F/W 2015- ’16! Όλα τα trends του επόμενου Χειμώνα από το New York Fashion Week!

Έχω αυτή την συνήθεια να κρατάω στο κινητό μου photo από νύχια, μαλλιά και μακιγιάζ που βλέπω κατά καιρούς είτε στα social media (το print screen είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία) είτε από fashion shows που θέλω να αντιγράψω. Κι εκεί που το κινητό μου είχε γεμίσει από άπειρες photos έμπνευσης και τις είχα αντιγράψει οοοοολες και ένιωθα να ξεμένω από ιδέες (και για να εφαρμόσω πάνω μου και για να γράψω σε ΄σένα!) ήρθε το fashion week της Νέας Υόρκης για τον επόμενο Χειμώνα (μιλάμε για σεζόν Fall/Winter 2015-’16) και όλα άλλαξαν.

Γιατί αυτό το fashion week ήταν full inspiring και είδαμε πολλά σχέδια στα νύχια, αξεσουάρ στα μαλλιά, τεχνικές εφαρμογής, μακιγιάζ και προϊόντα που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στην ζωή μας. Και αν ψάχνεις κι εσύ έμπνευση, στα συγκεντρώσαμε όλα παρακάτω!

Τα ΝΕΑ σχέδια στα νύχια
Τις τελευταίες σεζόν έχουμε δει το nail art να υποχωρεί. Ειδικά για την σεζόν Spring/Summer 2015 (έρχεται και μπορείς να δεις όλα τα trends εδώ) τα νύχια ήταν ήσυχα και βαμμένα nude. Υπάρχει βεβαίως μια πολύ λογική εξήγηση γι’αυτό: οι σχεδιαστές που δίνουν τις γενικές κατευθύνσεις δεν θέλουν συνήθως τίποτα να αποσπά την προσοχή από τα υπερθεαματικά ρούχα τους. Εκείνοι δίνουν το show, εκείνοι θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής.

Όμως, στην Νέα Υόρκη τα πράγματα κάπως άλλαξαν κι έτσι οι nail artists μπόρεσαν να αναδείξουν ξανά το ταλέντο τους κι εμείς να πάρουμε έμπνευση για τα δικά μας nail art.


Από αριστερά: Wes Gordon και Francesca Liberatore

Και όπως μπορείς να δεις όταν μιλάμε για nail art δεν εννοούμε απαραίτητα κάτι εκκεντρικό. Ακόμη κι αν σου αρέσουν τα nude μπορείς να δώσεις ένα twist με μερικές σταγόνες πορτοκαλί και χρυσού βερνικιού όπως έκανε η nail artist Michelle Saunder που μπορείς να δεις παρακάτω. Και αν θες και κωδικούς από τα βερνίκια που χρησιμοποιήθηκαν σημείωσε: δύο στρώσεις Adore-A-Ball για την βάση και τελίτσες από την απόχρωση Tarte Deco και Summit of Style (όλα Essie).


Jenny Packham

Βεβαίως, αν είσαι πιο εκκεντρική στις επιλογές σου πάρε έμπνευση από τις photos παρακάτω…


Από αριστερά: Jeremy Scott και Mara Hoffman

Τα ΝΕΑ αξεσουάρ μαλλιών!
Ναι, τα μαλλιά στο fashion show της Νέας Υόρκης ήταν χτενισμένα σε εκδοχές που έχουμε δει ξανά και ξανά, κυρίως σε lowtail (aka low ponytail, aka2 χαμηλή αλογοουρά) και κυματισμούς. Αλλά οι σχεδιαστές και οι hair stylist πρόσθεσαν σε κάθε χτένισμα μια λεπτομέρεια σε διαφορετικά και όχι πολυφορεμένα αξεσουάρ.


Από αριστερά: Carolina Herrera και Tanya Taylor

O Orlando Pita έδεσε τα μαλλιά των μοντέλων με μια λεπτή δερμάτινη και ιριδίζουσα κορδέλα ενώ ο Allen Tomas Wood μας έδειξε μια rock εκδοχή του ponytail πιάνοντας τα μαλλιά με ένα χοντρό δερμάτινο λαστιχάκι.


Από αριστερά: Honor και Cushnie et Ochs

Στον Honor τα μαλλιά ήταν πιο θηλυκά με headband από λαμπερές υφές ενώ ο Antonio Corral Calero της Moroccanoil αξιοποίησε τα απλά μαύρα τσιμπιδάκια (σε αυτό το βίντεο σου έχουμε πολλές, πολλές ιδέες για το πώς να φορέσεις τσιμπιδάκια στα μαλλιά σου).

