Πόσα χρήματα χρειάζομαι για να γεμίσω το νεσεσέρ μου και τι πρέπει να πάρω; Ο Μ. Κατρίνης απαντά!

Όταν πέφτεις πάνω σε έναν make up artist υπάρχει μια και μόνη αντανακλαστική αντίδραση αν είσαι γυναίκα (και σε… “χειρότερο” συνδυασμό: γυναίκα παύλα beauty editor): τον βομβαρδίζεις σε ερωτήσεις! Αυτό ακριβώς συνέβη με τον Μάνο Κατρίνη, make up artist της Shaya ο οποίος έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν με brands όπως Giorgio Armani, MAC κλπ. Και κάπου ανάμεσα σε “ανώδυνο” κουτσομπολιό για τα make up των celebrities (να σου πω ότι από τα χέρια του Μάνου έχουν περάσει οι Otherview, Vegas, Slick Beats, House Twins, Ρίκα Βαγιάννη, Χριστίνα Λαμπίρη) και beauty συμβουλές, ο Μάνος Κατρίνης μου αποκάλυψε και πολλά ακόμη μυστικά όπως: πόσα χρήματα χρειάζομαι για να γεμίσω το νεσεσέρ μου και τι πρέπει τελικά να βάλω μέσα;
Οι απαντήσεις παρακάτω…

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι ελληνίδες όσον αφορά το μακιγιάζ τους;
Πιστέυω ότι τα τελευταία χρόνια οι ελληνίδες έχουν κάνει θεαματικές αλλαγές στον τρόπο που μακιγιάρονται και μάλιστα όλο και περισότερες να επικεντρώνονται στα “αδύνατα” σημεία του προσώπου τους και να τα διορθώνουν. Το μόνο που μπορώ να διακρίνω σε κάποιες σαν λάθος είναι η αρκετά ανοιχτή απόχρωση του concealer τους.

Ποια είναι τα βασικά προϊόντα που πρέπει να έχουμε στο νεσεσέρ μας;
Σίγουρα πρέπει να υπάρχει μια πούδρα που θα φρεσκάρει την επιδερμίδα και θα απορροφά την λιπαρότητα, ένα ρουζ στο χρώμα της υγείας, ένα κραγιόν ή lip gloss της αρεσκείας τους, ένα concealer για να ξεκουράσει το βλέμμα ενώ τέλος ένα μάσκαρα και ένα μολύβι ματιών είναι ότι πρέπει για ένταση στο βλέμμα.
Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ που κάνει θαύματα;
Γενικότερα έχω αδυναμία στα προϊόντα βάσης και αυτό γιατί έχουν την ικανότητα να κάνουν το δέρμα τέλειο. Αυτό λοιπόν είναι το giordani gold tinted glow moisturiser της Oriflame, έχει στην σύνθεση του μικροσφαιρίδια λάμψης που αντανακλούν το φως και μου δίνει αυτή τη φρεσκάδα που θέλω να έχει το μακιγιάζ, μπορεί να φορεθεί πριν απο το make up αλλά και μόνο του.
Τι προτιμάς να τονίζεις στις γυναίκες που κάνεις make up; Γιατί;
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο σημείο που θέλω να τονίζω. Είναι αναλόγως το πρόσωπο, το στυλ του μακιγιάζ που μου έχει ζητηθεί αλλά κυρίως αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αναδεικνύω τα δυνατά της σημεία και να καμουφλάρω αυτά που δεν την κολακεύουν κάνοντας την έτσι ακόμα πιο όμορφη.
Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψουμε για να έχουμε ένα ολοκληρομένο νεσεσέρ;
Πλέον τα περισότερα brand έχουν εξαιρετικά προϊόντα που μπορούν να ανταπεξέλθουν στα θέλω των γυναικών ακόμα και αυτά με χαμηλές τιμές. Αυτό σημαίνει οτι με 50 εώς 60 ευρώ μπορούμε να έχουμε ένα πλήρες νεσεσέρ που θα έχει make up, πούδρα, concealer, σκιές, μάσκαρα, μολύβια ματιών και χειλιών, ρουζ, κραγιόν,lip gloss ακόμη και προϊόντα λάμψης.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Μάνος Κατρίνης επιμελείται το μακιγιάζ της Shaya σε όλες τις εμφανίσεις της

