Τι ακριβώς παθαίνουν τα μαλλιά από τον ήλιο; Το Pantene Pro-V εμπνέεται από την τεχνολογία της NASA και δίνει λύση!

Ανυπομονώ για την ώρα εκείνη που θα ξαπλώσω στην παραλία και θα σηκωθώ μετά από δύο εβδομάδες! Και κάπως έτσι προσδιορίζω τις ιδανικές διακοπές. Εγώ! Γιατί αν ρωτούσες τα μαλλιά μου θα σου έλεγαν εντελώς άλλα! Δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούς: τα μαλλιά κάτω από τον ήλιο και με το αλάτι της θάλασσας ταλαιπωρούνται πολύ! Και χρειάζονται κάτι να τα προστατέψει από την φθορά ώστε να μην… τραβάς τα μαλλιά σου όταν επιστρέψεις από διακοπές!
Άκου: στο mail μου έφτασε ένα mail που μιλάει για την νέα τεχνολογία Pantene Pro-V η οποία εμπνέεται από την NASA! Ναι! Την NA-SA! Θέλεις λεπτομέρειες; Να μάθεις τι παθαίνουν ακριβώς τα μαλλιά κάτω από τον ήλιο αλλά και πώς μπορεί το σωστό προϊόν να τα βοηθήσει; Στα έχουμε όλα!

ΝΕΟ PANTENE PRO-V: ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΥΓΙΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Το νέο δεδομένο που έχει αλλάξει τα πάντα, είναι η νέα κατανόηση των επιστημόνων του Pantene Pro-V όσον αφορά στη φυσική και χημική δομή της τρίχας σε τρία επίπεδα – ως μεμονωμένη τρίχα, ως σύνολο μαλλιών και ως διατάξεις, ομάδες αποτελούμενες από πολλαπλές τρίχες. Με βάση αυτή την ανάλυση, οι επιστήμονες του Pantene Pro-V προσδιόρισαν 3 διαφορετικές και διακριτές κατηγορίες με βάση τη δομή της τρίχας – λεπτή, κανονική/χονδρή και βαμμένη τρίχα – καθώς επίσης και την ανάγκη και την τεχνογνωσία για προσαρμογή των συνθέσεων για κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες, προκειμένου να προκύψουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Έτσι κάθε εξειδικευμένη σειρά περιποιείται τα μαλλιά προσφέροντας τελικό look και ορατά υγιή εμφάνιση. Οι γυναίκες μπορούν πλέον να αγοράσουν προϊόντα περιποίησης μαλλιών που καλύπτουν τις ανάγκες της δομής της τρίχας τους, καθώς και την επιθυμία τους για όμορφα μαλλιά.

Οι επιστήμονες του Pantene Pro-V στρέφονται στην εξερεύνηση του διασήματος!
Όσον αφορά την έρευνα που κρύβεται πίσω από κάθε μπουκάλι Pantene Pro-V μάθε το εξής: οι επιστήμονες του brand στράφηκαν και σε άλλους, φαινομενικά μη σχετικούς κλάδους, όπως τη φαρμακοβιομηχανία και την αυτοκινητοβιομηχανία, την εξερεύνηση του διαστήματος και την εθνική άμυνα, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να πετύχουν μαλλιά που δείχνουν υγιή. Τα αποτελέσματα αυτής της πρόσφατης δουλειάς είναι τόσο επαναστατικά που οδήγησαν στην πλήρη μεταμόρφωση του Pantene Pro-V και σε μία μεγάλη αλλαγή στον κλάδο της περιποίησης των μαλλιών.

