10 βήματα για να αποκτήσεις τα λαμπερά μαλλιά της Amal Alamuddin!

Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες στον κόσμο της ομορφιάς μπήκε ένα brand new beauty icon! Και αυτό το beauty icon έχει τόσο υπέροχα, λαμπερά, υγιή και καλοχτενισμένα μαλλιά που μέσα σε ένα βράδυ μας έκανε να ξεχάσουμε την… Kate Middleton (την… ποια;) που κατείχε μέχρι πρότινος τον έχω-τα-πιο-ζηλευτά-μαλλιά-του-κόσμου τίτλο.

Φυσικά και σου μιλάω για την Amal Alamuddin (που τελικά το έκανε Amal Clooney!) αλλά όπως και να ΄χει τα μαλλιά της είναι θέμα! Και κάπου εδώ τον λόγο παίρνει ο Θοδωρής Οικονομάκης, hair expert και ιδιοκτήτης των κομμωτηρίων Ikonomakis, ο οποίος μου αποκάλυψε δέκα βήματα για να γίνουμε Amal στην θέση της… Amal. Ή έστω να αποκτήσουμε τα υπέροχα μαλλιά της. Και αλήθεια σου λέω, κάθε βήμα ήταν για μένα και ένα tip που δεν έχω ξανακούσει (κι αν έχουν φτάσει στα αυτιά μου tips. Κι εδώ μπορείς να διαβάσεις κάποια από τα πολλααααα 😉

Στην περιποίηση…
1. Αγάπησε το κρύο νερό! Ήξερες ότι το κρύο νερό κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο λαμπερά; Plus: κλείνει τους πόρους του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής κι έτσι αν έχουμε λιπαρά μαλλιά θα δεις πως σταδιακά το φαινόμενο θα μειωθεί!

2. Βάλε μάσκες και μετά conditioner! Ναι! Και μετά conditioner! Πιο συγκεκριμένα, τα ενυδατωμένα μαλλιά είναι ο σύμμαχός σου για να δείχνουν τα μαλλιά σου τόσο λαμπερά και υγιή όσο της κυρίας Clooney. Και αυτό γιατί έτσι η τρίχα παίρνει σώμα και όγκο και γυαλίζει περισσότερο. Άρα κάνεις μάσκα οπωσδήποτε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και μετά τη μάσκα βάζεις στα μαλλιά σου μαλακτική.
Πώς είπατε; Η μάσκα έχει την ιδιαιτερότητα να ανοίγει τα λέπια της τρίχας ενώ το conditioner φτιάχνει την κατάσταση της τρίχας αλλά δεν μαλακώνει τα μαλλιά. Απλώς κλείνει τόσο καλά τα λέπια ώστε να τα αισθανόμαστε ότι δεν έχουν τριβές κι έτσι τα διατηρούμε πιο ενυδατωμένα. Το λέει και ο όρος: conditioner!

3. Αγάπησε τον κομμωτή σου (αλλά όχι αυτό που νομίζεις!). Ανά ενάμιση μήνα περίπου κλείσε ένα ραντεβού και κόψε 2-3 χιλιοστά από τις άκρες σου. Έτσι, με το συχνό καθάρισμα ψαλίδας τα μαλλιά σου θα είναι τέλεια από την ρίζα μέχρι την άκρη. Τώρα αν κι ο κομμωτής σου σ’αγαπάει θα σε ακούσει και θα σου κόψει πραγματικά 2-3 χιλιοστά και μόνο!

4. Επένδυσε στα λαδάκια! Πολλές από εμάς μπερδεύουμε την έννοια της λέξης λαμπερά μαλλιά κι έτσι για να τα κάνουμε να δείχνουν λαμπερά χρησιμοποιούμε πολύ λιπαρά προϊόντα όπως, για παράδειγμα, κερί. Αυτό, όμως, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα μιας και επιβαρύνει τα μαλλιά. Αντ’ αυτού χρησιμοποίησε έλαια τα οποία περιέχουν Ωμέγα 3 και Ωμέγα 9 οπότε ενισχύουν την δομή της τρίχας και δίνουν λάμψη.

Στο styling…
5.
Αφού λουστείς κάνε ένα ελαφρύ πέρασμα με ζεστό πιστολάκι για να ισιώσουν τα λέπια της τρίχας.

6. Αν έχεις ρόλει τύλιξε τα μαλλιά σου με ρόλεϊ. Αν όχι κάνε το εξής τέλειο κόλπο: τύλιξε τα μαλλιά σου με 5 περίπου βούρτσες παρόμοιας διαμέτρου.

7. Βάλε τσιμπιδάκια ώστε να στερεώσεις τις τυλιγμένες γύρω από κάθε τούφα βούρτσες.

8. Περίμενε όσο μπορείς. Το ιδανικό είναι περίπου μισή ώρα, όμως ο χρυσός κανόνας είναι ότι όσο περισσότερο περιμένεις τόσο πιο πολύ θα διατηρήσεις την φόρμα στα μαλλιά σου.

9. ΤΕΛΕΙΟ TIP: Γύρισε το πιστολάκι στο κρύο και πέρασε τα μαλλιά σου με κρύο αέρα όσο έχεις τις βούρτσες στο κεφάλι σου. Αυτό θα σου εξασφαλίσει το αέρινο κράτημα για περισσότερη ώρα ακόμη κι αν έχεις ολόισια μαλλιά!
Σκέψου ότι υπάρχει ο εξής κανόνας: ο ζεστός αέρας από το πιστολάκι δίνει φόρμα στα μαλλιά και ο κρύος σταθεροποιεί το όποιο φορμάρισμα τους έχεις δώσει. Άρα, μην ξεχνάς να το κάνεις σε οποιοδήποτε χτένισμά σου!

10. Βγάλε τις βούρτσες από τα μαλλιά σου βούρτσισε τα και ρίξε λακ. Η λακ δεν θέλουμε να είναι υγρή αλλά σε spray μορφή με προωθητικό αέριο ώστε να μην βρέξει τα μαλλιά και χαλάσει η φόρμα. Έτοιμη και με το χτένισμα της Amal Alamuddin!

ΤΩΡΑ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ PHOTO ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙΣ 10 ΕΚΕΙΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ Η ΚΥΡΙΑ CLOONEY ΕΙΧΕ ΤΑ ΠΙΟ ΖΗΛΕΥΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

PS: Και μετά δες εδώ πώς θα αντιγράψεις και το μακιγιάζ της!

Read More

And More