Ποιο είναι το αγαπημένο σου beauty trick που θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;
Αυτό που αγαπώ στο μακιγιάζ ανεξαρτήτου στυλ είναι το ξεκούραστο βλέμμα. Αυτό που με βοηθά λοιπόν είναι το concealer, αρχίζω να το τοποθετώ κάτω ακριβώς απ’τα μάτια αλλά στο τέλος όση ποσότητα έχει μείνει στο πινέλο φωτίζω την περιοχή δίπλα στη μύτη και πάνω απ΄το κόκαλο των ζυγωματικών, έτσι καταφέρνω να μεγαλώσω την περιοχή γύρω από τα μάτια κάνοντας τα μεγαλύτερα.
Τι πρόταση έχεις για ένα μακιγιάζ γραφείου και ένα βραδινό μακιγιάζ;
Και στις δύο περιπτώσεις η επιδερμίδα πρέπει να φάινεται αψεγάδιαστη. Αυτό σημαίνει καλό άπλωμα στο make up και στην πούδρα. Όσον αφορά το μακιγιάζ γραφείου προτείνω κάτι απλό και γρήγορο όπως μια ουδέτερη σκιά απλωμένη σε όλο το κινητό βλέφαρο, μολύβι μέσα ή έξω απ’το μάτι και έντονο μάσκαρα. Ένα ροδαλό ρουζ στα ζυγοματικά και ένα κραγιόν με λίγη ένταση είναι ότι πρέπει για να ολοκληρωθεί το μακιγιάζ. Το βραδινό μακιγιάζ έχει περισότερη δουλειά και αυτό γιατί πρέπει να είναι εντυπωσιακό. Έχοντας κάνει την βάση προχωράμε στα μάτια, επιλέγουμε ένα μαύρο ή καφέ μολύβι και το τοποθετούμε σαν βάση στο κινητό βλέφαρο απλώνοντας το καλά, στη συνέχεια βάζουμε μια σκούρα σκιά σβήνοντας τα μαζί ανοδικά και προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Αφήνουμε ένα κένο αναμεσα στο φρύδι και τελείωμα της σκιας και τοποθετούμε ένα μπέζ- σαμπανιζέ ακριβώς κάτω απ’το φρύδι για φως. Απ’την κάτω πλευρά σίγουρα θα χρειαστεί μολύβι είτε μέσα είτε έξω για να προσφέρουμε περισότερη ένταση και βάθος. Προχωρώντας στα ζυγωματικά καλό είναι να επιλέξουμε ένα ροζ ή ροδακινί ακόμα και bronze χρώμα για να ζεστάνει τα χαρακτηριστικά ενώ για τα χείλη ένα φυσικό natural χρώμα θα είναι ιδανικό.

Ποιο είναι το προϊόν που πολλές γυναίκες δεν έχουμε στην τσάντα μας αλλά τελικά είναι πολύ σημαντικό για το μακιγιάζ μας;
Σίγουρα το Primer (μπαίνει πρις το make up) και αυτό γιατί απαλύνει τους διεσταλμένους πόρους και γραμμές, μετριάζει την υπερβολική λιπαρότητα και προετοιμάζει το δέρμα να δεχτεί το make up για περισότερες ώρες.
Έχεις κάποιες ιδέες για να εξοικονομήσουμε χρήματα από τις beauty αγορές μας;
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια σκιά ματιών για να γεμίσουμε τα κενά στα φρύδια αντί να αγοράσουμε ειδικό μολύβι όπως επίσης αν έχουμε μια κρεμωδη σκιά μπορούμε να την τοποθετήσουμε σαν ρουζ.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει να αγοράσει μια γυναίκα είναι το make up. Πώς μπορούμε να βρούμε ακριβώς την απόχρωση που μας ταιριάζει ώστε να αποφούγουμε την διχρωμία;
Ο βασικός κανόνας είναι να επιλέγουμε την απόχρωση που είναι πιο κοντά στο δέρμα. Πρέπει πάντα να δοκιμάζουμε το make up στο πρόσωπο και ποτέ σε κάποιο σημείο της παλάμης γιατί έχουν τελείως διαφορετικό χρώμα. Επίσης αν η επιδερμίδα είναι ροζ επιλέγουμε ροζ τόνο και στο make up ενώ αν έχουμε μπεζ το αντίστοιχο. Έτσι αποφεύγουμε και την έντονη διαφορά αλλά και το “γκριζάρισμα” που εμφανίζεται σε πολλές γυναίκες.

Read More

And More