Έρευνα υψηλής τεχνολογίας για τα μαλλιά
Η εκπληκτική επιστήμη που υπάρχει πίσω από τη δημιουργία του νέου Pantene Pro-V διαθέτει τεχνολογία εμπνευσμένη από τη NASA. Οι επιστήμονες του Pantene Pro-V, προκειμένου να μελετήσουν την επιφάνεια της τρίχας, χρησιμοποίησαν ένα μικροσκόπιο ατομικών δυνάμεων (Atomic Force Microscope – AFM), όπως αυτό που χρησιμοποίησε η NASA για να μελετήσει την επιφάνεια του Άρη. Ερεύνησαν την τραχύτητα της επιφάνειας σε μεμονωμένες τρίχες σε επίπεδο νανο-κλίμακας και, για να καταλάβετε τα μεγέθη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μια μέση τρίχα έχει πάχος περίπου 100.000 νανόμετρα! Οι τρισδιάστατες πληροφορίες, που παρείχε το μικροσκόπιο AFM, βοήθησαν τους επιστήμονες του Pantene Pro-V να κατανοήσουν καλύτερα πώς αντιδρούν διαφορετικοί τύποι τρίχας σε διαφορετικά συστατικά, ανάλογα με τη φυσική δομή της (το πάχος της τρίχας) και τη χημική δομή (εάν τα μαλλιά δεν έχουν υποστεί καμία επεξεργασία ή είναι βαμμένα).
Οι επιστήμονες του Pantene Pro-V, επίσης, συνεργάστηκαν με ειδικούς από το πανεπιστήμιο LUND και ανέπτυξαν ένα – νέο στον κόσμο – πολυμερές. Για να βεβαιωθούν ότι είναι αποτελεσματικό, οι επιστήμονες του Pantene Pro-V έλεγξαν περισσότερα από 600 πρωτότυπα με 20.000 καταναλωτές για να δημιουργήσουν νέες εξειδικευμένες συνθέσεις.
Οι απόλυτες δοκιμές σε ακραίες συνθήκες
Με βάση τα αποτελέσματα ερευνών που έδειξαν ότι οι γυναίκες θεωρούν πως οι θερμαινόμενες συσκευές, το χτένισμα των βρεγμένων μαλλιών και οι ακραίες συνθήκες (καλοκαιρινές διακοπές, ήλιος και κολύμπι, υγρός καιρός/υγρασία και air conditioning) είναι οι μεγαλύτερες δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλουν τα μαλλιά τους, το Pantene Pro-V επινόησε δοκιμές ακραίων συνθηκών για να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα του ΝΕΟΥ Pantene Pro-V σε σχέση με αυτές τις προκλήσεις.
Για να εξασφαλιστεί ότι όλο το πακέτο ήταν το καλύτερο δυνατό, χρησιμοποιήθηκε μία βραβευμένη με Νόμπελ τεχνική που ονομάζεται «Μοντέλο Διακριτής Επιλογής» (Discrete Choice Modelling). Δημιουργήθηκαν εικονικές προϊοντικές επιλογές, οι οποίες ελέγχθηκαν σε διάστημα ημερών, αντί των μηνών που θα χρειαζόταν για την ανάπτυξη των φυσικών πρωτοτύπων. Οι μέθοδοι μοντελοποίησης στο εργαστήριο επέτρεψαν επίσης τη μοντελοποίηση περισσότερων από ένα εκατομμύριο πιθανών συνθέσεων!
Παράδειγμα Δοκιμασίας: Η ακραία δοκιμασία διακοπών για τα μαλλιά
Ο ήλιος και το κολύμπι στη θάλασσα είναι εξαιρετικά για το μυαλό, το σώμα και την ψυχή αλλά φθείρουν τα μαλλιά σας. Ο συνδυασμός ήλιου και θάλασσας προκαλούν απώλεια πρωτεϊνών, με αποτέλεσμα αδύναμα, μουντά μαλλιά. Οι επιστήμονες του Pantene Pro-V ήθελαν να ελέγξουν τη συμπεριφορά των μαλλιών με τις νέες σειρές Pantene Pro-V, αλλά μία συνηθισμένη εβδομάδα στην παραλία δεν ήταν αρκετή. Θέλησαν να δοκιμάσουν τα μαλλιά σε ακραίες συνθήκες, εκθέτοντάς τα σε καταπόνηση ισοδύναμη με 500 ώρες ηλιακής ακτινοβολίας στην Φλόριντα και 1 ώρας αλμυρού θαλασσινού νερού.
Σε αυτή τη δοκιμασία χρησιμοποιήθηκαν τρία δείγματα. Το ένα δείγμα δεν το επεξεργάστηκαν καθόλου, το δεύτερο το επεξεργάστηκαν με ένα σαμπουάν χωρίς μαλακτικούς παράγοντες και στο τρίτο χρησιμοποίησαν το νέο σαμπουάν και conditioner Pantene Pro-V για μαλλιά με κανονική/χονδρή τρίχα και την Κρέμα κατά του Φριζαρίσματος.
Το αποτέλεσμα
Μετά την έκθεση στον ήλιο και το αλμυρό θαλασσινό νερό, μετρήθηκε η απώλεια πρωτεΐνης (κερατίνη), και αποδείχθηκε ότι τα μαλλιά στα οποία είχε χρησιμοποιηθεί το νέο Pantene Pro-V είχαν τη μικρότερη απώλεια πρωτεΐνης.
Ανεξάρτητοι ειδικοί συμφωνούν
Μη έχοντας μείνει ικανοποιημένοι με αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, οι επιστήμονες του Pantene Pro-V θέλησαν να προχωρήσουν περισσότερο και ζήτησαν από έναν ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό επιστημονικό ερευνητικό οργανισμό, τον TRI/Princeton, να δοκιμάσει τη νέα σειρά Αναδόμηση & Προστασία για να διαπιστωθούν τα οφέλη της ενάντια στο σπάσιμο. Ο οργανισμός αυτός χρησιμοποίησε τη δική του προσαρμοσμένη αυτόματη συσκευή ελέγχου και διαπίστωσε ότι η σειρά Αναδόμηση & Προστασία είναι ανίκητη στην προστασία από τη φθορά, σε σύγκριση ακόμη και με πιο ακριβά προϊόντα.

