Κοκκινομάλλες, καστανές, ξανθιές: τι χρώμα πρέπει να έχουν τα φρύδια σου;

Το θέμα “όταν βάφω τα μαλλιά μου τι χρώμα να κάνω τα φρύδια μου” μπορεί να μην σε έχει απασχολήσει σοβαρά μέχρι στιγμής. Γι’ αυτό και συγκέντρωσα κανά-δυο ακρότητες που είδαμε στα catwalks (τσέκαρε πάλι την photo παραπάνω), για να δεις ότι η λάθος επιλογή χρώματος στα φρύδια σου μπορεί να καταστρέψουν το πρόσωπό σου. Και για να σε βομβαρδίσω με μερικές ερωτήσεις:
1. Οι κοκκινομάλλες πρέπει να βάφουν και τα φρύδια τους κόκκινα;
2. Οι κατάξαναθες πρέπει να βάφουν τα φρυδια τους επίσης κατάξανθα;
3. Πώς πρέπει να επιλέγουμε χρώμα στα φρύδια μας;
α) Βάσει του χρώματος των μαλλιών μας
β) Βάσει του χρώματος του δέρματός μας
γ) Βάσει του χρώματος των ματιών μας

Ας μην σε βομβαρδίζω, όμως, άλλο με ερωτήσεις. Εξάλλου, είμαι εδώ για να σου δίνω απαντήσεις. Τις οποίες προηγουμένως μου έδωσε ο Γιώργος Δουδέσης, hair stylist. Και τις έχει όλες!

Τις τελευταίες δύο σεζόν έχουμε δει στα catwalks να επιστρέφουν τα σκούρα ανδρικά φρύδια. Εσύ τι έχεις να προτείνεις; Σου αρέσουν;
Όχι! Καταρχήν δεν μου αρέσουν τα αντρικά φρύδια. Μου αρέσουν να είναι καλοσχηματισμένα τα φρύδια, γιατί “ανοίγουν” το μάτι και ομορφαίνουν την γυναίκα. Τώρα, ένα καλοσχηματισμένο φρύδι σίγουρα χρειάζεται έναν καλό τεχνήτη έτσι ώστε να το βγάλει σωστά και χωρίς να τα ταλαιπωρήσει ούτε τα φρύδια ούτε το δέρμα.

Σε ότι έχει να κάνει με τα χρώματα… Έστω ότι οι χρωματικές γκάμες είναι το ξανθό, το καστανό και το κόκκινο. Τι φρύδια πρέπει να επιλέξουμε ανάλογα με το πώς έχουμε βάψει τα μαλλιά μας;
Πρώτον και κύριον, το βασικό μας κριτήριο είναι το χρώμα του δέρματος και δεύτερον το χρώμα των μαλλιών μας. Κάνουμε το φρύδι σε φυσικό τόνο που σημαίνει ότι δεν ανοίγουμε παραπάνω από έναν ή δύο τόνους τα φρύδια μας. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουμε ένα μαύρο φρύδι που δείχνει πολύ σκληρό και να του “στάξουμε” λίγο καφέ και να το γλυκάνουμε. Αλλά ίσα- ίσα σπάμε τον τόνο του φρυδιού. Αν έχουμε πολύ ξανθά μαλλιά πάλι σπάμε ελάχιστα τα φρύδια, δεν τα κάνουμε κατάξανθα γιατί δείχνουν αφενός ψεύτικα και αφετέρου γιατί μετά το πρόσωπο φαίνεται άχρωμο όπως επίσης και το μάτι.
Δεν ισχύει, δηλαδή, η θεωρία που λέει ότι ό,τι χρώμα είναι τα μαλλιά μας είναι και το φρύδι μας.
Όχι είναι πολύ λάθος! Απαγορεύεται!

Υπάρχει μια άλλη θεωρία που λέει ότι τα φρύδια μας πρέπει να έχουν τον τόνο της ρίζας των μαλλιών μας. Ισχύει;
Καμία σχέση! Πάντα το φρύδι το πειράζουμε ελάχιστα ώστε να το “σπάμε” και να γλυκαίνει το αποτέλεσμα.

