Shh! 10 μυστικά για τέλειο… κούρεμα!

Το κούρεμα είναι must! To ακούς παντού και με τέτοια συχνότητα που ακόμη κι αν δεν έχεις στο άμεσο πλάνο σου να πας στο κομμωτήριο, πολύ πιθανόν να σου έχει περάσει σαν σκέψη από το μυαλό. Πόσες φορές, όμως, δεν έχεις πάει στο κομμωτήριο, έχεις ζητήσει ένα συγκεκριμένο κούρεμα και όταν κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη βλέπεις κάτι άλλο; Και μπορεί να γίνει και χειρότερο: την επόμενη μέρα ξυπνάς και τα μαλλιά σου δεν στρώνουν με τίποτα!
Hey lady! Υπάρχουν δέκα βασικά μυστικά που αν τα εφαρμόσεις θα πετύχεις το κούρεμα των ονείρων σου και δεν θα το αλλάξεις ποτέ ποια ξανά!

1. Κούρεμα- lifestyle: 1-0
Είτε είσαι έτοιμη να κάνεις μια ριζική αλλαγή είτε απλώς να κόψεις μερικές αφέλειες πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τον τρόπο ζωής σου. Το πιο απλό παράδειγμα: όταν ξυπνάς το πρωί αφιερώνεις κάποιο χρόνο στην περιποίηση του εαυτού σου ή απλώς ακολουθείς το “πλένω δόντια-ντύνομαι-φεύγω” τρίπτυχο; Επίσης, είσαι διατεθειμένη να επενδύσεις σε νέα εργαλεία όπως πρέσα ή ψαλίδι για μπούκλες; Αν είσαι θετική σε όλα αυτά και με χρόνο στην διάθεσή σου, τότε ναι, μπορείς να πειραματιστείς με ένα εντελώς διαφορετικό look!

2. Συζήτησέ το!
Αν είσαι έτοιμη για μια αλλαγή κι αν (ακόμη περισσότερο) επισκέπτεσαι για πρώτη φορά ένα κομμωτήριο, αφιέρωσε μερικό χρόνο συζητώντας με τον κομμωτή σου. Εξήγησέ του ακριβώς ποιος είναι ο τύπος των μαλλιών σου, τι σου αρέσει και τι όχι στα μαλλιά, ποιο από τα κουρέματα που έκανες κατά το παρελθόν σου άρεσε και ποιο όχι και γιατί; Έτσι, εκείνος θα καταλάβει καλύτερα τι είναι αυτό που ζητάς.
Λεπτομέρεια SOS: Όλα αυτά πρέπει να γίνουν προτού οδηγηθείς στον λουτήρα όπου ο κομμωτής σου θα σε δει με στεγνά μαλλιά.

3. Tip αυστηρά για σγουρομάλλες

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, πήγαινε στο κομμωτήριο έχοντας λούσει και στεγνώσει τα μαλλιά σου μόνη σου. Ο λόγος απλός: όταν τα σγουρά μαλλιά είναι λουσμένα και βρεγμένα δείχνουν πολύ πιο μακριά και ξεγελούν. Έτσι, αν ο κομμωτής σου σε κουρέψει με βρεγμένα μαλλιά και αργότερα τα στεγνώσει θα δεις ότι είναι πολύ πιο κοντά κουρεμένα από ότι τα ήθελες. Και πλέον θα είναι αργά…

4. Έχεις φωτογραφία; Ακόμη καλύτερα!
Πολλές φορές εμπνεόμαστε από ένα look που πρόσφατα έκανε μια star ή που είδαμε σε ένα περιοδικό ή στο TLIFE. Σε αυτή την περίπτωση σκίσε (ή εκτύπωσε, για εμάς!) την συγκεκριμένη photo. Δείξ’ την στον κομμωτή σου και εκείνος θα σου πει αν σου ταιριάζει ή όχι. Αν είναι αρνητικός, άκουσέ το! Ένα pixie cut όσο ωραίο κι αν δείχνει στην Emma Watson δεν θα σε κολακεύει καθόλου αν έχεις μάγουλάκια.

5. Εξήγησε όχι μόνο τις θες αλλά και τι δεν θες
Δεν αρκεί να πεις στον κομμωτή σου ότι θες για παράδειγμα αφέλειες. Αυτό είναι κάτι πολύ γενικό! Συμπεριέλαβε στην περιγραφή σου (και σε παρακαλώ να είσαι ακριβής!) τι δεν θες να κάνει στα μαλλιά σου. Π.χ. δεν θες να στα ντεγκραντάρει πολύ ή να σου κάνει μύτες ή να σου δώσει όγκο στην κορυφή. Σκέψου τη λίστα σου με τα don’ts και εξήγησέ του.

6. Όχι στο πολύ μπλα- μπλα
Για δεκαετίες οι γυναίκες έβλεπαν στον κομμωτή τους τον ψυχοθεραπευτή τους. Σκέψου το: η πολύ κουβέντα μπορεί να αποσπάσει τόσο εσένα όσο και εκείνον. Το αποτέλεσμα; Αυτό που θα δεις στον καθρέφτη σου να είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχες στο μυαλό σου.

7. Αργά και σταθερά
Ο κάθε κομμωτής έχει την δική του τεχνική την οποία και οφείλεις να σεβαστείς. Από την άλλη, όμως, τα μαλλιά είναι δικά σου! Ζήτησέ του, λοιπόν, πολύ ευγενικά να σταματάει κάθε τόσο και να σε ρωτάει αν είναι ok το μήκος, για παράδειγμα. Έτσι, δεν θα είναι αργά να διορθώσετε το οτιδήποτε. Εξάλλου, και ο ίδιος ο κομμωτής σου θέλει να μείνεις απόλυτα ικανοποιημένη.

8. Να είσαι συνεπής στο ραντεβού σου!
Ακόμη και τα 15 λεπτά που θα αργήσεις στο κομμωτήριο παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ο κομμωτής σου, έχοντας πάει πίσω τα ραντεβού του, θα βιαστεί να σε κουρέψει με αποτέλεσμα να μην εισπράξεις την προσοχή που θα ήθελες. Και εννοείται, δεν πρέπει να κλείσεις ποτέ ραντεβού μισή ώρα πριν κλείσει το κομμωτήριο όσο πιεσμένο κι αν είναι το πρόγραμμά σου. Άσε το αγόρι σου να πάει για κούρεμα στις 8.30. Αυτή δεν είναι ώρα για γυναικεία ραντεβού!

9. Κομμωτής με συστάσεις!
Άδραξε την ευκαιρία χωρίς ντροπές! Αν ένα βράδυ που βγεις ή στο δρόμο συναντήσεις κάποια με υπέροχα κουρεμένα μαλλιά πλησίασέ την και ρώτα την που κουρεύεται. Δεν θα σε παρεξηγήσει! Γυναίκα είναι και καταλαβαίνει την beauty αλληλεγγύη που μας δένει όλες!

10. Πρόσεξε το στιλ σου

Κανόνας απαράβατος και ίσως ο σημαντικότερος: Δεν πάμε ποτέ κομμωτήριο ντυμένες σαν να πεταγόμαστε στο περίπτερο. Ο λόγος; Τα ρούχα μας και ο τρόπος που ντυνόμαστε εκφράζουν το στιλ μας. Άρα ο κομμωτής σου θα καταλάβει αμέσως τι κούρεμα σου ταιριάζει ή είναι πολύ πιθανόν να τον εμπνεύσεις με το look σου!

Read More

And More