Beauty ατυχήματα! Ξέρουμε τι συνέβη στην Angelina Jolie και τις άλλες stars!

Να είσαι διάσημη, κούκλα, να συνοδεύεις τον επίσης διάσημο σύζυγό σου σε red carpet event, να ποζάρεις στους φωτογράφους και την επόμενη μέρα να ανακαλύπτεις ότι στις photos σου που έχουν κυκλοφορήσει σε οοοοοολοοοο τον κόσμο το πρόσωπό σου έχει κάποιες κατάλευκες στάμπες. Σαν να έπεσες με τα μούτρα στην άχνη ζάχαρη! Να μην σου τύχει!

Και είναι κάτι που δεν συνέβη μόνο προχθές στην Angelina Jolie, αλλά κατά το παρελθόν την έχουν πατήσει έτσι και άλλες stars όπως Nicole Kidman, Miley Cyrus και Uma Thurman! Guess what! Σε αυτό το άρθρο λύνουμε το μυστήριο με την βοήθεια του Γιάννη Μιχαηλίδη, official make up artist της Tommy G, και σου λέμε τι να προσέξεις για να μην την πατήσεις κι εσύ! Γιατί, αλήθεια, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο!

Προϊόντα μακιγιάζ High Definition: αυτός ο… καλός- κακός μπελάς!
Αυτό που συνέβη στις stars που βλέπεις παραπάνω για να λυθεί το μυστήριο είναι ότι οι make up artists τους χρησιμοποίησαν loose powders, δηλαδή πούδρες σε μορφή σκόνης High Definition. Αυτά τα HD προϊόντα μακιγιάζ χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα ταινιών αλλά και σε red capret events και αυτό που πετυχαίνουν είναι στις φωτογραφίσεις και στα κοντινά πλάνα το δέρμα να δείχνει εντελώς φυσικό, χωρίς, όμως, λιπαρότητα. Όταν όμως τοποθετήσεις παραπάνω HD πούδρα, κάτι που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι, και το φλας πέσει ακριβώς πάνω το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις εδώ.

Παρατήρησέ το! Από αυτή την γωνία το πρόσωπο της Angelina Jolie φαίνεται αλαβάστρινο χωρίς καθόλου λευκά σημάδια…

Από αυτή την γωνία, όμως, που το φλας πέφτει ευθεία πάνω στο πρόσωπο της Angelina τα πράγματα δείχνουν εντελώς διαφορετικά! Φαντάσου κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει όταν πηγαίνεις με λευκό φόρεμα σε μαγαζί που έχει black light!

Πούδρες: πόσες κατηγορίες υπάρχουν και ποιες να επιλέξεις!
Οι κατηγορίες πούδρας που υπάρχουν εκεί έξω είναι τρεις, μας εξηγεί ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Και αυτές είναι οι εξής:
– Loose powders (αλλιώς και transparent): είναι οι πούδρες σε μορφή σκόνης που παίρνουν την λιπαρότητα από το πρόσωπο και κυκλοφορούν σε λευκή, light, medium και dark απόχρωση. Η λευκή δεν αποτυπώνεται στην επιδερμίδα λευκή! Όταν την απλώσεις στο δέρμα σου αλλάζει χρώμα, γίνεται διαφανής και φαίνεται σαν να μην φοράς καθόλου πούδρα. Όμως, αυτές οι αντιαισθητικές γυαλάδες έχουν εξαφανιστεί!
– Compact powders: είναι πιο βαριές από τις πούδρες σε μορφή σκόνης και συνήθως στην συσκευασία τους συνοδεύονται με pom pon για να τις απλώνεις. Κυκλοφορούν σε λευκό, light, medium και dark.
– Πούδρες- make up: Πρόκειται για πούδρες σταθερές και κάπως υγρές που κυκλοφορούν σε πολλές αποχρώσεις ώστε να επιλέξεις αυτή που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου. Τις φοράς πάνω από την ενυδατική σου και δεν χρειάζεσαι foundation αφού και καλύπτουν όπως ένα foundation και απορροφούν την λιπαρότητα όπως μια πούδρα.
Στην ερώτηση ποια να επιλέξουμε ο Γιάννης Μιχαηλίδης απαντά: “Η τάση τα τελευταία χρόνια είναι η επιδερμίδα να δείχνει λαμπερή, υγιής και όχι έντονα μακιγιαρισμένη. Αυτό είναι κάτι που σου εξσφαλίζουν οι loose powders αφού κάθε κόκκος μπαίνει μέσα στον πόρο, γίνεται ένα με το δέρμα και φαίνεται σαν να μην φοράς τίποτα. Βεβαίως, πιο πρακτικές για να έχεις στην τσάντα σου και να κάνεις ένα ρετούς είναι οι αλλες δύο!”.
Τι πρέπει να κάνεις για να μην την πατήσεις
Το μυστικό είναι στην ποσότητα και σε καμία περίπτωση δεν φταίει το ίδιο το προϊόν! Όποιο τύπο πούδρας κι αν επιλέξεις, ακόμη και High Definition, φρόντισε να μην το παρακάνεις με την ποσότητα! Πάρε ένα πολύ φαρδύ πινέλο, τίναξε για να φύγει η περιττή ποσότητα και κάνε ένα πέρασμα σε όλο το πρόσωπό σου, χωρίς να επιμένεις σε κάποιο σημείο συγκεκριμένα, όπως έκανε παραπάνω η make up artist της Angelina (ή καλύτερα, η πρώην make up artist της Angelina…). Και φυσικά, πέρασε το πινέλο και χαμηλά στο ντεκολτέ έτσι ώστε να μην κάνεις διχρωμίες, κάτι που φαίνεται στις photo!

Και μερικές loose powder για να διαλέξεις!

1. Universal Setting Powder Dermablend της Vichy
2. Transparent Powder Beauty is Life
3. Πούδρα HD High Definition Make Up For Ever. Αποκλειστικά στα Sephora

Πάτησε play και δες το πείραμα που έκανε ένας make up artist με HD πούδρα!

Read More

And More