραγιόν για ΄σένα αμέσως μόλις το φορέσεις! Θα τονίσεις τα μάτια, τα χείλη και τα μαλλιά σου. Το λάθος κραγιόν θα κάνει το αντίθετο.

17. Ένα make up δεν πρέπει να το αισθάνεσαι ποτέ βαρύ στην επιδερμίδα σου. Αλλιώς, δεν είναι το σωστό make up για ΄σένα.

16. Για αποτρίχωση (κερί, laser κλπ) πρέπει πάντα να πηγαίνεις σε ένα μέρος που εξειδικεύεται σε αυτό. Είναι λάθος να κάνεις αποτρίχωση σε ένα κομμωτήριο, για παράδειγμα.

15. Ένα touch μπλε eyeliner που ασημίζει στην ρίζα του κάτω βλεφάρου είναι πάντα πολύ sexy.

14. Αν ξαφνικά τα μαλλιά σου πέφτουν ή λαδώνουν και αν τα νύχια σου σπάνε κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σου. Το πιθανότερο είναι να σου λείπει κάποια βιταμίνη. Κάνε εξετάσεις.

13. Αν έχεις μεγάλο πρόβλημα με ψαλίδα και σπασμένες άκρες μια καλή θεραπεία είναι η εξής: πέρασε με πρέσα τις άκρες τους και έπειτα βάλε ενυδατική μάσκα. Τα “λέπια” της τρίχας θα ανοίξουν λόγω θερμότητας και τα συστατικά της μάσκας θα εισχωρήσουν σε βάθος και πιο σωστά.

12. Ο χρυσός κανόνας του μακιγιάζ: Χρησιμοποίησε ματ υφές στα σημεία που θέλεις να καλύψεις και ιριδίζουσες σε αυτά που θέλεις να αναδείξεις.

11. Ποτέ μην πηγαίνεις να αγοράσεις ένα make up βράδυ. Δοκίμασέ το πάντα σε φυσικό φως και τέσταρε τον τόνο στη γραμμή του πηγουνιού και όχι στο χέρι σου.

10.
Σε επίσημα event πέρασε πούδρα και στα χέρια σου. Έτσι αν χρειαστεί να τα φέρεις κοντά στο πρόσωπό σου δεν θα παρουσιάζουν ανομοιοχρωμίες μεταξύ τους.

9. Ειδικά αν φοράς κρεμώδες ρουζ είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να βάλεις στο πρόσωπό σου μετά την βάση. Μπορεί να απορροφηθεί, να αφυδατωθεί ή οτιδήποτε και μέχρι να τελειώσεις το μακιγιάζ σου ίσως χρειαστεί να ξαναβάλεις.

8. Αν το βερνίκι σου έχεις ξεφτίσει πέρασε από πάνω μια στρώση από διάφανο βερνίκι με glitter βάλε και λίγο λαδάκι στα πετσάκια (ακόμη και ελαιόλαδο) και θα είναι σαν να έκανες μόλις μανικιούρ!

7. Μια φορά την εβδομάδα τρίψε τις φτέρνες σου με ελαφρόπετρα μετά το μπάνιο οπότε και το δέρμα είναι πιο μαλακό. Έτσι, δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα με τις σκληρύνσεις.

6. Λίγο lip gloss στα μαλλιά μπορεί να κάνει styling, όπως ένα gel. Αλλά, προσοχή! Μην το παρακάνεις και οπωσδήποτε, το lip gloss πρέπει να είναι διαφανές!

5. Τα καρότα κάνουν πολύ καλό στα μαλλιά. Κι, επίσης, κάτι που θα χρειαστείς αργότερα βοηθάνε στο να μαυρίσεις περισσότερο.

4. Μην απλώνεις την κρέμα σου όπως να ‘ναι! Κάνε πάντα μασάζ με τα δάχτυλά σου. Το αίμα έρχεται στην επιφάνεια του δέρματος κι έτσι το πρόσωπό σου δείχνει πιο λαμπερό και με ζωντανό χρώμα.

3. Η καλύτερη στιγμή για να απλώσεις κρέμες είναι όταν έχεις μόλις βγει από το μπάνιο και οι πόροι σου έχουν ανοίξει.

2. Αν θες αυτό το λερωμένο smokey που βλέπεις στα περιοδικά κάνε το μακιγιάζ σου κι έπειτα μπες για ντους. Οι υδρατμοί θα δημιουργήσουν αυτό το effect.

1. Είναι προτιμότερο να φτάσεις κάπου καθυστερημένα από το να φτάσεις απεριποίητη! Άργησε!

Για περισσότερα beauty tips κάνε κλικ εδώ!

Read More

And More