Anti- Cut! Ο Ν. Βιλλιώτης μιλάει για το κούρεμα που λατρεύουν τα πιο στιλάτα κορίτσια ΤΩΡΑ!

Εδώ και πολύ καιρό πέφτω πάνω σε κεφάλια εκεί έξω που έχουν ένα μακρύ καρέ και ένα εντελώς ατημέλητο, τύπου σηκώθηκα-πριν-δύο-λεπτά-από-το-κρεβάτι-και-ετοιμάζομαι-σε-dt χτένισμα. Και στο ορκίζομαι, αν είχα σπαστά μαλλιά (γιατί κατά τα άλλα ετοιμάζομαι σε δύο λεπτά!) θα έκανα αυτό ακριβώς το κούρεμα που βλέπω παντού τελευταία. Λέγεται Anti- Cut, ή τουλάχιστον, αυτό το όνομα του δίνει ο κόσμος της μόδας, και ο πιο αρμόδιος να μιλήσει γι’ αυτό είναι ο Νικόλας Βιλλιώτης, ο οποίος μπορεί να είναι top, top, top hair colorist (και official hair colorist της Garnier) αλλά είναι στον κόσμο της μόδας και ξέρει τα πάντα για την νέα beauty μανία που έχει μπει στα κεφάλια των διασημότερων top models και it girls και στα δικά μας κεφάλια, μιας και ξέρω πολλά κορίτσια που σκέφτονται να το κάνουν! Αλλά να τι πρέπει να ξέρουν πριν το κάνουν…

The Anti- Cut haircut: τα βασικά χαρακτηριστικά!

Από αριστερά: Anja Rubik, Kate Moss, Sienna Miller έχουν αυτό ακριβώς το κούρεμα

“Η ιέρεια αυτού του στιλ μαλλιών είναι η Anja Rubik η οποία πρώτη μας σύστησε σε αυτά τα φιλαρίσματα των 80’s κι ένα μήκος λίγο πιο κάτω από τους ώμους με τις μακριές φράντζες μπροστά”, μας λέει ο Νικόλας Βιλλιώτης και συνεχίζει: “Πρόκειται για ένα κούρεμα που έχει περιμετρικά φιλαρίσματα σε όλο το κεφάλι, αρκετά έντονα χωρίς, όμως, να δείχνει τα μαλλιά πιο αραιωμένα. Και είναι ένα haircut που δείχνει πολύ ωραίο στην φυσικότητά του χωρίς επιτηδευμένα χτενίσματα και χωρίς να έχεις ξοδέψει όλη σου την μέρα για να τα φτιάξεις. Γιατί στην επιτηδευμένη τους μορφή δεν είναι αυτό που θέλουμε. Το κούρεμα αυτό βασίζεται στην φυσικότητα των μαλλιών και στα φυσικά σπασίματα”.

Τι πρέπει να ζητήσεις από τον κομμωτή σου αν θες αυτό το κούρεμα
Για να γίνεις απόλυτα κατανοητή στον κομμωτή σου και να μην βγεις τελικά με ένα κούρεμα που δεν θες, καλό θα ήταν να του δείξεις μερικές χαρακτηριστικές photo του Anti- Cut Haircut κι έπειτα να είσαι σαφής ως προς αυτά που θες. Ζήτησέ του ένα κούρεμα κοντά στους ώμους, με φιλαρίσματα περιμετρικά σε όλο το κεφάλι, ωραίες, μακριές φράντζες (φαντάσου κάτι σαν να έχεις κουρέψει τις φράντζες σου και να τις έχεις αφήσει να μακρύνουν δύο μήνες), ώστε να έχεις την άνεση και πάνω στο μήκος αυτό με ένα ελαφρύ χάιδεμα με το ψαλίδι για μπούκλες να δημιουργήσεις αυτό το φυσικό σπάσιμο. Καν΄του σαφές ότι θέλεις να τα φτιάχνεις εύκολα και μόνη σου στο σπίτι!

Χρώμα και Anti- Cut: ποιος είναι ο ιδανικός συνδυασμός!

Ok! Ok! Θα ήταν τουλάχιστον ελλιπές από μέρους μου να μιλάω με τον Νικόλα Βιλλιώτη και να μην τον ρωτήσω για χρώμα μαλλιών (να σου θυμίσω ότι στα χέρια του έχουν αφεθεί μερικά από τα διασημότερα μαλλιά!). Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνεις με το χρώμα των μαλλιών σου όταν έχεις αυτό το κούρεμα; “Καλό είναι να περνάς μόνο τις ρίζες όταν βάφεις ένα συγκεκριμένο χρώμα τα μαλλιά σου και τις άκρες να τις αφήνεις να ξεθωριάζουν και να τις περνάς λίγο στο τέλος. Ίσα- ίσα απλά για να μην χαθεί αυτή η φωτεινότητα στις άκρες η οποία δείχνει όλο το κούρεμα”.

Ο Νικόλας Βιλλιώτης λατρεύει το Anti- Cut συνδυασμένο με μια medium blonde απόχρωση (την έχει η Anja Rubik και μπορείς να την δεις παραπάνω) αλλά δείχνει εξίσου ωραία και σε εμάς τις καστανές: Alexa Chung, Freja Beha Erichsen (I LOVE YOU FREJA!!!), Jessica Alba και Hilary Rhoda έχουν αυτό ακριβώς το κούρεμα.

The Anti- Cut Haircut: Καν’το έτσι κι αλλιώς!
Αυτό το κούρεμα πάει σε ωραία, φυσικά, αλλά πολύ light σπαστά μαλλιά αλλά και στα ίσια μόνο που πρέπει να κάνεις με το ψαλίδι αυτά τα σπασίματα.

The Anti- Cut Haircut: Καν’το και πάρε την ευθύνη!
Έχεις μακρόστενο ή πολύ στρογγυλό πρόσωπο; Τα μαλλιά σου είναι λίγα και η τρίχα σου λεπτή; Απόφυγέ το! Ή, τέλος πάντων, καν’το με δική σου ευθύνη! Εγώ, πάντως, θυμήσου ότι προσπάθησα να σε αποτρέψω!

Πώς θα τα φτιάξεις σπίτι σου εύκολα!
Το καλό με αυτό το χτένισμα είναι ότι δεν σε θέλει να περνάς αγκαλιά ωωωωωρες με το πιστολάκι σου! Όσο λιγότερο ασχολείσαι, τόσο καλύτερα. Ο Νικόλας Βιλλιώτης προτείνει: “Λούζεις, στεγνώνεις ανάποδα τα μαλλιά να πάρουν λίγο όγκο, γιατί χρειάζονται όγκο, βάζεις ένα λαδάκι όπως το Garnier Fructis Color Resist, Shine & Care Shaker για να δείχνουν λαμπερά και υγιή και ψεκάζεις ελάχιστα τις άκρες με ένα hairspray ίσα για το κράτημα. Αν έχεις ίσια μαλλιά, κάνεις ελάχιστο ψαλίδι στις άκρες, πολύ απαλά ώστε να μην δημιουργηθούν μπούκλες. Το μυστικό σε κάθε περίπτωση είναι τα μαλλιά να δείχνουν απόλυτα φυσικά χωρίς να φαίνεται ότι έχουν προϊόν πάνω”.



Το Anti- Cut πρωταγωνίστησε στις ανοιξιάτικες πασαρέλες: Balmain, Emmanuel Ungaro και Vionnet είναι οι πιο χαρακτηριστικοί οίκοι που ανέδειξαν το νέο hot κούρεμα αποκλειστικά για supergirlzzz!

Read More

And More