6 μυστικά για τέλειο πρόσωπο μέχρι τις γιορτές! Διάδωσέ τα!

Η ομορφιά είναι σαν το στιλ: δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά (ή να φορέσεις πολλά!) για να αναδείξεις την εμφάνισή σου. Σκέψου το απλά: αν ένα βράδυ κοιμηθείς με το μακιγιάζ σου είναι πολύ, πολύ λογικό το επόμενο πρωί να είσαι θαμπή (στην καλύτερη) και με σπυράκια (στην χειρότερη!). Και κάπως έτσι, λοιπόν, βρισκόμαστε περύπου ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα. Και ναι, η εμφάνισή μας θέλουμε να είναι τόσο λαμπερή όσο οι μέρες αυτές. Πρόσωπο χωρίς σπυράκια και καθαρό! Ακολούθησε τα παρακάτω tips (πολλά από αυτά μου τα έχει εκμυστηρευτεί η Anastasia Achilleos μια από τις κορυφαίες αισθητικούς της Μεγάλης Βρετανίας!) και περιόρισε το άγχος σου στο φόρεμα που θα φορέσεις!

Μα τι κάνω λάθος;
Ήξερες ότι η συνήθεια εκείνη η οποία καταστρέφει την επιδερμίδα μας περισσότερο από οτιδήποτε (το ποσοστό αγγίζει το 80%) είναι να πέφτουμε για ύπνο χωρίς προηγουμένως να έχουμε καθαρίσει σε βάθος το πρόσωπό μας με ένα γαλάκτωμα; Η δεύτερη συνήθεια είναι το κάπνισμα το οποίο όχι μόνο δημιουργεί ρυτίδες γύρω από το στόμα αλλά κάνει και το πρόσωπό μας να δείχνει θαμπό, ενώ τα χημικά που περιέχει καταστρέφουν ανελέητα την ελαστίνη και το κολλαγόνο μας. Αν λοιπόν, ανήκεις σε αυτή την κατηγορία και δεν μπορείς να κόψεις ή έστω να ελλατώσεις το κάπνισμα, οφείλεις να έχεις στο cupboard του μπάνιου σου προϊόντα ομορφιάς με αντιοξειδωτικά. Η τρίτη συνήθεια- κάτι που προσωπικά δεν λέω να αποβάλλω- είναι να αγγίζουμε το πρόσωπό μας συνεχώς με βρόμικα χέρια.

Must το ντεμακιγιάζ!
Μην είσαι τεμπέλα και μην επαναπαύεσαι με ερωτήσεις του τύπου «αν δεν βάφομαι, τι νόημα έχει να κάνω ντεμακιγιάζ»! Γιατί η ερώτησή σου είναι ρητορική και το ξέρεις, αλλά σε περίπτωση που έχεις χάσει το νόημα σου υπενθυμίζω ότι: καθημερινά στην επιφάνεια του προσώπου μας επικάθονται περιβαλλοντικοί ρίποι, καπνός από τσιγάρο, υπολείματα προϊόντων περιποίησης και άλλα τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι και το δέρμα να μην αναπνέει ελεύθερα. Σταδιακά λοιπόν, το πρόσωπό σου γεμίζει μαύρα στίγματα και αντιαισθητικά spots, τα οποία καταστρέφουν την κατά τα άλλα αψεγάδιαστη εικόνα σου. λοιπόν;
Κnow How
Και τώρα το βασικό: είσαι σίγουρη ότι κάνεις τις κάνεις σωστό ντεμακιγιάζ; Κι αν όχι, ποιος είναι ο σωστός τρόπος; Έχοθμε και λέμε λοιπόν! Πρώτον, απλώνεις το γαλάκτωμα καθαρισμού με καθαρά χέρια κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Έτσι, διεγείρεται η μικροκυκλοφορία, γίνεται καλύτερη αιμάτωση και τα μάγουλά σου αποκτούν ροδοκόκκινο χρώμα σαν να έχεις βάλει ρουζ. Έπειτα, βρέχεις ένα βαμβάκι και αφαιρείς το προϊόν. Και τώρα το απόλυτο tip: αφού ολοκληρώσεις, τρέχεις στο ψυγείο, ακουμπάς τα δάχτυλά σου σε ένα παγωμένο μπουκάλι και έπειτα αγγίζεις το πρόσωπό. Έτσι, οι διεσταλμένοι πόροι συστέλλονται και το πρόσωπό σου δείχνει σαν να έχει υποστεί retouch! Τέλειο!
Lotion: γιατί να την χρησιμοποιείς!
…και γιατί όχι, σου απαντώ εγώ. Οι λοσιόν χρησιμοποιούνται προκειμένου να απομακρύνουν τυχόν υπολλείματα μακιγιάζ από το πρόσωπό σου, ωστόσο η σωστή διαδικασία για να έχεις πραγματικά καθαρό πρόσωπο σε βάθος είναι η εξής: απλώνεις το γαλάκτωμα, αφαιρείς με άφθονο νερό και τέλος απλώνεις την λοσιόν. Επιπλέον, αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, χρησιμοποίησέ την πριν το μακιγιάζ σου ούτως ώστε να αφαιρέσεις την λιπαρότητα και να δημιουργήσεις μια ματ όψη στο πρόσωπό σου.

Βρες αυτή που σου ταιριάζει
Στην αγορά κυκλοφορούν άπειρες λοσιόν με διαφορετική δράση. Βασικό κριτήριο επιλογής σου είναι ο τύπος του δέρματός σου. Πιο αναλυτικά, λοιπόν, οι λεγόμενες στυπτικές λοσιόν, με ή χωρίς αλκοόλ είναι ιδανικές για τις λιπαρές ή μεικτές επιδερμίδες. Οι τονωτικές, με ελάχιστο ή κα΄θλου αλκοόλ τις περισσότερες φορές προορίζονται για όλους τους τύπους δέρματος εκτός από τα λιπαρά. Όσον αφορά το ρόλο τους, διεγείρουν τα κύτταρα και χαρίζουν αίσθημα δροσιάς. Όσες λοσιόν περιέχουν αλκοόλ είναι ιδανικές για τις πολύ λιπαρές επιδερμίδες, καθώς η σύνθεσή τους ισσοροπεί την έκρριση σμήγματος και συστέλλει τους διογκωμένους πόρους.
Κάνε κλικ εδώ και δες μερικές από τις αγαπημένες μας!

Το τέλειο tip για σπυράκια!
Γρίφος για δύσκολους λύτες: πώς μπορείς να εξαφανίσεις ένα σπυράκι το οποίο εμφανίστηκε πέντε λεπτά πριν το κρίσιμο date; Μου το έχει εκμυστηρευτεί η Anastasia Achilleos, σπουδαία αισθητικός που συνεργάζεται με την Olay και έχει πρα-γμα-τι-κό αποτέλεσμα! “Παίρνεις ένα παγάκι, το τυλίγεις με μια πετσέτα και το τοποθετείς για δύο λεπτά πάνω στο σπυράκι ούτως ώστε να φύγει το κοκκίνισμα. Έπειτα βάζεις σε μια μπατονέτα λίγη στυπτική λοσιόν και την αφήνεις να στεγνώσει. Τέλος, βάζεις concealer και είσαι έτοιμη. Αν ωστόσο μπεις στον πειρασμό να το σπάσεις, πάρε δύο βαμβάκι τα οποία προηγουμένως έχεις βρέξει ώστε να βεβαιωθείς ότι είναι τελείως καθαρά.

And More