Πώς να κάνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα!

Είμαστε κι εμείς που κόψαμε τα μαλλιά μας και το μετανιώσαμε. Είστε κι εσείς που τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν με τίποτα και όταν φτάνουν στο μήκος ενός μακρύ καρέ φυσάτε σερπαντίνες από την χαρά σας. Λοιπόν, λοιπόν, σε αυτό το άρθρο και με την βοήθεια του Θοδωρή Οικονομάκη από τα κομμωτήρια Ikonomakis, συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα tips και μυστικά που κάνουν πράγματι δουλειά με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να μεγαλώνουν γρηγορότερα! Γιατί σε μερικούς μήνες έχει καλοκαίρι. Και καλοκαίρι και μακριά μαλλιά πάνε μαζί!

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΘΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠ’ ΕΞΩ!

Βρες τον στόχο και συγκεντρώσου σε αυτόν!
“Μια γυναίκα που θέλει να μακρύνει τα μαλλιά της πρέπει πρώτα απ’ όλα να θέσει τον στόχο, δηλαδή να πει μέχρι που θέλει να φτάσουν τα μαλλιά της και μέχρι πότε θέλει να φτάσουν στο συγκεκριμένο μήκος ώστε να έχει ένα πρόγραμμα”, μας λέει ο Θοδωρής Οικονομάκης και συνεχίζει: “Έπειτα, η γυναίκα που θέλει να μακρύνει τα μαλλιά της πρέπει να καταλάβει πως αυτά πρέπει να έχουν πολύ καλή υγεία. Δηλαδή, δεν μπορούμε να πούμε ότι μακραίνουμε μαλλιά τα οποία είναι πολύ ταλαιπωρημένα από τεχνικές εργασίες γιατί θα φθείρονται ούτως ή άλλως. Άρα, πρέπει να πάει οπωσδήποτε κομμωτήριο πριν ώστε να επιλέξει με τον κομμωτή της το πρώτο κούρεμα και να ξεκινήσει από μια καθαρή και υγιή βάση. Μια γυναίκα που έχει πολύ μακριά μαλλιά τα οποία, όμως, από τη μέση και κάτω είναι καμμένα, δεν μπορεί να τα μακρύνει άλλο. Άρα θα πρέπει να τα κόψει εκεί που σταματάνε να είναι υγιή τα μαλλιά της”.

Κάνε το τεστ και δες πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σου!
Το σημαντικότερο στοιχείο είναι να φροντίζεις πάντα οι άκρες σου να είναι καθαρές, τονίζει ο ειδικός. Αυτό απαιτεί πιο συχνό κούρεμα και η συχνότητα εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μακραίνει η κάθε τρίχα. Υπάρχουν μαλλιά που μακραίνουν και 2.5 πόντους το μήνα, υπάρχουν μαλλιά που μακραίνουν και έναν πόντο το μήνα. Για να δεις πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σου βάψ’τα και κάνε υπομονή έναν μήνα. Στον μήνα μέτρησε πόσο έχει βγει η ρίζα. Έτσι, θα καταλάβεις πόσο γρήγορα ή όχι μακραίνουν.

Θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου; Πες όχι στα φιλαρίσματα!

Kάτι ακόμη που πρέπει να προσέξεις αν θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρηγορότερα είναι να αποφύγεις τα φιλαρίσματα ή αν έχεις φιλαριστά μαλλιά να τα φέρεις πρώτα όλα σε ένα μήκος. “Και αυτό γιατί όταν έχεις φιλαρίσματα οι άκρες σου είναι πιο λεπτές και απειλούνται από τη μηχανική τριβή που κάνει το πιστολάκι καθημερινά και από την πρέσα που τα αφυδατώνει. Οπότε όσο πιο λεπτά είναι, τόσο πιο αδύναμα είναι. Φροντίζουμε, λοιπόν, σε χαμηλά σημεία να έχουμε σώμα και όγκο, να έχουμε γεμάτα μαλλιά”, επισημαίνει ο Θοδωρής Οικονομάκης.

Κανόνας: για να μακρύνουν τα μαλλιά πρέπει να κόβεις μαλλιά!

Είναι σημαντικό να κουρεύεις τα μαλλιά σου συχνά ώστε να μην προλαβαίνει να δημιουργείται ψαλίδα και τα μαλλιά να μακραίνουν με υγιή τρόπο. Αν έχεις πολύ λεπτή τρίχα επισκέψου τον κομμωτή σου μια φορά το μήνα. Αν η τρίχα σου είναι χοντρή, μια φορά το δίμηνο είναι ό,τι πρέπει!

