Είναι το καρέ το νέο μακρύ; Τι λέει ο top Έλληνας hair expert, Ν. Βιλλιώτης!

Έχω μια θεωρία για τα μαλλιά: the longer the better (είναι κι εκείνο το Ραπουνζέλ σύνδρομο που με καταδιώκει). Αλλά έχω και μια άλλη: the shorter the… stylish-er (ή κάπως έτσι τέλος πάντων, εννοώντας ότι τα κοντά μαλλιά έχουν πολύ περισσότερο στιλ).

Στο δεύτερο κομμάτι τώρα, των κοντών μαλλιών: η Jourdan Dunn, εκείνο το ultra sexy, ultra όμορφο top model, εμφανίστηκε στα Emmy Awards και μας σύστησε στο ολοκαίνουριο καρέ της (δες εδώ). Και ήταν δύο συλλαβές: ΚΟΥ-ΚΛΑ! Αλλά πιο πριν από αυτή (και υποψιάζομαι και μετά από αυτή) πολλές ήταν οι διάσημες που έκοψαν και που θα κόψουν τα μαλλιά τους καρέ. Και δεν μιλάμε για απλές διάσημες, μιλάμε για τις opinion leaders του στιλ, αυτές που ορίζουν τη μόδα.

Και η ερώτηση είναι: Είναι το καρέ το νέο μακρύ; Η απάντηση ήταν ένα τηλεφώνημα μακριά στον top Έλληνα hair expert και official expert της Garnier, Νικόλα Βιλλιώτη. Και να τι μου είπε για τα πώς, τι, χρώματα που ταιριάζουν στο καρέ, γιατί να τα κόψει ή/και γιατί όχι…

Για να συμπληρωθεί το καρέ θες… Ή, με άλλα λόγια, σε ποιες ταιριάζει το καρέ!
Υπάρχουν δύο κατηγορίες καρέ: εκείνο που είναι πάνω από το λαιμό και είναι το κλασικό καρέ και εκείνο που καταλήγει στους ώμους καλύπτοντας το λαιμό και πρόκειται για το μακρύ καρέ. Για την δεύτερη κατηγορία δεν υπάρχει κάποιος βασικός περιορισμός πέρα από το σχήμα του προσώπου που σημαίνει πως αν έχεις τετράγωνο ή μακρόστενο πρόσωπο θα πρέπει να το αποφύγεις. Αν, όμως, θέλεις να κόψεις τα μαλλιά σου καρέ (το κοντό!) θα πρέπει να έχεις έναν ωραίο, ψηλόλιγνο λαιμό. Αλλιώς δεν θα αναδειχθεί τόσο.

Καρέ και χρώμα: ποιο είναι το νέο trend!
Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει τα καρέ να είναι ταυτισμένα με την μονοχρωμία: ένα ωραίο απόλυτο ξανθό ή ένα ωραίο καστανό σκούρο για να μπορέσει να δείχνει όλη αυτή την γεωμετρία. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά και για να είναι ενημερωμένο το καρέ σου (κι εσύ!) θα πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις. Να τι λέει ο Νικόλας Βιλλιώτης:
“Ωραία είναι όταν είναι γεωμετρικά κουρεμένα τα μαλλιά μας κι έχουμε ένα πάρα πολύ αυστηρό καρέ, το χρώμα τους να είναι μονόχρωμο ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί όλο αυτό το απόλυτο και η γραμμικότητα”.


Αν το καρέ σου είναι αυστηρό κι έχει ενιαίο μήκος προτίμησε την μονοχρωμία. Η Emma Roberts, η Alicia Keys και η Jourdan Dunn σου δίνουν μερικές εμπνεύσεις για το χρώμα!

Τι γίνεται, όμως, όταν το κούρεμα που έχεις επιλέξει είναι ένα καρέ με φιλαρίσματα;

” Όταν έχει έστω και λίγο φιλάρισμα κάτω εκεί μπορείς να παίξεις με λίγο πιο σκούρες ρίζες και πιο ανοιχτές άκρες. Εκεί θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή. Ωραία καρέ είναι και τα καρέ που έχουν λίγο περισσότερο βάρος προς τα εμπρός χωρίς όμως να υπάρχουν διαφορές. Σε αυτά τα καρέ μπορείς να κάνεις ελάχιστα φιλαρίσματα και μπορείς να παίξεις με πολύ ωραία highlight τοποθετημένα όπως θα τα τοποθετούσαμε σε ένα ombre, που σημαίνει θα είχαμε πιο φωτεινά σημεία μπροστά στην περίμετρο της τριχοφυϊας και τις φράντζες και σταδιακά το ξανθό θα σβήνει προς τα πίσω τονικά. Δηλαδή, σε αυτές τις άκρες που υπάρχουν μπροστά και που είναι λίγο πιο μακριές μπορείς να δώσεις ένα πιο δυνατό και πιο μαζικό ξανθό φωτεινό. Και ουσιαστικά αν δεις το καρέ από το προφίλ του να ξεκινάει από πίσω και κάτω στον αυχένα με ένα πιο σκούρο ξανθό το οποίο τονικά να καταλήγει πολύ ανοιχτό μπροστά, δηλαδή να πας από το ύψος του 8 στο πίσω μέρος και να καταλήξεις στο ύψος του 10 μπροστά”.


