Η τοστιέρα στα μαλλιά επέστρεψε! Και δεν είναι τόσο κιτς όσο νομίζεις!

Δεν έχεις ιδέα πόσο μπορεί να σου φτιάξουν το κέφι μερικές τούφες στα μαλλιά σου που είναι πιο σγουρές από τις άλλες! Στ’αλήθεια!

Ας το πάρω, όμως, από την αρχή του: πολλές φορές χαζεύω photos από διάφορες πηγές: catwalks, instagram, pinterest. Και πέφτω πάνω σε beauty looks και μαλλιά (εκεί εντοπίζεται, κυρίως, η εμμονή μου) που δεν μου κάνουν ούτε κρύο ούτε ζέστη. Μέχρι να τα δοκιμάσω.

Κάπως έτσι είχαν τα πράγματα όταν είδα πριν κάμποσους μήνες αυτές τις photos (αυτές τις… παρακάτω photos) από αυτό το show (το Spring/Summer 2015 show) της Stella McCartney. Ούτε κρύο ούτε ζέστη…

/

Αλλά λίγο μετά, και όσο τις χάζευα έκανα αυτόν τον συνειρμό με τότε που πήγαινα σχολείο και η μαμά μου μου έκανε από το προηγούμενο βράδυ κάποιες πλεξίδες στα μαλλιά και μετά μου τις έλυνε και τα μαλλιά μου ήταν κάπως έτσι και μου ξύπνησε αυτή την νοσταλγία (δεν θέλει και πολύ ο χαζορομαντικός εαυτός μου).

Και λίγο πιο μετά ήρθε ο στούντιο η Σοφία (Νομικού για εσένα, η κάνω-τα-τέλεια-μαλλιά Σοφία για ‘μένα) και είπαμε να το δοκιμάσουμε.

Να, κάπως έτσι…

Και δεν ήθελα και πολύ για να ψηθώ και να… ψήσω και τα μαλλιά μου. Ορίστε, λοιπόν, τι έγινε κανένα τέταρτο μετά (τόσο θέλει για έναν επαγγελματία, εμάς θα μας πάρει μέχρι και μισή ώρα μάξιμουμ ανάλογα και με τον όγκο παύλα μήκος των μαλλιών).

1. Για να κάνεις τοστιέρα στα μαλλιά σου θα πρέπει πρώτα να είναι τέλεια ισιωμένα. Αυτό κατανοείς ότι ταλαιπωρεί αρκετά την τρίχα οπότε προηγουμένως βάλε οπωσδήποτε ένα προϊόν θερμοπροστασίας. Το βρίσκεις και στα κομμωτήρια και στα super market, το ζητάς έτσι ακριβώς αλλά έχε στον νου σου ότι φυσικά και η τιμή θα διαφέρει από ευρείας σε επιλεκτικής.
2. Έχεις βάλει ήδη την τοστιέρα στην πρίζα και ξεκινάς την διαδικασία. Πρόσεξε: ΔΕΝ κάνεις τοστιέρα σε όλο το μήκος των μαλλιών παρά μόνο σε μερικές τούφες και διακεκομμένα. Ή, τέλος πάντων, κάνεις τοστιέρα στα μαλλιά σου αφήνοντας την φαντασία σου ελεύθερη.
3. …Όταν λέω να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη δεν εννοώ να κάνεις το μισό- μισό που βλέπεις εδώ. Αυτό έγινε για λόγους shooting και για να δεις την διαφορά και να διαπιστώσεις πόσο περισσότερο χαρακτήρα έχουν τα μαλλιά με την τοστιέρα!
4. Όταν ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου δείχνουν κάπως έτσι!

This or that?
Από δω και πέρα έχεις δύο επιλογές: ή να τα αφήσεις κάτω ή να τα πιάσεις ένα χαμηλό ponytail όπως το είδαμε στην Stella McCartney. Αλλά πρόσεξε ώστε να μην πετάνε οι όγκοι στο σημείο που το pony εφάπτεται του κεφαλιού. Το αποτέλεσμα πρέπει να έχει όγκο μόνο στο μήκος της κοτσίδας και στο υπόλοιπο μέρος να είναι sleek. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου προτιμώ την πρώτη εκδοχή (και αυτά ακριβώς τα μαλλιά έχω αυτή την στιγμή που σου πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές.

Όσον αφορά την τοστιέρα: έκανα μια μικρή έρευνα online και μπορείς να βρεις από 15 ευρώ έως και 50 ανάλογα με το πόσο επαγγελματική την θες. Τις επόμενες μέρες θα πάω οπωσδήποτε να αγοράσω μία. Τώρα αν εσύ δεν θες να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ για ένα χτένισμα- καπρίτσιο (για ΄μένα δεν θα είναι τέτοιο. Είναι περισσότερο χτένισμα- έρωτας) μπορείς να κάνεις μικρά πλεξιδάκια σε διάφορες τούφες και μετά να λύσεις!

Και κάτι τελευταίο: αν η πρόταση “έκανα τοστιέρα στα μαλλιά μου” σου φαίνεται έως και κιτς, να ξέρεις πως στο εξωτερικό αυτά τα μαλλιά κάνουν καριέρα ως crimped hair (aka μαλλιά με πτυχώσεις) και να το πουλάς έτσι ακριβώς!

Be… youtiful!

Read More

And More