Οι 5 beauty υποσχέσεις από το Καλοκαίρι στο Φθινόπωρο (που καμιά μας δεν θα τηρήσει, τελικά)!

Δεν είναι η Πρωτοχρονιά, Πρωτοχρονιά! Ο Σεπτέμβριος είναι! Και μια μέρα σαν κι αυτή, από τις πρώτες του γνωστού και ως τα-κεφάλια-μέσα μήνα, που από τη μια κοιτάς τις photos που τράβηξες οοοοοοοοοοοοολοοοοοοοοοοοο το καλοκαίρι και από την άλλη τα 300 και κάτι αδιάβαστα email σου, δεν θα μπορούσα παρά να γράψω κάτι τέτοιο (θα δεις παρακάτω τι είναι το κάτι τέτοιο).

Μιλώντας για φωτογραφίες που τράβηξες οοοοοοοοοοοοοοοοολοοοοοοοοοοο το καλοκαίρι, λοιπόν! Παρατηρείς ότι είσαι πιο όμορφη; Ότι το σώμα σου τελικά δεν είναι τόσο άσχημο όσο νόμιζες ότι ήταν στις αρχές Μαϊου, τότε που δοκίμαζες μπικίνι ή τότε που πήγες την πρώτη μέρα για μπάνιο και ήσουν άσπρη σαν το γάλα και έριχνες από πάνω σου το παρεό γιατί τάχα μου κρύωνες (έλα ξέρω πως δεν κρύωνες. Όλες κάνουμε το ίδιο κόλπο!). Και ότι το πρόσωπό σου λάμπει, τα πέδιλά σου δείχνουν τέλεια με το φροντισμένο πεντικιούρ σου και η #nofilter #selfie που τράβηξες στην παραλία είναι τόσο φανταστική γιατί να, ήσουν ευτυχισμένη και έλαμπες από χαρά και εντάξει είχες αγοράσει και μια υπερφανταστική αντηλιακή με χρώμα (που οι άλλοι δεν χρειάζεται να το ξέρουν γιατί στο κάτω κάτω το αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό που μπορείς να βάλεις και ένα ακόμη hashtag: #nomakeup).

Λοιπόν, σε αυτό το post ας υποσχεθούμε όλες ότι αυτές τις 5 beauty συνήθειες που αποκτήσαμε αυτό το καλοκαίρι και που μας έκαναν να δείχνουμε τόσο όμορφες, θα τις τηρήσουμε και το Φθινόπωρο (που όλες ξέρουμε ότι δεν θα τις τηρήσουμε, αλλά να, μπορούμε να κάνουμε ένα πλάνο φθινοπωρινής beauty επιβίωσης και όσο τραβήξει!).

1. Υπόσχομαι να βάζω κάθε μέρα αντηλιακή προσώπου. Ακόμη και όταν αρχίσει να βρέχει!
Ας θυμηθούμε μερικές λέξεις από το μπιουτολεξικό. Όπως για παράδειγμα την λέξη φωτογήρανση. Είναι αυτό που βγαίνεις στον ήλιο χωρίς αντηλιακή και ξυπνάς μια μέρα με 168 πανάδες στο πρόσωπο και 1385 ρυτίδες. Και δεν τις έβγαλες επειδή χθες βγήκες χωρίς αντηλιακή. Τις έβγαλες γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν ξέρεις τι σημαίνει αντηλιακή προσώπου παρά μόνο κάτι μεσημέρια στις παραλίες.
Λοιπόν, υποσχέσου στον εαυτό σου ότι θα επενδύσεις σε μια καλή αντηλιακή με χρώμα την οποία μπορείς να την χρησιμοποιείς αντί για το make up σου. Έτσι, δεν θα ξεχνάς ποτέ να την φοράς!
SOS tip: Το ντεκολτέ και τα χέρια είναι επίσης δύο παραμελημένα σημεία στα οποία επιβάλλεται να βάζεις αντηλιακή (να σου θυμίσω τα χέρια της γιαγιάς σου;). Κι έχω πάντα μια spare αντηλιακή στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου για κάθε φορά που ξεχνιέμαι και δεν έχω βάλει αντηλιακή στα χέρια από το σπίτι. Στο πρώτο φανάρι που θα με πιάσει και ο ήλιος θα πέσει πάνω στα χέρια μου, γίνεται αυτή η αντανακλαστική σκέψη και κίνηση: -Ουπς! Δεν έβαλα αντηλιακή στα χέρια- Ανοίγω ντουλάπακι- Δεν πειράζει θα βάλω τώρα!

2. Υπόσχομαι να απλώνω ενυδατική σώματος μετά από κάθε ντους!

