Μετά το contouring και το strobing τι; Το baking είναι η (νέα) αγαπημένη τεχνική της Kim Kardashian!

Στην αρχή ήταν το contouring: η τεχνική βάσει της οποίας ρίχνεις φως στα σημεία που θες να αναδείξεις και κάνεις σκούρα τα σημεία που θέλεις να κρύψεις με σκοπό να δώσεις βάθος και τρισδιάστατη όψη στο μακιγιάζ σου. Εδώ σου δείχνουμε πώς γίνεται.

Μετά ήρθε το strobing: η τεχνική βάσει της οποίας ρίχνεις μόνο φως στο πρόσωπό σου με γενναίες δόσεις highlighter με σκοπό να δείχνεις όμορφη, νέα, φρέκια και λαμπερή. Εδώ σου μαθαίνουμε πώς γίνεται.

Και πιο μετά ήρθε και το baking. Το… ποιο;

Λοιπόν, το baking που σημαίνει ψήσιμο (θα σου εξηγήσω μετά) είναι αυτή η τεχνική σύμφωνα με την οποία αφού ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου βάζεις στο πρόσωπό σου ένα αρκετά παχύ στρώμα πούδρας σε μορφή σκόνης και την αφήνεις για περίπου 20-30 λεπτά (ακριβώς όπως όταν βάζεις το κέικ στο φούρνο για να το ψήσεις. Α! Ξέχασα να σου πω ότι αυτή η τεχνική λέγεται αλλιώς και caking. Κατάλαβες τώρα;). Μετά παίρνεις ένα φαρδύ πινέλο, ή όποιο πινέλο μεταξύ μας (!), και την αφαιρείς.

Η συγκεκριμένη τεχνική, την οποία λατρεύει και η Kim Kardashian και που της κάνει αρκετά συχνά ο αγαπημένος της make up artist Mario Dedivanovic έχει σαν ασκοπό το μακιγιάζ να γίνει πιο σταθερό και να διαρκέσει οοοοοολοοοο το βράδυ και σε οοοοοοοσα πάρτυ κι αν πάει η Kim (ή/και εσύ).

Το baking σε… έψησε; Πάτησε play στο βίντεο παρακάτω για να δεις πώς γίνεται!

Read More

And More