Τα 10 πιο ελαφριά προϊόντα βαθιάς ενυδάτωσης που δεν αφήνουν ίχνος λιπαρότητας!

Ακολουθεί ρητορική ερώτηση: φαντάζεσαι να έχεις να πιεις νερό 5-6 μέρες; Δεν θα υπέφερες από δίψα; Τότε γιατί το κάνεις με την επιδερμίδα σου; Από τις ερωτήσεις που φτάνουν πολύ συχνά εδώ στο TLIFE (και να ξέρεις, τις διαβάζω όλες!) είναι ότι οι περισσότερες ψάχνετε μια ενυδατική κρέμα που να μην είναι παχύρρευστη έτσι ώστε να μην αφήνει αυτή την λιπαρή αίσθηση στην επιδερμίδα. Από την άλλη, υπάρχετε κι εσείς που λέτε ότι έχω λιπαρή επιδερμίδα ή ακμή και γι’ αυτό δεν χρησιμοποιώ ενυδατική.

Μάντεψε! Είναι οοοοοοοολοοοοοοοο λάθος! Όταν δεν βάζεις ενυδατική στο πρόσωπό σου, το δέρμα σου στην προσπάθειά του να διατηρήσει τα σωστά επίπεδα ενυδάτωσης παράγει περισσότερο σμήγμα. Άρα, την στιγμή που εσύ νομίζεις ότι βοηθάς το δέρμα σου, στην πραγματικότητα το βοηθάς να γίνει ακόμη πιο λιπαρό.

Το μυστικό είναι να επιλέξεις μια ενυδατική η οποία να είναι σε fluid ή λεπτόρρευστη υφή (κατά το ελληνικότερον) και να την φοράς καθημερινά πρωί βράδυ. Α! Και το πρωί οπωσδήποτε μέτα την ενυδατική σου να απλώνεις την αντηλιακή!

Παρακάτω, λοιπόν, σου έχουμε κάποιες τέτοιες κρέμες που δεν αφήνουν ίχνος λιπαρότητας και bonus μερικά προϊόντα σώματος και ένα balm χειλιών για να μην αφήσεις κανένα σημείο της επιδερμίδας σου να διψάσει αυτό το καλοκαίρι!

1. Ενυδατικό balm χειλιών Baby Lips της Maybelline New York (€3.49). Επειδή και τα χείλη μας αφυδατώνονται, μην αμελείς ποτέ αυτή την περιοχή! ‘Εχε στην τσάντα σου ένα ενυδατικό balm και εφάρμοσέ το από το πρωί στην παραλία μέχρι το βράδυ. Το συγκεκριμένο χρησιμοποιείται και για να κάνεις λάμψεις ψηλά στους κροτάφους!

2. Ενυδατική μάσκα ύπνου ANEW Clinical Hydra Recovery Overnight Mask της Avon (€45.00). Όταν η επιδερμίδα είναι αφυδατωμένη, η εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης μεγεθύνεται. Οι επιστήμονες της Avon δημιούργησαν μια ελαφριά μάσκα σε μορφή gel για ορατή αποκατάσταση της νεανικής εμφάνισης, εξαιρετικά ενυδατική. Δρα κατά τη διάρκεια της νύχτας όσο εσύ κοιμάσαι, εμπλουτίζοντας την επιδερμίδα με τα ενυδατικά της συστατικά που διαρκούν 48 ώρες. Εφάρμοσέ την τρεις φορές την εβδομάδα.

3. Νέα ενυδατική κρέμα προσώπου για λιπαρές- μεικτές επιδερμίδες, aqua vita της Apivita (€32.00). Η APIVITA ανανεώνει με ολοκαίνουρια δραστικά συστατικά την σύνθεση της aqua vita και μας παρουσιάζει ένα ολοκαίνουριο προϊόν! Η νέα aqua vita προσφέρει Εντατική Ενυδάτωση, Αναζωογόνηση και Προστασία από την Πρόωρη Γήρανση, με υψηλά ποσοστά φυσικών συνθέσεων που αγγίζουν το 98%. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει άμεση ανάκτηση της υγρασίας που χάνει η επιδερμίδα καθημερινά (24ωρη ενυδάτωση) αλλά και αύξηση της ικανότητας διατήρησής της. Αποκαθιστά και διατηρεί τη νεανικότητα και την ομορφιά της επιδερμίδας και τέλος προστατεύει από την πρόωρη γήρανση και την περιβαλλοντική ρύπανση.

4. Ενυδατικό σώματος Lipikar Gel- Fluide, La Roche Posay (€16.00). Με εντατική καταπραϋντική δράση αποτελεί την ιδανική επιλογή για το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα. Με κύρια δραστικά συστατικά το Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay τη Νιασιναμίδη, το Βούτυρο Καριτέ, το έλαιο Κανόλα και τη Γλυκερίνη, ενυδατώνει σε βάθος, καταπραΰνει και παράλληλα προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις. Bonus: λεπτόρρευστη υφή που “λιώνει” στην επαφή με το δέρμα.