Το καλοκαίρι έχουμε συνεχή επαφή με το σώμα μας και την επιδερμίδα του σώματός μας γι’ αυτό και το φροντίζουμε πιο εντατικά. Ας πούμε, οπωσδήποτε μετά από κάθε ντους βάζουμε ενυδατική σώματος. Και η επιδερμίδα του σώματός μας γίνεται πολύ όμορφη και τόσο απαλή που μας μπαίνει κι εκείνη η τρελή ιδέα στο μυαλό: μα καλά; Γιατί τον Χειμώνα δεν κάνω το ίδιο. Δεν το κάνεις- ω γιατί κρυώνεις όταν βγαίνεις από το ντους, γιατί θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να στεγνώσει η κρέμα και να ντυθείς και γιατί στο κάτω- κάτω βαριέσαι και γιατί να το κάνεις αφού θα ντυθείς και με τούτα και με κείνα μόνο τα νύχια σου θα φαίνονται τελικά!
Ε, λοιπόν: να το κάνεις για ‘σένα! Γιατί κάτω από τα ρούχα σου έχεις επιδερμίδα! Και για κάθε φορά που βαριέσαι, να κοιτάς εκείνη την photo που φοράς το μαγιό σου και το δέρμα σου δείχνει υπερφανταστικό!
Α! Έχω κι ένα πολύ καλό tip για να γλιτώσεις τον περιμένω να στεγνώσει η κρέμα και να ντυθώ, χρόνο. Αγόρασε ένα λαδάκι σώματος και άπλωνέ το στο σώμα σου λίγο πριν μπεις για μπάνιο. Έπειτα μπες και κάνε ντους κανονικά. Θα διατηρήσεις την ενυδάτωσή σου χωρίς εκείνο τον χρόνο αναμονής ή την λιπαρή αίσθηση!

3. Υπόσχομαι να αγοράζω κρέμα κατά της κυτταρίτιδας (και να την χρησιμοποιώ, κιόλας!)
Θυμάσαι που εκεί γύρω στον Απρίλιο άρχισες κάπως να προσέχεις την διατροφή σου, γράφτηκες γυμναστήριο και ξεκίνησες να βάζεις κάθε βράδυ κρέμα κατά της κυτταρίτιδας και δεν πίστευες στα αποτέλεσματα μετά από ένα μήνα; Φαντάσου να το κάνεις αυτό κάπως πιο εντατικά και μέσα στους επόμενους μήνες. Και δεν λέω να το κάνεις με μανία. Ούτε να το κάνεις κάθε μήνα! Το project είναι το εξής: αγόρασε μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας και βάζε την εντατικά μέχρι να τελειώσει. Αφού τελειώσει αγόρασε μια άλλη μετά από καναδυό μήνες. Απλώς μην το αμελήσεις εντελώς! Και ξαναλέω: κάτω από τα ρούχα σου έχεις επιδερμίδα (την οποία όλο και κάποιος θα την δει. Γκούχου! Γκούχου!).

4. Υπόσχομαι να κάνω πεντικιούρ!

Δεν είναι ανάγκη να βάφεις τα νύχια σου ένα κραυγαλέο χρώμα. Δεν είναι ανάγκη να τα βάφεις καν. Απλώς, μια με δύο φορές το μήνα είναι ωραίο να κάνεις πεντικιούρ γιατί α) ξεκουράζονται τα πόδια σου β) δείχνουν πιο περιποιημένα. Μάλιστα, τελευταία έχω εντοπίσει και εκείνη την τέλεια super φυσική απόχρωση με την οποία έχω σκοπό να περάσω τους επόμενους μήνες: Mademoiselle της Essie. Τόσο φυσικό και cleancut.
Α ναι! Γιατί να κάνεις πεντικιούρ; Για ‘σένα και γιατί έχεις μάθει να… στηρίζεσαι στα πόδια σου.

5. Υπόσχομαι να έχω πάντα αποτριχωμένα πόδια!
Έλα παραδέξου το: υπάρχουν κάποιες μέρες βαρεμάρας (ναι, αυτή είναι η σωστή λέξη!) που αργείς κάπως να ξυρίσεις τα πόδια σου. Αλλά σοβαρά τώρα, δεν είναι ανάγκη να έχεις κάποιο date για να μπεις στον κόπο. Είναι ο εαυτός σου, πρέπει να τον φροντίζεις, να είσαι πάντα περιποιημένη και κάπως έτσι μεταφέρεις και τα σωστά vibes (και φτάνεις και στο date, αλλά πολύ διαφωνώ στο να γίνεται αυτοσκοπός!).
Πάντως, αν είχα να σου δώσω μια και μόνη beauty συμβουλή είναι να κάνεις laser αποτρίχωσης στα πόδια. Προϋποθέτει κάποιο budget, αλλά αλήθεια σου λέω, πρόκειται για λεφτά που δεν θα μετανιώσεις ποτέ που έδωσες! Βαλ’το στο πρόγραμμα!
Last chance: τα σκισμένα jeans είναι ένα ακόμη καλό κίνητρο. Σε περίπτωση που δεν σε έπεισα με τίποτα από τα παραπάνω!

Και εντάξει! Μπορεί κάποια από αυτά να μην τα τηρήσουμε ή να τα ξεχάσουμε στην πορεία (δίνω πολλές πιθανότητες να ξαναβάλω κρέμα κατά της κυτταρίτιδας… ποτέ μέχρι του χρόνου!), αλλά υπάρχει εκείνη η μια που θα κρατήσουμε ο-πωσ-δή-πο-τε (μου το υπόσχεσαι;). Επανάλαβε μετά από μένα αυτούς τους όρκους ομορφιάς: Υπόσχομαι να με φροντίζω και να με αγαπώ, πέρα από κάθε εποχή. Ακόμη και όταν δεν περπατάω ξυπόλυτη αλλά φοράω μπότες για να διασχίσω την πλημμυρισμένη Κηφισίας. Ακόμη και όταν δεν είμαι με το μαγιό αλλά χωμένη μέσα σε εκείνα τα φαρδιά πουλόβερ που με κάνουν να νιώθω πέντε κιλά πάνω. Ακόμη και όταν δεν είσαι εσύ εδώ για να με δεις 😉

Be… youtiful!

And More