Οι πιο SOS απορίες σου για τέλεια επιδερμίδα λύνονται εδώ! (μέρος Β)

Στο έχουμε ξαναπεί: στο TLIFE εσύ είσαι η πρωταγωνίστρια! Πριν λίγο καιρό, λοιπόν, σου ζήτησαμε να στείλεις τις ερωτήσεις σου, ό,τι σε απασχολούσε για την υγεία της επιδερμίδας σου, εδώ. Το αμέσως επόμενο βήμα ήταν να κλείσω ραντεβού με την διευθύντρια εκπαίδευσης της Clinique, Μαρίκα Παπαδοπούλου η οποία σου τις απάντησε όλες!

Αν δεν έχεις χάσει κανένα beauty lesson στο TLIFE, θα έχεις σίγουρα διαβάσει το πρώτο μέρος των απαντήσεων (αν όχι, διάβασε το άρθρο εδώ). Σήμερα, το δεύτερο μέρος με έξυπνα tricks που μας αφορούν όλες σε περιμένει! Πώς διώχνω τα σπυράκια; Τι κάνω για τους μαύρους κύκλους; Τι αντηλιακή να επιλέξω; Μέσα από τις απορίες της Ηλέκτρας, της Κατερίνας και της Μαρίας θα βρεις πολύτιμες beauty συμβουλές!

Έχω μεικτό δέρμα στο πρόσωπο και παρόλο που παλιότερα είχα κάνει την γνωστή βαριά θεραπεία για τα σπυράκια με acrotren, πόσφατα απέκτησα ξανά στο πρόσωπο. Ντρεπόμουν να βγω άβαφτη έξω και γι’ αυτό χρησιμοποιούσα make up, το οποίο αργότερα κατάλαβα πως ενέτεινε το πρόβλημα μου. Ξεβάφομαι πάντα σε βάθος, κάνω peeling, χρησιμοποιώ μάσκες (και από προϊόντα της Clinique) αλλά αυτά συνεχίζουν ακάθεκτα! Έχω κλείσει ήδη ραντεβού με δερματολόγο, απλώς θα ήθελα να ακούσω μια ακόμη γνώμη για προϊόντα καθαρισμού για σπυριά, αλλά και κάποιο ελαφρύ make up τόσο ώστε να καλύπτει τα σπυράκια χωρίς να δημιουργεί πολύ λιπαρότητα! Ευχαριστώ!
Electra
Ποτέ δεν καλύπτουμε το πρόβλημά μας με το make up αλλά προσπαθούμε πρώτα να λύσουμε το πρόβλημα κι έπειτα να βρούμε και το κατάλληλο make up, ή παράλληλα να κάνουμε και τα δύο. Άρα σε αυτή την περίπτωση που έχουμε αρκετά σπυράκια και πολλά, εμείς προτείνουμε δερματολόγο.
Παρόλα αυτά στην Clinique υπάρχει η σειρά Anti Blemish η οποία είναι μια απόλυτα εξειδικευμένη σειρά για τα σπυράκια και είναι ολοκληρωμένη γιατί έχει καθαριστικό προϊόν, το Anti Blemish Foam που καθαρίζει την επιδερμίδα με απαλό τρόπο. Κι εδώ είναι που πρέπει να σταθούμε. Η φίλη μας λέει ότι κάνει καθαρισμό σε βάθος και peeling πράγμα που είναι λάθος γιατί σε μια επιδερμίδα με σπυράκια πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η επιδερμίδα που έχει σπυράκια είναι μια επιδερμίδα ευαίσθητη. Μόνο και μόνο που βλέπουμε την κοκκινίλα, η κοκκινίλα αυτή αποδεικνύει ότι η επιδερμίδα μας έχει υποστεί μια φλεγμονή. Όταν εμείς αυτή την φλεγμονή την τρίψουμε θα εντείνουμε το πρόβλημα και βοηθάμε να εμφανιστούν και άλλα σπυράκια. Άρα χρησιμοποιούμε σωστά προϊόντα που καταπολεμούν τα σπυράκια αλλά με ήπιο τρόπο. Και για να επανέλθουμε, η σειρά Anti Blemish κάνει ακριβώς αυτό: καταπολεμά και τους τέσσερις λόγους για τους οποίους βγάζουμε σπυράκια, δηλαδή λιπαρότητα, βακτηρίδια, νεκρά κύτταρα.
Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, προτείνω το Anti Blemish Foam πρωί και βράδυ, Anti Blemish Lotion για να αφαιρέσουμε τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και την επιπλέον λιπαρότητα αλλά και την Anti Blemish Moisturizer, η οποία πέραν του ότι δίνει ενυδάτωση δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος έτσι ώστε να μην ξαναμολυνθούν τα σπυράκια όταν έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον. Τέλος, περιέχει και αντηλιακό φίλτρο που είναι πολύ βασικό γιατί αυτά τα σπυράκια με την έκθεση στον ήλιο μετατρέπονται πολύ εύκολα σε πανάδες.
Όσον αφορά το make up, αυτό που προτείνω εγώ είναι το make up από την σειρά Anti Blemish το οποίο καλύπτει τα σπυράκια αλλά μειώνει την εμφάνισή τους και προλαμβάνει την εμφάνιση νέων.