Ας μιλήσουμε με παραδείγματα. Μια γυναίκα με πολύ σκούρα μαύρα μαλλιά τι χρώμα πρέπει να επιλέξει για τα φρύδια της;
Ένα καστανό φρύδι. Αν είναι μαύρο μπορούμε να το γλυκάνουμε και να του “στάξουμε” λίγο σαντρέ μέσα. Οπότε, το μαύρο σε συνδυασμό με το σαντρέ αμέσως σπάει και γίνεται λίγο πιο ψυχρό.
Μια ξανθιά γυναίκα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα τι πρέπει να επιλέξει; Το φρύδι της πρέπει να είναι πιο σκούρο;
Σίγουρα πρέπει να είναι πιο σκούρο για να τονίσουμε τα μάτια. Εκεί θα μιλήσουμε για ένα ξανθό σαντρέ στο ύψος του 6,7 ή 8 αλλά σε ξανθό. Το 6,7,8 θα είναι η βάση του ξανθού, ο χρωματισμός θα είναι ένα σαντρέ ή ένα μπεζ σαντρέ.


ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΞΑΝΘΙΑ ΑΠΟΦΥΓΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΟΙΧΤΑ Ή ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΚΟΥΡΑ ΦΡΥΔΙΑ. ΕΝΑ- ΔΥΟ ΤΟΝΟΥΣ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΣΟΥ!

Άρα όταν έρχομαι στο κομμωτήριο να βάψω τα μαλλιά μου, γίνεται μια εντελώς διαφορετική μίξη χρώματος από αυτή που γίνεται για τα μαλλιά μου;
Ναι. Αυτό ακριβώς. Η μίξη των χρωμάτων είναι άλλη!
Για μια γυναίκα που είναι καστανή, ενοχλεί το χρώμα των μαλλιών της να είναι ίδιο με το χρώμα των φρυδιών της;
Όχι, εδώ μιλάμε για φυσικότητα.


ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΣΤΑΝΗ ‘Η ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ, ΒΑΨΕ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ!

Με τις κοκκινομάλλες τι γίνεται;
Κι εδώ πάμε σε φυσικούς τόνους. Μπορούμε να πάμε σε ένα ξανθό που να κοκκινίζει λίγο. Το καφέ με το κόκκινο ταιριάζει, οπότε είναι μια πολύ καλή επιλογή. Όμως, αν έχω μια γυναίκα με όμορφη επιδερμίδα, αλαβάστρινη, καθαρή και ολόλευκη η οποία έχει χάλκινα μαλλιά τότε τα χάλκινα φρύδια θα έδειχναν εξίσου υπέροχα πάνω της!


ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΞΕ ΜΙΑ ΜΙΞΗ ΚΑΦΕ- ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΣΟΥ. ΑΝ, ΟΜΩΣ, ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΕΥΚΗ ΚΑΙ ΑΛΑΒΑΣΤΡΙΝΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΚΙ ΕΝΑ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΣΟΥ!

Είπαμε ότι το χρώμα των φρυδιών μας έχει να κάνει με την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας. Όμως, έχει να κάνει και με το χρώμα των ματιών μας;
Όχι. Απλώς, το σωστά βαμμένο φρύδι βοηθάει τον τόνο του ματιού με αποτέλεσμα τα τελευταία να φαίνονται πιο έντονα και όμορφα.
Τον Χειμώνα που μας πέρασε υπήρχε η εξής τάση: καστανά μαλλιά με πολύ ξανοιγμένα, σχεδόν αόρατα φρύδια. Τι έχεις να πεις;
Αυτό ήταν μια τάση της μόδας που δεν μου αρέσει προσωπικά. Μπορεί να το υιοθετήσει μόνο κάποια κοπέλα νεαρής ηλικίας με πολύ στιλ και φυσικά για μικρό χρονικό διάστημα.

Και αν βάψω τα φρύδια μου και μετά από δύο εβδομάδες ξεθωριάσει το χρώμα;
Μπορείς να κλείσεις ραντεβού στο κομμωτήριο μόνο για βαφή φρυδιών η οποία κοστίζει €6.00.

Read More

And More