Face mists: πώς τα χρησιμοποιείς και γιατί όλες πρέπει να έχουμε ένα!

Να ένα ακόμη βιωματικό άρθρο! Το τελευταίο καιρό κυκλοφορώ έχοντας οπωσδήποτε στην τσάντα μου ένα spray προσώπου (κάνει καριέρα και ως face mist). Και από την στιγμή που το έβαλα στην ρουτίνα μου, μου έχει γίνει πλέον τόσο απαραίτητο όσο το μπουκαλάκι με το νερό που έχω επίσης πάντα στην δέκα κιλά τσάντα μου!

Και δεν χρειάζεται να είσαι η Ντέμη Μαρκορά για να επενδύσεις σε ένα τέτοιο προϊόν. Κοστίζει ελάχιστα, είναι θαυματουργό και το χρησιμοποιείς με όσους δεν βάζει ο νους σου τρόπους. Κι επειδή έχω κάνει practice σε όλους αυτούς το τελευταίο δίμηνο, σημείωσε!

1. Στην παραλία
Το νερό της θάλασσας δεν είναι τόσο καθαρό, ειδικά στις παραλίες της Αττικής. Επομένως, όταν βγεις από τη θάλασσα και πριν βάλεις την αντηλιακή σου, ψέκασε με ένα τέτοιο spray νερού το πρόσωπό σου κι έπειτα άπλωσε αντηλιακό. Plus: διαβάζεις το βιβλίο σου- ζεσταίνεσαι- βαριέσαι να βουτήξεις- έχεις αυτό!

2. Κάτω από την ενυδατική σου (ή οποια κρέμα σου)
Είχα πέσει πάνω σε αυτό το beauty tip πριν κανένα δίμηνο και ήταν και ο λόγος που ξεκίνησα να χρησιμοποιώ face mist. Τι κάνεις; Αφού πλύνεις το πρόσωπό σου και πριν απλώσεις την κρέμα σου ψεκάσου με το spray. Έτσι, όταν θα βάλεις την ενυδατική σου η ενυδάτωση θα προχωρήσει σε βάθος. Για να μεγιστοποιήσεις ακόμη περισσότερο αυτή την αίσθηση κάνε ελαφρύ μασάζ αντί να απλώσεις την κρέμα σου όπως- όπως.
Και για να σου γίνει πιο κατανοητό το πώς μπορεί να λειτουργεί σκέψου: όταν βγαίνεις από το μπάνιο απλώνεις το λαδάκι στο σώμα σου χωρίς να έχεις σκουπιστεί με την πετσέτα και η επιδερμίδα σου είναι πολύ πιο απαλή. Το ίδιο ισχύει και για το πρόσωπο!

3. Για να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου
Μέσα στην ημέρα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, το μακιγιάζ μας αλλοιώνεται πολύ εύκολα (ελπίζω να μην το παρακάνεις με το βαρύ μακιγιάζ!). Επίσης, τώρα το καλοκαίρι πολύ συχνά μετά το γραφείο βγαίνεις. Σε κάθε περίπτωση μέσα στην ημέρα θα θέλεις να φρεσκάρεις το make up σου. Και ο πιο σωστός τρόπος για να το κάνεις ώστε να μην δημιουργήσεις στρώσεις make up, μπαλώματα και να φτάσεις τελικά στο σημείο που η επιδερμίδα σου δεν θα αναπνέει είναι να ψεκάσεις με ένα face mist, να ταμπονάρεις απαλά με μια χαρτοπετσέτα ώστε να πάρεις την ποσότητα που περισσεύει και να ανανεώσεις από πάνω foundation και ρουζ!

4. Πάνω από το μακιγιάζ για να πετύχεις το fresh face!

Στις καλοκαιρινές πασαρέλες αυτό το beauty look που βλέπεις παραπάνω έπαιξε πολύ. Σκοπός ήταν το πρόσωπο να δείχνει φρέσκο και λαμπερό σαν να βγήκες μόλις από ένα μάθημα hot yoga και να απέβαλες όλες τις τοξίνες. Το είδαμε στους Proenza Schouler, Isabel Marant, Marc Jacobs ενώ στον Jason Wu τα μοντέλα πριν περπατήσουν στο catwalk ψεκάζονταν με ροδόνερο ώστε να αποκτήσουν μια άμεση λάμψη και φρεσκάδα. Φυσικά, όσο έχεις το πολυχρηστικό σου spray προσώπου δεν χρειάζεται να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο!

5. Για να κάνεις μια κρέμα σου πιο λεπτόρρευστη!
Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά γίνεται όντως δουλειά. Δεν σου έχει τύχει να επενδύσεις σε μια κρέμα η οποία τελικά να αποδείχτηκε πολύ βαριά; Αυτό που μπορείς να κάνεις, λοιπόν, είναι να βάλεις λίγη ποσότητα στις παλάμες σου και να ψεκάσεις με face spray, να ανακατέψεις και να την απλώσεις στο πρόσωπό σου.

6. Ακόμη και στα… μαλλιά!
Όπως σου είπα, το spray προσώπου υπάρχει οπωσδήποτε στην τσάντα μου. Κι εκείνες τις φορές που θέλω να βγω μετά το γραφείο και θέλω κάπως να φτιάξω τα μαλλιά μου, πιάνω ένα πολύ sleek ponytail και το κάνω ακόμη πιο λαμπερό και στιλιζαρισμένο με μερικά φσιτ από το αγαπημένο μου face (και hair, τελικά!) mist!

Αγαπημένα μας face mists

1. Grape water soothing moisturizing spray, Caudalie, €13.00. Είναι super αντιοξειδωτικό αφού περιέχει στη σύνθεσή του σταφύλι.
2. La Roche Posay Eau Thermale, €7.70.
3. Vitamin E Face Mist, The Body Shop, €6.80. Μπορείς να το παραγγείλεις online εδώ και μπορείς να δεις τι κάνει η βιταμίνη Ε εδώ.
4. Ultra Radiance face mist, Benefit. Αποκλειστικά στα Sephora.
5. Evian facial mist, €10.00.

Read More

And More