5. Ενυδατική κρέμα σώματος Rexaline Hydra- BodySatin, αποκλειστικά στα Sephora. Για φυσικούς και φυσιολογικούς λόγους, το δέρμα του σώματος αφυδατώνεται πιο εύκολα. Έχει, δε, λιγότερους σμηγματογόνους αδένες από ότι το δέρμα του προσώπου (με εξαίρεση την πλάτη και το ντεκολτέ). Με το πέρασμα του χρόνου, η διαδικασία φυσικής απολέπισης και η ανανέωση των κυττάρων επιβραδύνεται, ενώ τα επιδερμικά κύτταρα φθείρονται, μεταβάλλοντας σταδιακά την αντοχή της επιδερμίδας. Έτσι, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, αφυδατωμένο και στερείται λιπιδίων. Γίνεται εύθραυστο, ευερέθιστο και σκληρό στην αφή. Αυτή η κρέμα σώματος αποτελείται από έναν συνδυασμό βούτυρο καριτέ και έλαια μάνγκο που ενυδατώνουν την επιδερμίδα και την αφήνουν υπέροχα απαλή.

6. Aquasource της Biotherm (€39.90). Από το 1998 όταν δημιουργήθηκε, η Aquasource αποτελεί την κλασική ενυδατική εκατομμυρίων γυναικών ανά τον κόσμο. Έχει υφή κρεμώδους gel που δεν κάθεται καθόλου βαριά στην επιδερμίδα αφήνοντάς την ενυδατωμένη και ματ. Bonus: η αναπλαστική της σύνθεση.

7. Ενυδατικός όρος Hydra Beauty Serum της Chanel. Δεν εξσφαλίζει απλώς ενυδάτωση αλλά και αντιγήρανση και προστασία από τους περιβαλλοντικούς ρίπους καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Με μυστικό συστατικό την καμέλια- έμβλημα του οίκου Chanel. Μετά από 4 εβδομάδες η επιδερμίδα είναι εμφανώς πιο ενυδατωμένη κατά 81%.

8. Ενυδατικό serum για ευαίσθητες και πολύ αφυδατωμένες επιδερμίδες, Hydrabio Serum της Bioderma (€22.00). Εμπνευσμένη από την βιολογία του δέρματος, η καινοτομία του Hydrabio Sérum, AQUAGENIUM®, χάρη στο Pyrus Malus (εκχύλισμα μήλου) ενεργοποιεί την σύνθεση των ακουαπορινών. Οι ακουαπορίνες, πρωτεΐνες που βρίσκονται στην μεμβράνη των κερατινοκυττάρων, δημιουργούν κανάλια νερού ανάμεσα στο κυττάρο, επιτρέποντας την μεταφορά 3 δις μορίων νερού ανά δευτερόλεπτο! Επί της ουσίας, οι ακουαπορίνες είναι τα αρδευτικά κανάλια της επιδερμίδας και ευθύνονται για την ενυδάτωση των βαθύτερων στρωμάτων της. Ανακαλύφθηκαν από τον Peter Agre, ο οποίος για αυτή του την ανακάλυψη κέρδισε το βραβείο Nobel Χημείας το 2003. Το Hydrabio Sérum, είναι επιπλέον εμπλουτισμένο με 15% γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ, χαρίζοντας άμεσα ένα αποτέλεσμα λάμψης και ενυδάτωσης (flashing) που διαρκεί. Μέσα σε 15 μόλις λεπτά, το επίπεδο ενυδάτωσης αυξάνεται κατά 53%.

9. Ενυδατική προσώπου σε μορφή gel Hydraphase Legere της La Roche Posay (€20.50). Προσφέρει 24ωρη εντατική ενυδάτωση και λάμψη.Έχει ενισχυμένη σύνθεση με Κλάσματα Υαλουρονικού Οξέος για τριπλή δράση.
1. Εισχωρεί βαθύτερα στο δέρμα.
2. Διαχέει νερό στο δέρμα και το συγκρατεί για περισσότερο χρόνο.
3. Αναδεικνύει τη λάμψη της επιδερμίδας και χαρίζει ελαστικότητα.
Καινοτόμος συσκευασία: αεροστεγής για προστασία της σύνθεσης, διαφανής, με εσωτερική θήκη για να αξιοποιείται όλη η ποσότητα του προϊόντος.

10. NIVEA Sun IN-SHOWER Refreshing After Sun Lotion για το σώμα (€8.49). Εμπλουτισμένο με εκχύλισμα αγγουριού, ηρεμεί την επιδερμίδα και αφήνει άμεσα μια αίσθηση δροσιάς και φροντίδας. Χρησιμοποιείται μέσα στο μπάνιο μετά το αφρόλουτρό σου (κάτι σαν conditioner) ως εξής:
1. Ξέπλυνε το αφρόλουτρό σου
2. ‘Απλωσε το νέο NIVEA Sun IN-SHOWER Refreshing After Sun Lotion, ενώ είσαι ακόμα στο ντους
3. Περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα ξέπλυνε με άφθονο νερό
4. Βγαίνεις από το ντους, σκουπίζεσαι και είσαι έτοιμη και ενυδατωμένη!

Η αντηλιακή προσώπου σου κάθεται βαριά; Εντοπίσαμε τις 8 πιο ελαφριές εδώ για να περιποιηθείς σωστά και ολοκληρωμένα την επιδερμίδα σου χωρίς προβλήματα λιπαρότητας!

Read More

And More