Collacen! Όσα πρέπει να ξέρεις για την νέα beauty μανία που μας κάνει πιο όμορφες και για πάντα νέες!

Πριν περίπου μια εβδομάδα σου είχα γράψει για την νέα beauty αγάπη (όχι μόνο την δική μου). Το πόσιμο κολλαγόνο, Collacen που μόλις ήρθε στην Ελλάδα. Η τότε δική μου προσέγγιση ήταν ότι σου χαρίζει α) λάμψη, β) νεότητα, γ) σφριγηλό δέρμα.

Όμως, πέρα από την… beauty προσέγγιση, υπάρχει και η επιστημονική. Εκείνη του dr Ελευθέριου Γεωργακόπουλου, Νευροφυσιολόγο- Γενετιστή, που σου επιβεβαιώνει τα οφέλη του πόσιμου κολλαγόνου Collacen (είναι πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις!), σου λύνει κάθε απορία για το πώς λειτουργεί, και βάζει σε τάξη ερωτήματα όπως: από ποια ηλικία μπορείς να το καταναλώνεις.
PS: Παρακάτω θα μάθεις πώς ακριβώς λειτουργεί το δέρμα μας αλλά και τι κάνει το κολλαγόνο.

Τι είναι το κολλαγόνο;

“Το κολαγόνο βρίσκεται σε όλο το σώμα, έχει διάφορους τύπους, ενώ διακρίνεται στο κολαγόνο τύπου 1,2,3,4 που είναι οι κυριότεροι τύποι. Είναι μια πρωτεϊνη στην ουσία που βρίσκεται σε μεγάλη συχνότητα στον οργανισμό μας και μάλιστα αποτελεί και το 35% των πρωτεϊνών στην καθημερινή μας πράξη. Βρίσκεται σε όλους τους ιστούς, στους συνδετικούς ιστούς και περιέχει κυρίως δύο βασικά αμινοξέα που είναι η προλίνη και η κιστερίνη. Μάλιστα, η ιδιομορφία του χαρακτηρίζεται από το ότι σε κάθε τρία αμινοξέα προλίνης υπάρχει και μια γλυκίνη η οποία χρησιμοποιείται για διάφορους τρόπους και στην διαδικασία σταθεροποίησης του κολαγόνου.
Είναι, λοιπόν, ο λεγόμενος συνδετικός κρίκος μεταξύ των ιστών και είναι πάρα πολύ σημαντικός για την λειτουργία όλων των οργάνων και ιδιαίτερων τύπων ανθρώπινου οργανισμού όπως του δέρματος, των οστών καθώς επίσης των χόνδρων και γενικότερα για την λειτουργικότητά μας”.
Τι συμβαίνει στο δέρμα μας όσο μεγαλώνουμε;
“Όσο είμαστε νέοι, ιδιαίτερα μετά την συμπλήρωση της εφηβείας μας, το κολλαγόνο βρίσκεται στην μεγαλύτερη ποσότητά του, αλλά σιγά- σιγά όσο παιρνούν τα χρόνια η ποσότητά του μειώνεται καθώς επίσης η οξείδωσή του αυξάνεται. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μείωση της ελαστικότητας του ιστού (δέρματος) με τις συνεπακόλουθες διαστάσεις που παίρνει και τις χαρακτηρίζουμε λόγω ηλικίας. Μην ξεχνάμε ότι στην διαδικασία της γήρανσης, που έχει να κάνει ιδιαίτερα με την δράση και την λειτουργικότητα του κολλαγόνου, βασικό ρόλο παίζει η οξείδωση. Η οξείδωση οξειδώνει το κολλαγόνο και δημιουργεί ίνες τέτοιες που έχουν χάσει την ελαστικότητά τους, δηλαδή την φρεσκάδα που εμείς εννοούμε στο δέρμα μας. Η οξείδωση, λοιπόν, του κολαγόνου παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο γι’ αυτό και πάντα, ακόμη και στα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά του κολλαγόνου, υπάρχουν μέσα κάποια συστατικά όπως η βιταμίνη C και μέρη των βιταμινών της σειράς Β έτσι ώστε να περιορίσουν τον βαθμό οξείδωσης για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα”.
Τι σημαίνει το υδρολυμένο κολλαγόνο χαμηλού μοριακού βάρους.
“Αυτό σημαίνει ότι έχει γίνει ενζυματική δράση επί των πρώτων υλών στους ιστούς του κολαγόνου έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η απορρόφησή του. Να μπορέσει, δηλαδή, να προχωρήσει και να λάβει τον χώρο εκεί που πρέπει να απορροφηθεί και να κάνει την δουλειά του. Και αυτό γιατί, το κολαγόνο βρίσκεται στην εξωκυττάρια ουσία του σώματος και των κυττάρων γενικότερα και δεν μπορεί να εισχωρήσει βαθύτερα. Να έχει τις ευεργετικές ιδιότητες που περιμένουμε από αυτό”.
Με απλά λόγια το υδρολυμένο κολλαγόνο Collacen απορροφάται άμεσα και εύκολα από τον οργανισμό και κατ’ επέκταση να βλέπεις άμεσα αλλαγή στην εικόνα σου.
Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;
“Σε ότι αφορά το πόσιμο κολλαγόνο όταν μιλάμε για ηλικίες λίγο μετά την ενηλικίωση, όταν δεν υπάρχει κλινικό πρόβλημα δεν χρειάζεται. Φυσικά, μιλάμε για περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα οστά, στους χόνδρους, πρόβλημα στους τένοντες. Όμως, ένας αθλητής για παράδειγμα υψηλών επιδόσεων ο οποίος μπορεί να είναι 20 ετών και να έχει πρόβλημα στους τένοντες δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Εδώ χρειάζεται κολλαγόνο. Γενικά, πάντως, η παραγωγή του κολλαγόνου μειώνεται από τα 30 και μετά.

Το Collacen κοστίζει 49.90, περιέχει 42 φακελάκια και μπορείς να το παραγγείλεις εδώ.

Οι έρευνες έχουν εντοπίσει μόνο θετικά αποτελέσματα!

“Οταν γίνεται χορήγηση του υδρολυμένου κολαγόνου δεν έχει παρατηρηθεί ούτε μια, ουδεμία παρενέργεια! Μόνο θετικά αποτελέσματα, μόνο θετικές επιδράσεις και ιδιαίτερα σε κλινικά περιστατικά υπάρχουν πολλές μελέτες που επιβεβαιώνουν τη θετική επίδραση σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις, όπως, για παράδειγμα, πρόβλημα με τένοντες”.
Μπορεί να τεμπελιάσει ο οργανισμός μου;
“Πώς είναι δυνατόν να τεμπελιάσει ο οργανισμός όταν πλέον από μόνος του έχει σταματήσει να το παράγει μέσα στον κύκλο της γήρανσης; Άρα δεν τίθεται κάποια διαφορετική απάντηση. Δεν αποτελεί τεκμήριο τεμπελιάς, από την στιγμή που δεν το παράγεις ή βρίσκεσαι σε μεγάλη οξειδική φάση!”.

And More