Master Chef! Οι top 3 συνταγές ομορφιάς που δοκιμάσαμε το 2010!

Η μαγειρική δεν είναι το δυνατό μου σημείο! Όμως, υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος που με κάνει να μπαίνω στην κουζίνα και να βγαίνω νικήτρια του Master Chef όχι όμως δημιουργώντας gourmet λιχουδιές αλλά τέλειες συνταγές ομορφιάς! Μέσα στο 2010 διάβασα πολλές τέτοιες, πειραματίστηκα περισσότερο και ξεχώρισα τις top 3 αγαπημένες μου! Κάνουν στην επιδερμίδα θαύματα!

Μάσκα προσώπου με αβοκάντο
Την ανακάλυψα στο βιβλίο Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου και δίνει στο πρόσωπο λάμψη, φως και σφριγηλότητα.
Η συνταγή:
Πολτοποίησε στο μπλέντερ την σάρκα από ένα ώριμο αβοκάντο, ανακάτεψέ το με 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο και 3 κουταλιές της σούπας άμυλο ρυζιού (μπορείς να το βρεις σε καταστήματα υγιεινής διατροφής). Δημιούργησε ένα συμπαγές μείγμα και άπλωσέ το στο πρόσωπό σου για περίπου 20 λεπτά. Ξέπλυνε με έφθονο χλιαρό νερό και στην συνέχεια άπλωσε ενυδατική κρέμα.
Extra tip: καλό είναι πάντα μιας μάσκας να προηγείται ένα scrub που θα σε απαλλάξει από τα νεκρά κύτταρα και θα κάνει το πρόσωπό σου πιο καθαρό.

Scrub σώματος με ζάχαρη και μέντα
Είναι από τις αγαπημένες μου beauty συνταγές αφού αφήνει την επιδερμίδα λεία και super απαλή (θα το κάνεις και θα με θυμηθείς!) διώχνοντας παράλληλα μακριά την λιπαρότητα. Μου την έχει εκμυστηρευτεί η Μάυρα Βαγιωνή, ιδιοκτήτρια των Fresh Line.
H συνταγή:
Ανάμειξε μισό φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο, 1/2 κ. γλυκού αποξηραμένο άνιθο ή μάραθο, 1/2 κ. γλυκού αποξηραμένη λεβάντα, 1/2 κ. γλυκού μέντα, 1/2 κ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα. Άδειασε το μείγμα σε καθαρό δοχείο. Τρίψε την επιδερμίδα του σώματός σου με απαλές κυκλικές κινήσεις και αφού ξεπλύνεις δεν θα χρειαστείς καν ενυδατικό body lotion!
Extra info: Μπορείς να το διατηρήσεις σε μέρος σκοτεινό έως και τρεις μήνες.

Ενυδατική κρέμα προσώπου και μαλλιών με μπανάνα και μέλι
Παλιά αγαπημένη συνταγή που είναι ότι πρέπει για αυτή την περίοδο με τις χαμηλές θερμοκρασίες!
Η συνταγή:
Λιώσε μια μπανάνα, ανάμειξέ την με λίγο ρευστό μέλι και και χρησιμοποίησε το μείγμα ως μια ενυδατική μάσκα προσώπου. Άπλωσε το μείγμα, κάνε ένα απαλό μασάζ για να απορροφηθεί από το δέρμα, άφησέ το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με άφθονο νερό. Το ίδιο ακριβώς μείγμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως μαλακτική κρέμα για ξηρά μαλλιά. Άφησέ το 20 λεπτά και ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Read More

And More