Μάσκες, ναι! Αλλά ποιες είναι οι σωστές;
“Καθ’όλη την διάρκεια που μια γυναίκα μακραίνει τα μαλλιά της θα πρέπει να ξέρει ότι πρέπει να είναι πολύ, πολύ καλά ενυδατωμένα. Αλλά για να περάσουμε στην φάση της ενυδάτωσης θα πρέπει πρώτα να έχουμε κάνει αναδόμηση. Δηλαδή, μπορεί αρχικά να χρησιμοποιήσει μια μάσκα αναδόμησης η οποία θα υπερπληρώσει την τρίχα, δηλαδή ουσιαστικά θα δώσει έντονη κερατίνη στα μαλλιά κατά μήκος και θα κάνει την τρίχα πιο σκληρή”, τονίζει ο ειδικός. Εφάρμοσε, λοιπόν, αρχικά για έναν περίπου μήνα (δηλαδή, μέχρι να τελειώσει η μάσκα) μια μάσκα αναδόμησης 1-2 φορές την εβδομάδα. Αφού τελειώσει, προχώρησε στην μάσκα ενυδάτωσης με την ίδια συχνότητα.
Top tip: “Σε περιόδους που ξεκινάει η θερμοκρασία και αυξάνεται έντονα καλό θα είναι να περνάμε σε βαριά ενυδάτωση, ακόμη κι αν έχουμε μαλλιά που είναι πολύ λεπτά. Δηλαδή, να δίνουμε έξτρα ενυδάτωση ως πρόληψη για την καλοκαιρινή περίοδο που θα έρθει οπότε και είναι σίγουρο ότι δεν θα φροντίζουμε τα μαλλιά μας τόσο. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν μάσκα για λεπτά μαλλιά και για χοντρά μαλλιά. Εγώ προτείνω σε μια γυναίκα που έχει ακόμη και λεπτά μαλλιά να πάρει μάσκα για χοντρά κι ας βαραίνει το χτένισμά της ώστε να τα θωρακίσει από την αφυδάτωση που θα έρθει μετά. Προσωπικά, θεωρώ ότι οι μάσκες Moroccanoil έχουν τέλειο και επαγγελματικό αποτέλεσμα”.
Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής;
Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά να μακρύνει η τρίχα κάπως πιο γρήγορα. Όμως, αν έχεις πολύ λιπαρό δέρμα, απόφυγέ το. Σε αυτή την περίπτωση η υπεραιμία που προκαλείς οδηγεί στην αυξημένη έκκριση σμήγματος και τα μαλλιά σου θα λαδώνουν πιο γρήγορα.
Σαμπουάν με μέντα: κάνει δουλειά;
Τα σαμπουάν με μέντα είναι καταπραϋντικά σαμπουάν. Η μέντα απλώς δίνει την αίσθηση της δροσιάς οπότε σε περίπτωση που έχουμε κνησμούς, ξηροδερμίες κλπ. στο τριχωτό απλώς σου δίνεται η αίσθηση ότι αυτό θα το κατευνάσει. Η απάντηση, λοιπόν, είναι πως όχι: τα σαμπουάν με μέντα δεν βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα!
Πιστολάκι και πρέσα: τα μεγάλα don’ts!
Αν θες τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα άφησε στην άκρη το πιστολάκι και την πρέσα, ή καν’τα όσο λιγότερο συχνά γίνεται.

Μύθος ή αλήθεια; Αν πιάνουμε τα μαλλιά μας συχνά καθυστερούν να μακρύνουν!
Δεν καθυστερούν να μακρύνουν. Αλλά όταν πιάνουμε τα μαλλιά μας συχνά και πολύ σφιχτά δημιουργείται υπεραιμία στη ρίζα και αδυνατίζουν τα μαλλιά. Άρα αποφεύγουμε το σφιχτό πιάσιμο.

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΘΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ
Εδώ στο TLIFE λαμβάνουμε άπειρες ερωτήσεις καθημερινά. Και πολλές από αυτές αφορούν και σε συμπληρώματα διατροφής που μπορεί να βοηθούν τα μαλλιά μας να μακρύνουν πιο γρήγορα. Σημείωσε: στο φαρμακείο μπορείς να βρεις Κερατίνη ή Ιπποφαές (και σε σταγόνες που διαλύεις μέσα σε νερό) ή ακόμη και Σίδηρο Mellon (όλα Superfoods) που βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα. Και μετά από ένα τεστ που κάναμε και μεταξύ μας διαπιστώσαμε ότι και το πόσιμο κολλαγόνο, Collagen έχει εξίσου καλά αποτελέσματα!

Read More

And More