20,30,40,50! Πώς θα βρεις την κρέμα προσώπου που ταιριάζει ακριβώς στην ηλικία σου!

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Στην γλώσσα της ομορφιάς αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί ως εξής: η σωστή επιλογή της κρέμας είναι το ήμισυ του παντός! Γιατί το να χρησιμοποιείς μια κρέμα η οποία είναι λάθος για την ηλικία σου ή τις ανάγκες της επιδερμίδας σου δεν έχει κανένα νόημα. Και για την σωστή καθοδήγηση δεν υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος από τον δερματολόγο!

“Η φροντίδα και περιποίηση του δέρματος θα πρέπει να ξεκινάει από πολύ νωρίς προκειμένου να μην επιτρέπουμε στις καθημερινές επιθέσεις να το βρίσκουν ανίσχυρο και να διασφαλίσσουμε την ωραία και υγιή του εμφάνιση στο μέλλον”, μας εξηγεί η δερματολόγος Βάλια Μασάτου. Οι ανάγκες όμως της επιδερμίδας μας διαφοροποιούνται σε κάθε ηλικία. Έτσι, η κρέμα που χρησιμοποιούσες στα 20 δεν έχει καμία δράση στα 30 σου και το αντίθετο. Αν διανύεις τη δεύτερη δεκαετία της ζωής σου, καταστρέφεις την ποιότητα του δέρματός σου μοιράζοντας την ίδια κρέμα με τη μαμά σου. Πώς όμως θα βρεις την κατάλληλη κρέμα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σου; Η κυρία Μασάτου μας δίνει τη λύση.

Sweet 16… +4
Στα 20 η περιποίηση περιλαμβάνει πρωινές κρέμες με αντιηλιακό δείκτη προστασίας SPF15 ή και μεγαλύτερο τους καλοκαιρινούς μήνες που η ηλιοφάνεια είναι εντονότερη. Επιπλέον, σε αυτή την ηλικία είναι συχνό το πρόβλημα της ακμής και της λιπαρότητας, γι’ αυτό ίσως χρειαστείτε κάποια σμηγματορρυθμιστική κρέμα για ματ αποτέλεσμα.

Στα πρώτα άντα
Στα 30 συνήθως η φθορά του χρόνου δεν είναι ακόμα ορατή αλλά κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Σε αυτή την ηλικία, λοιπόν, χρειαζόμαστε εκτός του απαραίτητου αντηλιακού μας και κάποιες κρέμες με αντιγηραντική δράση. Οι τελευταίες μπορεί να περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από τις καθημερινές επιθέσεις και δίνουν τη δυνατότητα στο δέρμα να επιδιορθώσει τις φθορές του. Τέτοιες ουσίες είναι οι βιταμίνες, τα οξέα φρούτων και ισχυρές ενυδατικές ουσίες οπως το υαλουρονικό οξύ.
Γοητευτικά 40’s
Στα 40 εντείνονται οι προσπάθειες για προστασία και επανόρθωση ενώ οι δυσχρωμίες, οι ρυτίδες και οι πρώτες κηλίδες κάνουν την εμφάνισή τους. Σε αυτή την ηλικία λοιπόν, απαιτούνται προϊόντα που να βοηθούν στα παραπάνω προβλήματα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν κρέμες που περιέχουν στη σύθεσή τους βιταμίνη C και κοχικό οξύ που έχουν αποχρωματιστική δράση, η βιταμίνη Α (ρετινοϊκό οξύ και παράγωγα αυτού) με αντιρυτιδική δράση και ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες. Τέλος, καλό είναι να χρησιμοποιούνται πρώτα προιόντα σέρουμ για αντιγήρανση και μετά οι ενυδατικές κρέμες.
Στα 50 plus
Σε αυτή την ηλικία η χαλάρωση, οι έντονες ρυτίδες και η ξηρότητα ζητούν επιτακτικα λύση. Πλούσιες κρέμες με μεγάλη περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ, παράγοντες που καταπολεμούν τη φωτογήρανση και πάλι η βιταμίνη C μπορεί να βελτιώσουν την κατάσταση της επιδερμίδας μας και να επιφέρουν τη λύση.
Watch out: δεδομένου ότι η βασική αιτία γήρανσης της επιδερμίδας μας είναι η φωτογήρανση, η χρήση αντηλιακής κρέμας προσώπου είναι απαραίτητη όλο το χρόνο!

And More