Τα άβαφα νύχια είναι hot! Αλλά τι μπορείς να κάνεις αν έχουν κιτρινίσει;

Έφτασε ξανά εκείνη η εποχή που βγάζουμε… νύχια! Με την καλή έννοια και με καθόλου την “θέλω να παίξω ξύλο” διάθεση. Και κάποιες ήδη φοράμε ανοιχτά πέδιλα το βράδυ. Αυτό που διαφέρει, όμως, φέτος σε σχέση με άλλες σεζόν είναι ότι τώρα υπάρχει και αυτό το mini trend των άβαφων νυχιών όπως σου έχουμε γράψει κι εδώ. Και έστω ότι σου αρέσει (γιατί όχι, είναι και πολύ βολικό) και θες να το υιοθετήσεις. Αλλά να που μόλις ξέβαψες τα νύχια σου και ανακάλυψες ότι είναι κιτρινισμένα.
Α) Βεβαιώσου ότι δεν πρόκειται για κάποιον μύκητα. Ένας δερματολόγος θα σε βοηθήσει.
Β) Παρακάτω σου έχουμε μερικές πανεύκολες συνταγές και tips για να απαλλαγείς.

Μαγειρική σόδα
Είναι πολύ, πολύ γνωστή για τις λευκαντικές της ιδιότητες. Και η πανεύκολη συνταγή είναι η εξής: ανάμειξε λίγη μαγειρική σόδα με λίγο νερό ώστε να δημιουργηθεί κάτι σαν πάστα. Πέρασε το μείγμα πάνω στα νύχια σου και περίμενε για μερικά λεπτά.

Χυμός λεμονιού ή λεμόνι
Κόψε ένα λεμόνι στη μέση και βύθισε τα νύχια σου μέσα σε αυτό για μερικά λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείς να το στύψεις να βάλεις το χυμό τους σε ένα μπολ και να κάνεις το ίδιο. Προσοχή! Προσοχή! Επειδή ξέρω ότι πολλές έχετε την κακιά συνήθεια να τρώτε τα πετσάκια σας ή να τα κόβετε άτσαλα, είναι πιθανόν να έχετε πληγές. Πληγές και λεμόνι είναι κακός συνδυασμός. Δοκίμασε, λοιπόν, κάτι άλλο!

Έλαιο από ταϊόδεντρο (ή αλλιώς, tea tree oil)
Για να βοηθήσεις τα νύχια σου να είναι υγιή και καθόλου κιτρινισμένα σε βάθος χρόνου ή και για να διώξεις την κιτρινίλα, χρησιμοποίησε τοπικά λάδι από ταϊόδεντρο (θα το βρεις και στο Body Shop). Και αν αποκτήσεις την συνήθεια να το εφαρμόζεις κάθε βράδυ θα δεις τους επόμενους μήνες τα νύχια σου να παίρνουν άλλη όψη. Μια καλή συμβουλή για να σου γίνει συνήθεια είναι να αφήσεις το μπουκαλάκι στο κομοδίνο σου.

Οδοντικό διάλυμα
Βάλε σε ένα μπολ οδοντικό διάλυμα. Βύθισε τα νύχια σου σε αυτό για πέντε λεπτά. Θα δεις διαφορά!

Βάση

Ποτέ μα ποτέ μην βάζεις το βερνίκι μόνο του. Ειδικά αν χρησιμοποιείς σκούρα χρώματα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις βάλει προηγουμένως μια βάση. Αλλιώς, οι χρωστικέςτου βερνικιού θα διαπεράσουν τα νύχια και όταν πια τα ξεβάψεις μετά από μέρες θα έχεις να αντιμετωπίσεις μια δυσάρεστη έκπληξη.
PS: Αν δεν σε πρόλαβα και το έκανες ήδη, τσέκαρε όλα τα παραπάνω για το πώς θα λύσεις το πρόβλημα των κιτρινισμένων νυχιών!

Last but not least
Το λέμε ξανά και ξανά! Αλλά, όντως, το Σουκού είναι μια τέλεια ευκαιρία να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και να κάνεις μόνη σου ένα μανικιούρ (θα γλιτώσεις 15 ευρώ τα οποία μπορείς να πιεις σε ποτά!). Παρακάτω σου έχουμε όλα τα βήματα για να το κάνεις!

Read More

And More