Αν το καρέ σου έχει φιλαρίσματα προτίμησε τις ξανοιγμένες άκρες και τα ombre όπως έχει η Alexa Chung, η Keira Knigthley και η Jessica Szohr

Καρέ+ αφέλειες= ???


Από αριστερά: Coco Rocha, Karlie Kloss και Edie Campbell είναι μερικά από τα μεγαλύτερα beauty & fashion icons που συνδυάζουν το καρέ με… την αφέλεια (με την καλή έννοια)

Πέρα από την συνάρτηση καρέ και χρώμα υπάρχει και αυτή εδώ. Αποφασίζεις να κόψεις καρέ. Κάνεις και αφέλειες; Ή έστω ότι έχεις ήδη αφέλειες και αποφασίζεις να κόψεις καρέ. Μπορείς; Ναι, αν είσαι η Coco Rocha, ή κάπως έτσι τέλος πάντων!
“Αν θες να κάνεις καρέ με αφέλειες θα πρέπει να έχεις ένα ωραίο πρόσωπο αλλά καλό θα είναι να έχει λίγα ελάχιστα φιλαρίσματα κάτω- κάτω η φράντζα για να έχει και μια κίνηση. Εκεί πάλι ταιριάζει η μονοχρωμία με λίγες ξανοιγμένες άκρες ειδικά αν είναι πιο βαρύ προς τα εμπρός το καρέ”, τονίζει ο Νικόλας Βιλλιώτης.

Αστικός μύθος no 2551: Αν έχεις καρέ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά χτενίσματα!

Και η Scarlett Johannson έκοψε τα μαλλιά της καρέ. Κι εδώ τη βλέπουμε να τα έχει κάνει almost wet και χτενισμένα προς τα πίσω. Α! Επίσης, την βλέπουμε με τον αρραβωνιαστικό της Romain Dauriac (το τελευταίο δεν είναι beauty αλλά στο δίνω για το info 😉

Λάθος! Λάθος! Λάθος! Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις όταν έχεις καρέ είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου ponytail. Καλά, ίσως και πλεξίδα. Αλλά μέχρι εκεί. Κατά τα άλλα μπορείς να παίξεις με άπειρα στιλ και χτενίσματα από τα εντελώς sleek και ίσια, με beach waves ή απλώς να αλλάξει την χωρίστρα σου. Πάντως, ένα χτένισμα που αρέσει πολύ στον Νικόλα Βιλλιώτη είναι τραβηγμένα όλα προς τα πίσω και πίσω από τα αυτιά που έχει σαν αποτέλεσμα ένα sexy ανδρόγυνο look.

Να τα κόψω ή όχι;


Η Kaley Cuoco είναι από τις διάσημες με τα πολύ μακριά μαλλιά που πολύ, πολύ πρόσφατα υπέκυψαν στην γοητεία του καρέ. Μια ακόμη!

“Αν είσαι τολμηρή και σου αρέσουν οι αλλαγές, ναι, αλλά βασιζόμενες πάρα πολύ και στο χρώμα. Ουσιαστικά είναι αυτό που αλλάζει όλη την κίνηση, ειδικά αν έχουν λίγο βάρος τα μαλλιά μπροστά. Επίσης, να έχεις στο νου σου ότι αν τα κόψεις θα πρέπει να κάνεις styling καθημερινά. Εκτός αν έχεις πολύ ίσια ή ελαφρώς σπαστά μαλλιά”, σε συμβουλεύει ο αγαπημένος πολλών γυναικών και υπεύθυνος για πολλά τέλεια μαλλιά που βλέπεις εκεί έξω, Νικόλας Βιλλιώτης.

Τελικά, είναι το καρέ το νέο μακρύ;
Εδώ παίρνω θέση εγώ και σου λέω ότι το νέο… ό,τι είναι αυτό που σε κάνει εσένα να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου. Και αν σε αυτή την φάση της ζωής σου έχεις ανάγκη από μια ανανέωση αυτή θα ήταν μια ωραία λύση. Όμως, θυμίσου πάντα σε ό,τι κάνεις να έχεις σαν κριτήριο τον εαυτό σου και τα δικά σου θέλω (για να μην μιλήσω για τα heartbreak haircuts που μας έκαναν μετά να ψάχνουμε με μανία extensions και να κλαίμε διπλά και για χαμένους έρωτες και για χαμένες τρίχες!). Σκέψου το. Εν τω μεταξύ εγώ μπορώ να πάω να κάνω μια πλεξίδα 😛

Read More

And More