Τι θα συνέβαινε αν δεν λούζαμε ποτέ τα μαλλιά μας ή δεν βουρτσίζαμε ποτέ τα δόντια μας;

Σίγουρα δεν σου έχει περάσει από το μυαλό να μην ξαναλούσεις ποτέ τα μαλλιά σου! Ή να μην βουρτσίσεις ποτέ τα δόντια σου! Γιατί να κάνεις κάτι αντίστοιχο με τα μάτια σου; Τι εννοώ; Όπως έχουμε ξαναπεί κι εδώ τα μάτια μας γερνάνε! Και μιλάω για το εσωτερικό των ματιών! Και πρόκειται για μια έρευνα που είχε διεξάγει η εταιρία Kiten Beauty Ophthalmocosmetics η οποία είναι πλέον παντού γνωστή για τις σταγόνες ματιών αλλά και τα εξειδικευμένα μαντηλάκια αποκλειστικά για το ντεμακιγιάζ των ματιών με σκοπό να τα διατηρήσουν για πάντα νεανικά!

Ποιοι είναι, όμως, οι παράγοντες που κάνουν τα μάτια μας να γερνάνε; Ο Δρ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος (Καθηγητής Πανεπιστημίου NYU Νέας Υόρκης- Επιστημονικός Διευθυντής Ινστιντούτου Οφθαλμολογίας Laser Vision) μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες!

Τι θα συνέβαινε εάν δεν ενυδατώναμε ποτέ το πρόσωπό μας, δεν βουρτσίζαμε ποτέ τα δόντια μας, δεν λούζαμε ποτέ να μαλλιά μας και δεν πλέναμε ποτέ το σώμα μας;

src=/files/Image/BEAUTY/2012/BEAUTY_NEWS/DECEMBER/13_12/Kiten_FB_PhotoXrisis_BasicSteps_Final.jpg.jpg
Βούρτσισμα των δοντιών, ενυδατική κρέμα και σταγόνες στα μάτια: αυτά είναι τα τρίχα βασικά βήματα καθημερινής υγιεινής!

Όπως αναφέρει και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, “Τα μάτια είναι εξωτερικό όργανο του σώματός μας” και επηρεάζονται το ίδιο ίσως και περισσότερο από τους εξωτερικούς παράγοντες (μόλυνση, ήλιος, περιβάλλον, υψηλή/χαμηλή θερμοκρασία, Η/Υ, φακοί επαφής, μακιγιάζ) από το υπόλοιπο σώμα μας αν λάβουμε υπόψη και το καθημερινό τρόπο ζωής μας!

Το ίδιο το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε καταπονεί και φθείρει όλο τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η έλλειψη περιποίησης των ματιών είναι ο κυριότερος και πιο σημαντικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εμφάνιση και υγεία των ματιών μας και να οδηγήσει στα πρώτα σημάδια οφθαλμογήρανσης!
Τα μάτια βάλλονται καθημερινά από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος που έχει ως συνέπεια να κάνει τα μάτια μας πιο ευαίσθητα στις αλλεργίες, μολύνσεις και το βλέμμα να δείχνει άτονο, θαμπό και κουρασμένο – εμφάνιση των πρώτων αιμοφόρων αγγείων στον επιπεφυκότα με σταδιακό κιτρίνισμά . Χωρίς την αντιοξειδωτική και ενυδατική ασπίδα που τα οφθαλμοκαλλυντικά δάκρυα ομορφιάς (Beauty Tears) παρέχουν, τα μάτια είναι εντελώς ανυπεράσπιστα!

Ευτυχώς που τα μάτια είναι τελικά πολύ πιο δυνατά από ότι φανταζόμασταν και έχουν τη δυνατότητα της αυτοενυδάτωσης και προστασίας από μόνα τους.

Η ικανότητα αυτή των ματιών ελαττώνεται σημαντικά με τη πάροδο της ηλικίας σε συνάρτηση και με την έλλειψη περιποίησης έως σήμερα!
Διότι οι εχθροί των ματιών μας είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που πριν κάποια χρόνια που μπορούσαν να αντιμετωπίσουν και έχουν εξελιχθεί και μεταλλαχτεί ταυτόχρονα!

Ο ίδιος ο ήλιος και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της τελευταίας δεκαετίας (το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τρύπα του όζοντος) αφυδατώνουν τα μάτια μας σε βαθμό επικίνδυνο, καθιστώντας την οφθαλμική γήρανση γεγονός! Αδυνατώντας τα μάτια να ανταπεξέλθουν από μόνα τους χωρίς τη δικιά μας παρέμβαση και οφθαλμοκαλλυντική βοήθεια, η οφθαλμογήρανση επιταχύνεται!

