Μικρά μυστικά για να προστατεύσεις το δέρμα σου από το κρύο!

Οι θερμοκρασίες πέφτουν αλλά μάντεψε! Οι θερμοκρασίες πρέπει να λειτουργούν αντιστρόφως ανάλογα με την εμφάνισή σου! Και γι’ αυτό έχουμε όλα τα tips. Πρόκειται για μικρά μυστικά που πρέπει να εφαρμόζεις από σήμερα μέχρι και τον ερχομό της Άνοιξης προκειμένου να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένα σε βάθος.

Η αισθητικός Μαίρη Σταυριανού μας έδωσε πολλά τέτοια! Αν το δέρμα σου σε τραβάει-τσούζει-υποφέρει-δεν-βλέπει-την-ώρα-να-έρθει-άνοιξη με αυτά τα beauty tips για το κρύο θα νιώσεις πολύ καλύτερα!

1. Η σωστή ενυδατική
Μετά τον βαθύ καθαρισμό του προσώπου σου θα πρέπει να τροφοδοτήσεις την επιδερμίδα με ενυδατικά στοιχεία πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Η αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα έχει εξέχουσα θέση στο σημερινό σου beauty routine! Εδώ θα βρεις μερικές αγαπημένες μας ενυδατικές κρέμες.

2. Αβοκάντο για το κρύο!
Η ενυδάτωση δεν περνάει μόνο από το μπάνιο αλλά και την διατροφή μας. Μια βόλτα από το κοντινότερο σούπερ μάρκετ για να αγοράσεις αβοκάντο είναι ό,τι πρέπει για σήμερα! Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε που αποτελεί ιδανική τροφή για το δέρμα. Τα φυσικά συστατικά που περιέχονται στο αβοκάντο διευκολύνουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών συστατικών όπως τα καροτένια κλπ. Τα τελευταία έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Επιπλέον τροφές που μπορείς να βάλεις σήμερα στην διατροφή σου είναι τα καρύδια που είναι πλούσια σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και φυσικοί χυμοί, όπως το πορτοκάλι. Το τελευταίο περιέχει βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό.

3. Add to your bag!
Φεύγοντας από το σπίτι σου πάρε μαζί σου την ενυδατική σου και ανανέωνε σε τακτά χρονικά διαστήματα, αν φυσικά το πρόσωπό σου δεν είναι μακιγιαρισμένο. Αν έχεις λιπαρό δέρμα πρέπει να επενδύσεις οπωσδήποτε σε oil free προϊόντα ώστε να μην δημιουργούνται φαργέσωροι οι οποίοι φράζουν τους πόρους και την επιδερμίδα κάνοντάς την έτσι να δείχνει θαμπή και μουντή.

4. Ο άνθρωπος που γύρισε από το κρύο…
Το έχουμε ξαναπεί: νούμερο ένα βήμα όταν επιστρέφουμε σπίτι είναι να κάνουμε έναν καθαρισμό ακόμη κι αν δεν έχουμε μακιγιαριστεί. Έπειτα, απλώνουμε ενυδατική κρέμα κι αν νιώθουμε την επιδερμίδα μας να μας τραβάει η να μας τσούζει η Μαρία Σταυριανού προτείνει να βάλουμε από πάνω τοπικά λίγη βαζελίνη.

5. Homemade Scrub χειλιών
Ένα από τα σημεία εκείνα που υποφέρουν περισσότερο σε τέτοιες συνθήκες έντονου κρύου είναι τα χείλη μας που σκάνε γι’ αυτό λοιπόν, και σου έχουμε την σούπερ συνταγή για σκασμένα χείλη. Πώς γίνεται; ½ κουταλάκι του γλυκού μέλι, ½ κουταλάκι του γλυκού λάδι αβοκάντου ή λίγο αβοκάντο, ½ κ. γλυκού ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και απλώνουμε στα χείλη. Μπορείς να το αφήσεις στα χείλη από 20 λεπτά μέχρι όση ώρα θες (εγώ πέφτω για ύπνο μ’αυτό!). Η μάσκα αυτή θρέφει το δέρμα και διατηρεί την υγρασία στα εσωτερικά και εξωτερικά στρώματα της επιδερμίδας.

6. Φτιάξε την δική σου μάσκα ενυδάτωσης!
Μετά από την έκθεσή μας σε έντονο κρύο, η επιδερμίδα μας χρειάζεται διπλή περιποίηση (pampering μου αρέσει να το λέω!). Μια μάσκα τροφής που μπορείς να κάνεις σήμερα μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδατική σου είναι και η εξής: Παίρνεις 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κρόκο αυγού, ελάχιστη κρέμα γάλακτος και 1 κ. γλυκού γλυκερίνη (προαιρετικά). Χτύπησε όλα τα υλικά καλά και άπλωσέ τα σε καθαρό πρόσωπο. Αφού το αφήσεις για 20 λεπτά, ξέβγαλε με άφθονο χλιαρό νερό κι έπειτα βάλε την ενυδατική σου.

Και μια extra συμβουλή: βράσε ζεστό τσάι, κάθισε με τον καλό σου στον καναπέ και απολαύστε την αγαπημένη σας ταινία. Από την ασφάλεια και τη ζέστη του σπιτιού μας το σκηνικό μοιάζει ιδανικό!

photo: fashiongonerogue

Read More

And More