Λάδι και νερό: η ΝΕΑ τεχνική στο styling των μαλλιών

Την περασμένη σεζόν τα μαλλιά που είχαν την τιμητική τους ήταν είτε τα beach waves είτε το wet look. Αυτή την σεζόν (τουλάχιστον στην Νέα Υόρκη) είδαμε τα δύο looks να γίνονται ένα! Το αποτέλεσμα που ήθελαν να πετύχουν είναι beachy κυματισμοί σε βρεγμένα μαλλιά όχι σαν να στέγνωσαν μόλις μετά από μια βουτιά στη θάλασσα αλλά σαν να βγήκες μόλις στην βροχή και να σε πετυχαίνουν οι πρώτες ψιχάλες.


Από αριστερά: Marc Jacobs και Creatures Of The Wind

Και αυτό που ήταν το πιο εντυπωσιακό πέρα από το beachy+wet στα μήκη είναι οι ρίζες των μαλλιών που έμοιαζαν εσκεμμένα… λαδωμένες. Το effect των greasy hair, όπως το περιέγραψαν πιο κομψά τα διεθνή beauty sites το πετυχαίνεις με μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική. Και είναι η εξής: Βάζεις δύο- τρεις σταγόνες ανάμεσα στις παλάμες σου και απλώνεις στις άκρες των μαλλιών σου. Έπειτα βρέχεις τις παλάμες σου και περνάς από πάνω τις άκρες των μαλλιών σου ενώ ότι με ό,τι έχει περισσέψει κάνεις τις ρίζες σου.


Από αριστερά: Public School και Creatures Of The Wind

Και η σημείωση της συντάκτριας: δεν ξέρω πόσες θα υιοθετήσουν αυτό το hair look. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχω λιπαρά μαλλιά και λούζομαι κάθε μέρα για να αποφύγω ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα. Και αυτό το look μπορεί να μου δώσει ένα άλλοθι εκείνες τις φορές που δεν έχω το κουράγιο να λουστώ για έβδομη συνεχόμενη φορά μέσα σε επτά μέρες (κάτι τύπου: τι εννοείς έχω λιπαρά μαλλιά; Εσύ είσαι αδιάβαστος που δεν ξέρεις τo greasy trend! Sorry, but no!).

Underline swarovski: το ΝΕΟ it make up!

Το μακιγιάζ που τράβηξε περισσότερο τα βλέμματα σε όλο το New York Fashion Week (και μέχρι αυτή την στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές γιατί την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου είναι η τελευταία μέρα), δεν ήταν καν μακιγιάζ! Ήταν μια γραμμή από swarovski τοποθετημένεες σε απόλυτη ευθεία και όχι να ακολουθούν την καμπύλη του ματιού, στην ρίζα του κάτω βλεφάρου.

Ο ελληνικής καταγωγής James Kalliardos που έκανε το μακιγιάζ είπε στο into the gloss πως από πριν είχε φροντίσει να κολλήσει τα Swarovski μεταξύ τους (στην photo που βλέπεις παρακάτω) καθώς τα μοντέλα τρέχουν από show σε show, ο χρόνος είναι πιεσμένος και θα έπαιρνε ώρες μέχρι να επιτευχθεί το σωστό αποτέλεσμα. “Θα ήταν τραγικό να περιμένουν στις πρώτες γραμμές να ξεκινήσει το show γιατί τα swarovski δεν κολλούσαν”, είπε χαρακτηριστικά. Όσο για την επιλογή του με τα swarovski στο κάτω βλέφαρο, ο make up artist εξήγησε πως δεν είχαμε βρει κάποιον άλλο τρόπο να τονίζουμε αυτή την περιοχή του ματιού που τελικά δίνει sexy βλέμμα πέρα από τη μάσκαρα.

Θυμάσαι που αλλού έχουμε δει swarovski πρόσφατα; Φρέσκαρε τη μνήμη σου εδώ!

Sheet masks: οι ΝΕΕΣ it μάσκες προσώπου!
Τα sheet masks, δηλαδή οι μάσκες προσώπου που μοιάζουν με χαρτομάντηλα αλλά εμποτισμένα με γενναίες δόσεις ενυδατικών συστατικών δεν είναι κάτι νέο στην κοσμετολογία. Όμως, χάρη στην Victoria Beckham που ανέβασε αυτή την photo στο instagram της θα τρέχουμε να τις αγοράσουμε με μανία! Η VB μας έδειξε με αυτή την backstage photo την απαραίτητη φροντίδα που έπρεπε να γίνει πριν τα μοντέλα περάσουν στο μακιγιάζ προκειμένου να ανακουφιστεί η επιδερμίδα τους από το κρύο της Νέας Υόρκης και να ενυδατωθεί σε βάθος! Οι συγκεκριμένες είναι οι SK-II Sheet Mask και κοστίζουν 83 δολάρια οι δέκα.

Λοιπόν, λοιπόν, ποιο από τα νέα σου άρεσε περισσότερο; Ποιο έχεις σκοπό να υιοθετήσεις από τώρα; Έχουν μπει οοοολαααα στη λίστα μου!

Read More

And More