Η παραμονή μας σε κλειστούς κλιματιζόμενους χώρους όχι μόνο ξεραίνει και αφυδατώνει τα ευαίσθητα μάτια μας, αλλά δημιουργεί και τις συνθήκες για την εμφάνιση της πρώτης μορφής ξηροφθαλμίας που συνεπάγεται με ερυθρότητα στα μάτια, τσίμπλες και βλέμμα που αρχίζει να χάνει την νεανικότητά του!

src=/files/Image/BEAUTY/2012/BEAUTY_NEWS/DECEMBER/13_12/KitenBeauty_FB_RemoveMakeup.jpg.jpg

Ο καπνός, η σκόνη και ο έντονος φωτισμός ευαισθητοποιούν και τα πιο δυνατά μάτια με αποτέλεσμα να χάνουν τη φυσικό ενυδατικό φράγμα προστασίας πιο γρήγορα από ότι τα ίδια μπορούν να το αναπληρώσουν . Το αποτέλεσμα; Τα πρώτα σημάδια οφθαλμογήρανσης κάνουν την εμφάνιση τους!

Το νεανικό βλέμμα χάνεται σταδιακά, τα μάτια δεν είναι πια υγρά και λαμπερά και είναι επιρρεπή σε αλλεργίες και παθήσεις της επιφάνειας του οφθαλμού .

Οι πολλές ώρες μπροστά στον Η/Υ εγκυμονούν τη χαμηλή συχνότητα βλεφαρισμού με αποτέλεσμα την ταχεία αφυδάτωση των ματιών, την δυσβάσταχτη κούραση και επιτάχυνση της οφθαλμικής γήρανσης των ματιών λόγω της ακτινοβολίας και την έλλειψη από το απαραίτητο υγειές δακρυϊκό φιλμ να τα προστατεύσει.

Το συχνό μακιγιάζ, χωρίς την απαραίτητη οφθαλμοκαλλυντική περιποίηση μετά από όχι πια μεγάλο χρονικό διάστημα θα κάνει τα μάτια πιο ευαίσθητα και επιρρεπή σε μολύνσεις και το βλέμμα άτονο και θαμπό, ενώ η εμφάνιση αιμοφόρων αγγείων στον επιπεφυκότα (λευκό ματιού) είναι από τα πρώτα σημάδια οφθαλμογήρανσης που εμφανίζονται χωρίς καμία προειδοποίηση!

Η σημερινή εποχή που ζούμε κάνει επιτακτική την ανάγκη αντιοξειδωτικής προστασίας και ενυδατικής περιποίησης των ματιών (Οφθαλμοκαλλυντικά), κάτι που ίσως να ήταν πολυτέλεια στο παρελθόν!

src=/files/Image/BEAUTY/2012/BEAUTY_NEWS/DECEMBER/13_12/Kiten_FB_PhotoXrisis_FakoiRemove.jpg.jpg

Όσον αφορά τη χρήση φακών επαφής, παρόλο που έχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με τα γυαλιά, απαιτούν και περισσότερη φροντίδα από τη πλευρά των ματιών ιδίως όταν είναι πολύωρη η χρήση τους. Ορισμένες οφθαλμολογικές παθήσεις, όπως σοβαρές μορφές αλλεργίας, χαμηλή παραγωγή δακρύων, χρόνιες οφθαλμολογικές λοιμώξεις σε συνδυασμό με την έλλειψη ενυδατικής και αντιοξειδωτικής προστασίας (πριν τη χρήση των φακών/ και μετά την αφαίρεσή τους), μπορεί να δυσκολέψουν ή και να καταστήσουν αδύνατη τη χρήση φακών επαφής μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Και τα μάτια γερνάνε και έχουν κάποιο χρονικό διάστημα ζωής που θα μπορούν να αντέξουν τους φακούς επαφής. Αν αυτό το διάστημα δεν παρέχουμε την απαραίτητη οφθαλμοκαλλυντική περιποίηση με τα δάκρυα ομορφιάς, η οφθαλμική γήρανση των ματιών μας επιταχύνεται χωρίς επιστροφή.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες κινδύνου απειλούν τα μάτια μας καθημερινά σε συνάρτηση με το αδιάκοπο στρες που όλοι μας δεχόμαστε!

Τώρα πια υπάρχει λύση και μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε επιτυχώς με τη καθημερινή οφθαλμοκαλλυντική περιποίηση που παρέχει η πιο σύγχρονη κατηγορία προϊόντων ομορφιάς Kiten Beauty Ophthalmocosmetics και να διατηρήσουμε όχι μόνο τη λάμψη των ματιών μας αλλά και ένα υγειές, νεανικό βλέμμα!

Read More

And More