#SmearForSmear! Γιατί οι stars βγάζουν selfie με μουντζουρωμένο κραγιόν;

Για όσους πιστεύουν ότι ένα κόκκινο κραγιόν είναι απλώς ένα κόκκινο κραγιόν, αυτό το νέο θα τους διαψεύσει. Γιατί η ομορφιά μπορεί να περάσει πολύ… όμορφα μηνύματα, να επαγρυπνήσει και γιατί όχι να σώσει και ζωές (σου θυμίζω το ροζ βραχιολάκι της Estee Lauder που μια φορά τον χρόνο μας υπενθυμίζει να κάνουμε την μαστογραφία μας!).

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή: χθες το πρωί η Georgia May Jagger (εκείνο το top model και κόρη του Mick Jagger με το τόσο sexy κενό ανάμεσα στα μπροστινά της δόντια) ανέβασε μια selfie της με κατακόκκινο κραγιόν το οποίο, όμως, ήταν μουντζουρωμένο. Και όταν μια διάσημη (ή μια όποια, κι εγώ κι εσύ!) βάζει μια τόσο κοντινή λήψη… μουντζουρωμένη δεν γίνεται να μην τραβήξει τα βλέμματα!

Μετά το ice bucket challenge, λοιπόν, η νέα φάση στο instagram είναι η #SmearForSmear. Ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικτυακή καμπάνια που ξεκίνησε από την Μεγάλη Βρετανία και το Jo’s Cervical Cancer Trust που σκοπό έχει να επαγρυπνήσει τις γυναίκες και να τους θυμίσει να κάνουν το ετήσιο τεστ ΠΑΠ προκειμένου να προληφθεί ο καρκίνος της μήτρας.

Η καμπάνια αυτή προέκυψε από το γεγονός ότι τα ποσοστά καρκίνου της μήτρας αυξήθηκαν στις γυναίκες κάτω των 35, μια τραγική διαπίστωση αν σκεφτεί κανείς ότι παλιότερα ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου της μήτρας αφορούσε τις μεγαλύτερες ηλικίες. Αλλά, ακόμη πιο τραγικό από αυτό το γεγονός είναι πως το 1/3 των γυναικών ηλικίας 25-29 δεν κάνουν το ετήσιο τεστ ΠΑΠ την στιγμή που το ποσοστό των γυναικών που διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά 4.8%.


Στο #SmearForSmear challenge συμμετείχε και η Rita Ora η οποία ανέβασε την δική της photo.

Ψάχνοντας στο instagram το hashtag #SmearForSmear θα πέσεις πάνω σε 1.744 posts (μέχρι αυτή την στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές). Και από αυτές τις photos 2-3 είναι οι πολύ διάσημες, αλλά σίγουρα θα ακολουθήσουν κι άλλες καθώς μιλάμε για challenge (η Georgia May Jagger έκανε challenge στην Suki Waterhouse και την Cara Delevingne οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν ανεβάσει κάτι αλλά σίγουρα θα ανταποκριθούν).

Απευθύνομαι σε εσένα. Και θα σε ρωτήσω: ποια ήταν η τελευταία φορά που έκανες τεστ ΠΑΠ; Που πήγες στον γυναικολόγο σου να εξεταστείς; Και τώρα θα σου δώσω δύο option:
1. Να βάλεις το κόκκινο κραγιόν σου και να βγεις.
2. Να σηκώσεις ΤΩΡΑ το τηλέφωνό σου και να πάρεις τον γιατρό σου τηλέφωνο για να κλείσεις ραντεβού (και μετά να βάλεις το κόκκινο κραγιόν σου και να βγεις. Αλλά πρώτα, ΕΞΕΤΑΣΟΥ!).

Read More

And More