Ο hair expert Σπύρος Κρυστάλλης μας λέει όλα τα tips για να μακρύνουν τα μαλλιά μας!

Είμαι αυτή η τυχερή που ΠΡΕΠΕΙ να περνάω ώρες ατελείωτες σε beauty corners, να γνωρίζω κάθε εβδομάδα τουλάχιστον έναν beauty expert και να κάνω συζητήσεις ατελείωτες για μαλλιά, μακιγιάζ και νύχια. Και αυτό το intro για να σου πω ότι την εβδομάδα αυτή πέρασα κάμποσες ώρες κάνοντας μαλλιά, νύχια, μακιγιάζ στο Cristalli.s hair style & colour, ένα από τα ωραιότερα beauty spots της Αθήνας (από αυτά που μπαίνεις απεριποίητη και λίγο έχεις τις μαύρες σου και βγαίνεις ανανεωμένη και με πολύ καλή διάθεση και που αν είσαι αρκετά τυχερή και κάνεις το facebook comment σου εδώ θα μπορείς να δεις κι εσύ από κοντά. Και να κάνεις ό,τι κι εγώ!).

Το Cristalli.s hair style & colour είναι ένα beauty spot φτιαγμένο με υψηλή αισθητική από δύο ανθρώπους που αγαπούν την γυναίκα και την ομορφιά (το καλύτερό μου), τον hair expert Σπύρο Κρυστάλλη και την Μαρία Μαρκαντωνάτου, προσωπικής make up artist της Τατιάνας. Κι εκεί κάπου ανάμεσα σε πιστολάκια, πινέλα και μανικιούρ συζητήσαμε και για μαλλιά και κυρίως γι’ αυτό που θέλουν όλες οι γυναίκες: να μακρύνουν τα μαλλιά τους πιο γρήγορα (ειδικά μετά από τόσα καρέ που είδαμε τελευταία εκεί έξω). Δες και κράτησε σημειώσεις!

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HAIR EXPERT ΣΠΥΡΟ ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ



Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την κομμωτική;
Ασχολούμαι επαγγελματικά με τη κομμωτική δεκαπέντε χρόνια.

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με αυτό;
Μεγάλωσα μέσα στο χώρο αυτό, καθώς η μητέρα μου και η αδελφή μου ασχολούνται επίσης με το ίδιο αντικείμενο.
Το πρώτο μας σαλόνι δημιουργήθηκε το 1985. Οι εικόνες που έχω από παιδί είναι χτενίσματα της μητέρας μου, μαλλιά πότε σγουρά με απίστευτα ατίθασο όγκο και πότε ίσια αναδεικνύοντας τη κάθε λεπτομέρεια, κουρέματα είτε κοντά είτε μακριά, απίστευτες αποχρώσεις μαλλιών… ωραίες μυρωδιές… ευχάριστοι άνθρωποι… όμορφο περιβάλλον και πολύ δημιουργία…. Κάθε μέρα κάτι διαϕορετικό!
Αυτό ήταν και η αϕορμή. Πλέον, αναζητώ νέους τρόπους να μεταϕράζω τις ιδέες μου μέσα από την κομμωτική. Παρακολουθώ σεμινάρια σε όλο τον κόσμο από δημιουργούς τάσεων, καθώς θέλω να ενημερώνομαι άμεσα εγώ και το προσωπικό μου για τις νέες τάσεις. Εvents, επιδείξεις μόδας, γνωριμίες με συναδέρϕους, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, make up artist. Αυτό είναι μια κινητήριος δύναμη που με οδηγεί και με συναρπάζει καθημερινά!

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε οι γυναίκες με τα μαλλιά μας;
Στον προσωπικό μου χώρο πλέον που διατηρώ στην Αγ. Παρασκευή, καθημερινά με επισκέπτονται γυναίκες με ταλαιπωρημένα, αϕυδατωμένα, θαμπά μαλλιά, κυρίως από τεχνικές εργασίες (βαϕές, ισιωτικές, περμανάντ).
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες είναι να δοκιμάζουν διάϕορες τεχνικές -βλέποντας ή ακούγοντας από ϕίλες τους, χωρίς να γνωρίζουν στην πραγματικότητα τι είναι αυτό που έχουν αληθινά ανάγκη τα μαλλιά τους.