Ο καθαριστικός αφρός της σειράς Anti Blemish, ιδανικός για επιδερμίδες με σπυράκια

Έχω λιπαρό δέρμα και θέλω να προστατεύομαι από τον ήλιο με αντηλιακή προσώπου. Το πρόβλημα είναι ότι όλες οι αντηλιακές είναι αρκετά λιπαρές και μου δημιουργούν πρόβλημα. Έχετε να μου προτείνετε κάτι;
Κατερίνα
Η Clinique είναι η πρώτη εταιρία καλλυντικών η οποία μίλησε για αντηλιακή προστασία προσώπου σε καθημερινή βάση. Και από τότε έχουμε ένα αντηλιακό το οποίο κατά την διάρκεια των χρόνων εξελίχθηκε και προσαρμόστηκε στις περιβαλλοντικές συνθήκες της εποχής και μιλάω για το City Block. To City Block είναι το αντηλιακό της πόλης που δεν περιέχει λιπαρά συστατικά, έχει φυσικά φίλτρα και μας προσφέρει την κατάλληλη αντηλιακή προστασία μέσα στην πόλη. Δεν είναι το αντηλιακό της θάλασσας, απλά και μόνο γιατί δεν είναι αδιάβροχο, αλλά απευθύνεται σε όλους τους τύπους. Άρα, η Κατερίνα που έχει λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να το χρησιμοποιήσει άφοβα καθώς είναι oil free.
Επίσης, θέλω να πω εδώ ότι όταν η κρέμα μας η αντηλιακή περιέχει SPF τουλάχιστον 15 μας καλύπτει για μέσα την πόλη και δεν χρειάζεται να βάλουμε άλλο αντηλιακό. Αν όμως το make up έχει SPF, εγώ προτείνω χρήση αντηλιακού και ο λόγος είναι ότι πολλές φορές το make up δεν το απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο ή δεν το απλώνουμε ομοιόμορφα αλλά μόνο σε κάποια σημεία τα οποία έχουμε να καλύψουμε. Άρα δεν υπάρχει προστασία από τον ήλιο σε όλο το πρόσωπο.

Η Μαρίκα Παπαδοπούλου με “ξεναγεί” στον κόσμο της Clinique και του City Block. Ποτέ χωρίς αντηλιακό!

Είμαι 25 χρόνων κι εδώ και δύο χρόνια περίπου έχω εμφανίσει σακούλες κάτω από τα μάτια. Κοιμάμαι καλά και χρησιμοποιώ μια κρεμούλα που μου έχει συστήσει η δερματολόγος μου αλλά δεν βλέπω κανένα αποτέλεσμα. Μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή ή να μου προτείνετε κάποιο άλλο προϊόν; Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί καθόλου η κατάσταση; Ευχαριστώ πολύ.
Μαρία
Υπάρχει ειδικό προϊόν στην Clinique για τις σακούλες και είναι το All About Eyes Serum, ένας ορός ο οποίος πέραν του ότι διατηρεί την ενυδάτωση στην περιοχή των ματιών έχει μια μεταλλική μπίλια που κάνει μασάζ και αποσυμφορίζει την περιοχή (το υλικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την δημιουργία του είναι το ίδιο προϊόν που χρησιμοποιείται και για τα ιατρικά εργαλεία). Για ακόμη μεγαλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε το προϊόν από το βράδυ στο ψυγείο. Και αν το συνδυάσουμε και με την κρέμα All About Eyes που δίνει και πλούσια ενυδάτωση (πρώτα ο ορός και μετά η κρέμα) θα έχουμε maximum αποτέλεσμα. ΄Ομως, παράλληλα με αυτά τα προϊόντα θα ήθελα να συμβουλεύσω την Μαρία να εξεταστεί από ιατρικής άποψης ούτως ώστε να εντοπίσει τους λόγους δημιουργίας των κύκλων.

And More