Η ολοκληρωμένη σειρά Pantene Pro-V Αναδόμηση και Προστασία προστατεύει τα μαλλιά από την φθορά

Και δεν είναι μόνο αυτό

Μία κορυφαία ομάδα διακεκριμένων ειδικών σε θέματα περιποίησης μαλλιών είχε πλήρη πρόσβαση στην επαναστατική έρευνα και τις νέες συνθέσεις των προϊόντων του Pantene Pro-V. Οι ανεξάρτητοι ειδικοί επικύρωσαν την εκτεταμένη έρευνα και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτήν και κατέληξαν ότι συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για τις τρεις μεγάλες κατηγορίες με βάση τη δομή της τρίχας, πράγματι προσφέρουν μετρήσιμα και αξιόλογα οφέλη.
Από την τεχνολογία της NASA έως την έγκριση από ειδικούς, με πολλά επαναστατικά συστατικά και ενδιάμεσες δοκιμές, είναι σαφές ότι το νέο Pantene Pro-V ορίζει ένα νέο χρυσό κανόνα στο χώρο για μαλλιά με ορατά υγιή εμφάνιση. Το κλειδί είναι η εξατομίκευση. Τώρα πλέον, κάθε γυναίκα μπορεί εύκολα να κάνει τη σωστή επιλογή όταν αγοράζει τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που θέλει. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να κατανοήσει τη δομή της τρίχας που έχει (λεπτή, κανονική/χονδρή ή βαμμένη), και, στη συνέχεια, το τελικό αποτέλεσμα που θέλει, αν είναι αυτό μαλλιά με όγκο ή λεία, κράτημα που διαρκεί χωρίς φριζάρισμα, περισσότερη λάμψη ή αποδεδειγμένη επανόρθωση.
Οι “bad hair days” ανήκουν επισήμως στο παρελθόν.

Σε αφήνω με ένα αγαπημένο beauty tip για τις διακοπές σου: πριν την παραλία άπλωσε σε νωπά μαλλιά την Μάσκα Εντατικής Αναδόμησης 2 Λεπτών, πιάσε τα μαλλιά σου σε μια κοτσίδα ή ένα σινιόν και πήγαινε στην παραλία. Θα τα έχεις ξεδιψάσει και θα τους έχεις δώσει την φροντίδα που χρειάζονται!

Read More

And More