Τι σου ζητάνε οι περισσότερες γυναίκες που επισκέπτονται το Cristalli.s hair style & color;
Οι περισσότερες γυναίκες που μας επισκέπτονται, έχουν υψηλά στάνταρ. Τους αρέσει να αγγίζουν την τελειότητα! Η γυναίκα από τη ϕύση της δοκιμάζει, αλλάζει χωρίς όρια. Θέλει να είναι το επίκεντρο. Θέλει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Σε εμάς ζητούν εξειδικευμένες τεχνικές εργασίες για τρισδιάστατο αποτέλεσμα, κουρέματα σε κλασικές ή μοντέρνες γραμμές, θεραπείες θρέψης και ενυδάτωσης, θεραπείες κερατίνης, προϊόντα καθημερινής περιποίησης.
Πέρα από ένα απλό ή βραδινό χτένισμα σε εμάς μπορούν να βρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο ομορφιάς. Υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ, μακιγιάζ!
Η σύζυγος μου Μαρία Μαρκαντωνατου γνωστή Μake up Αrtist με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της τηλεόρασης, αναλαμβάνει να τις απογειώσει και να βγάλει μέσα από κάθε γυναίκα, τη glamorous πλευρά του εαυτού τους.

Πιστεύεις ότι ένας hair stylist είναι και ψυχολόγος;
Δεν θα έλεγα πως ένας κομμωτής είναι και ψυχολόγος, καθώς είναι μια επιστήμη που τη σέβομαι.
Είμαι υποχρεωμένος ως επαγγελματίας κομμωτής να ακούω προσεκτικά τα θέλω των πελατών μου καθώς μου εμπιστεύονται την εικόνα τους, να προφυλάσσω τις πελάτισσες μου από παρορμητικές και μεγάλες αλλαγές που δεν είναι έτοιμες να υποστηρίξουν.
Επιμένω στην μοναδικότητα των ανθρώπων και την έμπνευση που σου δημιουργούν οι ίδιοι.
Κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Εμείς σαν κομμωτές καλούμαστε να αναδείξουμε αυτή τη μοναδικότητα των ανθρώπων.
Θα έλεγα λοιπόν πως ο Κομμωτής είναι ένας πολύ καλός φίλος.

ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ: ΤΑ TIPS ΤΟΥ EXPERT!

Το 2014 ήταν η χρονιά του καρέ. Ο πρώτος του μήνα του ’15 εξελίχθηκε ως ο μήνας επίσης του καρέ. Αλλά να που υπάρχει αυτή η beauty πρόβλεψη ότι μέχρι την Άνοιξη το καρέ θα μας έχει τελειώσει ως τάση ενώ από την άλλη υπάρχει και αυτή η γυναικεία φύση που μας θέλει να αναζητάμε ότι δεν έχουμε. Με άλλα λόγια, πήραμε (ή -τε καλύτερα) την απόφαση να κόψετε καρέ και τώρα είσαστε σε εκείνη την φάση που θέλετε να μακρύνουν. No worries! Έχουμε τα tips του expert!

