Δύο super συνταγές λάμψης για κάθε ηλικία από την δερματολόγο των stars!

Οι γιορτές πλησιάζουν! Η σημερινή μέρα σε βρίσκει στα μαγαζιά ή έχεις προτιμήσει να μείνεις σπίτι για cocooning; Όπως και να ΄χει μην παραλείψεις να κάνεις αυτές τις δύο μαγικές συνταγές για να δεις την επιδερμίδα σου να λάμπει λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Η δερματολόγος πολλών ελληνίδων stars, Μάργκη Καπελάρη, μας εκμυστηρεύτηκε δύο super do it yoyrself μάσκες προσώπου για μικρότερες και μεγαλύτερες ηλικίες. Ακολούθησε τα παρακάτω steps και κάνε το απόλυτο δώρο στον εαυτό σου χωρίς να ξοδευτείς!

Το πρώτο βήμα: peeling το ευργετικό!
Προτού κάνεις μάσκα απαραίτητο βήμα είναι να κάνεις ένα peeling προσώπου. Οι πόροι της επιδερμίδας θα ανοίξουν και το δέρμα σου θα απορροφήσει καλύτερα τα ευεργετικά συστατικά της μάσκας που θα μπει μετά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα scrub με κόκκους που ήδη έχεις στο ντουλάπι του μπάνιου σου ή να φτιάξεις ένα peeling μόνη σου ακολουθώντας την συνταγή της Μάργκης Καπελάρη (απόφυγέ την αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα!). Πώς;
Ανάμειξε ζάχαρη με άσπρο ξύδι και κάνε μασάζ στην επιδερμίδα σου με απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξέπλυνε με άφθονο νερό.

Δεύτερο βήμα: βάλε τις μάσκες (σε κάθε ηλικία)


Για νεαρές δεσποινίδες:
Ανάμειξε γιαούρτι με ένα λεμόνι. Άπλωσέ το σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ για περίπου 10 λεπτά. Αφού ξεπλύνεις με άφθονο νερό θα δεις την επιδερμίδα σου πιο λευκή (το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες), καθαρή και αναζωογονημένη!
Για γοητευτικές κυρίες: Χτύπησε ένα αυγό με μια κουταλιά βρώμη. Άπλωσέ το με ένα πινέλο σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Όταν νιώσεις την επιδερμίδα σου να σε “τραβάει” αφαίρεσε με χλιαρό προς κρύο νερό. Η μάσκα αυτή προσφέρει κυρίως σύσφιξη στην επιδερμίδα, γεγονός το οποίο αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή. Απλώς, άγγιξε το πρόσωπό σου και θα το διαπιστώσεις!

Της Αγγελικής Χριστοπούλου

And More