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά μας;
Τα μαλλιά μακραίνουν από τη ρίζα. Γι’ αυτό το λόγο το πιο σημαντικό πράγμα για να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά μας είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες. Η συνολική κατάσταση της υγείας μας (καλή ή κακή) αποτυπώνεται στο δέρμα και στα μαλλιά μας. Πάντα χρησιμοποιούμε σωστά εξειδικευμένα προϊόντα καθημερινής περιποίησης. Μία με δυο φορές την εβδομάδα απαραίτητα, αφιερώστε λίγο χρόνο να κάνετε μάσκα μαλλιών καθώς βοηθάει στην αναδόμηση της τρίχας. Για την προστασία, αναδόμηση και διατήρησης της υγείας του μήκους της τρίχας δεν ξεχνάμε καθημερινά να ενυδατώνουμε τις άκρες με ειδικά έλαια που κυκλοφορούν για τα μαλλιά. Επίσης, περιορίζουμε όσο μπορούμε το συχνό και συνήθως με λάθος τρόπο styling των μαλλιών στο σπίτι.(πχ. πιστολάκι, πρέσα ισιώματος, ψαλίδι για μπούκλες). Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας, για να σας προτείνει ένα εξειδικευμένο σαμπουάν περιποίησής των μαλλιών σας, που θα ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Οι βιταμίνες κάνουν καλό και αν ναι ποιες μας προτείνεις;
Η τρίχα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται βιταμίνες για να αναπτυχθεί και να ανανεωθεί. Χρειάζεστε λοιπόν σίδηρο και ψευδάργυρο, καθώς θα σας προστατεύσει από την τριχόπτωση. Η Βιταμίνη Α, βοηθάει στον κύκλο της ζωής των κυττάρων του τριχωτού της κεφαλής. ΟΙ Βιταμίνες Β2, Β5, Β6, Β8, θα δώσουν ζωντάνια και υγεία στην τρίχα και θα ομορφύνουν τα μαλλιά σας. Η Βιταμίνη C χρησιμεύει στην ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου καθώς αναπαράγει και αναπλάθει τη τρίχα. Τέλος η βιταμίνη Ε καθυστερεί τη «γήρανση» των μαλλιών.

Γιατί κάποια μαλλιά μακραίνουν πιο αργά και κάποια πιο γρήγορα;
Όπως έχουμε πει, η σωστή διατροφή και ο τρόπος ζωής (στρες, κάπνισμα, αλκοόλ) παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και υγεία των μαλλιών και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Τα μαλλιά μεγαλώνουν μισό εκατοστό ανά μήνα κατά μέσο όρο. Το καλοκαίρι μακραίνουν λίγο πιο γρήγορα καθώς αλλάζουμε τη διατροφικές μας συνήθειες και προσθέτουμε στη διατροφή μας περισσότερο νερό, φρούτα, λαχανικά.

Είναι μύθος ή αλήθεια πως για να βοηθήσω τα μαλλιά μου να μακρύνουν θα πρέπει να τα κουρεύω ανά δύο μήνες;

Τα μαλλιά μακραίνουν από τη ρίζα. Όταν λοιπόν θέλουμε να τα μακρύνουμε, περίπου κάθε δυο μήνες κάνουμε ένα καθάρισμα 1 με 1,5 εκατοστό, καθώς αυτό θα βοηθήσει ώστε να μη σπάνε οι άκρες και να διατηρούμε έτσι το μήκος της τρίχας που μεγαλώνει από τη ρίζα.

Τα βαμμένα μαλλιά μακραίνουν πιο αργά;
Τα μαλλιά μας δεν αργούν να μακρύνουν λόγο της βαφής. Τα μαλλιά πρέπει να θυμόμαστε πως μακραίνουν από τη ρίζα. Αν όμως τα μήκη και οι άκρες ταλαιπωρούνται από μη εξειδικευμένα προϊόντα, με την πάροδο του χρόνου αφυδατώνονται σταδιακά, με τελικό αποτέλεσμα να σπάνε, και άρα να έχουμε την εντύπωση πως δεν μακραίνουν.

Βοηθάει το καθημερινό λούσιμο στο να μακρύνουν γρηγορότερα τα μαλλιά μου ή πρόκειται για έναν ακόμη μύθο;

Βοηθάει διότι πολύ απλά με το καθημερινό λούσιμο κάνοντας μασάζ δημιουργείται υπεραιμία στο θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα να παράγει νέες τρίχες πιο γρήγορα.

Υπάρχουν κάποια “κόλπα” που μπορεί να κάνουν τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο μακριά και αν ναι, ποια είναι αυτά;
Σε ορισμένες μόνο περιπτώσεις που ήδη υπάρχει μήκος, μπορούμε με το κατάλληλο χτένισμα να δώσουμε αυτή την αίσθηση.

Cristalli.s hair style & colour Spa, Beauty & Personal Care
Κοραή 7, Αγία Παρασκευή
21 0656 0552
Μάθε περισσότερα για το beauty spot στην επίσημη σελίδα στο facebook, δηλαδή
εδώ

Read More

And More