Τάσεις Autumn/ Winter 2013-’14: Δες πώς πρέπει να βάφεσαι αυτό το Φθινόπωρο (part 1)!

Κάθε νέα σεζόν μεταφράζεται σε νέες τάσεις και τεχνικές στο μακιγιάζ (και στα μαλλιά, αλλά για αυτά θα σου μιλήσουμε αργότερα). Ας σταθούμε, λοιπόν, στο πρώτο part: Make Up Trends Autumn/ Winter 2013- ’14. Σε γενικές γραμμές, αυτό που ήθελαν να αναδείξουν οι make up artists που ανέλαβαν το μακιγιάζ των fashion shows ήταν μια γυναίκα αβίαστα sexy που δεν καταβάλει υπερπροσπάθεια για να αρέσει. Γιατί η γυναίκα της νέας σεζόν δεν είναι τέλεια. Αντίθετα, εκείνα τα ψεγάδια που κουβαλάει πάνω της είναι που της δίνουν γοητεία. Για φέτος, λοιπόν, η ομορφιά μας είναι η γοητεία μας! Και θα το καταλάβεις καλύτερα όταν δεις πόσο πρόχειρα τοποθετείται το κραγιόν ή το μολύβι την νέα σεζόν.

Κάτω τα ρουζ!

Αριστερόστροφα: Alexander Wang, Balmain
Τα κορίτσια με τα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα που μοιάζουν σαν να επέστρεψαν από βόλτα στην εξοχή δεν είναι στην πρώτη γραμμή αυτό το Φθινόπωρο. Οι make up artists αποφάσισαν φέτος να μην χρησιμοποιήσουν καθόλου ρουζ ή σε κάποιες άλλες περιπτώσεις τοποθέτησαν ελάχιστη ποσότητα, τόσο που σχεδόν δεν φαινόταν. Αντ’αυτού προτίμησαν να δημιουργήσουν φωτοσκιάσεις και να εξασφαλίσουν ένα πιο έντονο σχήμα προσώπου, τονίζοντας τα κόκαλα. Jonathan Saunders, Balmain, Alexander Wang και Dolce & Gabbana ήταν οι βασικοί υποστηρικτές αυτού του “σκληρού” look.

Grunge, punk and Rock & Roll!

Αριστερόστροφα: Giles, Rodarte, Versace, Jonathan Saunders
Grunge, punk, rock & roll όπως και να το χαρακτηρίσεις, οι φετινές τάσεις θέλουν τα μάτια μας να βάφονται πρόχειρα, να είναι μουντζουρωμένα και όλο αυτό εμείς να το υποστηρίζουμε με αυτοπεποίθηση. Φαντάσου ότι έπεσες για ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ και να ξύπνησες την επόμενη μέρα. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν και after sex make up. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θέλει αβίαστο στιλ και φυσικά γυμνή την υπόλοιπη επιδερμίδα από κάθε ίχνος μακιγιάζ. Rodarte (ο οποίος συνέχισε την παράδοση του καλοκαιριού με βαμμένη μόνο την ρίζα του κάτω βλεφάρου), Missoni, Versace, Erdem, Julien Macdonald και Giles ήταν οι βασικοί υποστηρικτές αυτού του sexy look.

Hitchcock-style femininity

Αριστερόστροφα: Marc by Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Bottega Veneta
Μια ακόμη δυνατή τάση για την νέα σεζόν είναι και τα κορίτσια που θυμίζουν πρωταγωνίστριες του Χίτσκοκ. Στιλιζαρισμένα μαλλιά, χλωμά πρόσωπα, κόκκινα χείλη και καλοβαμμένα μάτια είδαμε ακόμη και στα πιο girly μοντέλα του Marc by Marc Jacobs. Carolina Herrera, Bottega Veneta και Oscar de la Renta ήταν μερικοί ακόμη οίκοι που υποστήριξαν αυτό το look στον αντίποδα των πιο… ακατάστατων make up.

The Cara effect

Αριστερόστροφα: Ackerman, Chanel, Jean Paul Gaultier
Τα παχιά φρύδια δεν είναι κάτι νέο στον κόσμο της μόδας. Τα τελευταία χρόνια οι make up artists μας υπενθυμίζουν να μην βγάζουμε πολύ τα φρύδια μας, καθώς τα παχιά φρύδια είναι δείγμα νεότητας. Και η Cara Delevigne, το top model που έχτισε μια ολόκληρη καριέρα πάνω στα φρύδια της έχει ασκήσει μεγάλη επιρροή. Όμως, η βασική διαφορά σε σχέση με άλλες σεζόν είναι ότι φέτος τα παχιά φρύδια είναι σκούρα βαμμένα και δεύτερον, αρκετά οριοθετημένα. Ένα καλό tip είναι να βάζεις περιμετρικά των φρυδιών σου ελάχιστο concealer και να σβήνεις καλά. Έτσι, φωτίζονται και οριοθετούνται καλύτερα. Haider Ackermann, Isabel Marant, Chloe, Stella McCartney και Chanel ήταν οι top οίκοι που ανέδειξαν την συγκεκριμένη τάση.

Πολύ λεπτό eyeliner

Αριστερόστροφα: Proenza Schouler, Alexander Wang, Victoria Beckham
To eyeliner φέτος φοριέται με δύο τρόπους: με την 60’s εκδοχή (θα το δούμε στο δεύτερο μέρος των τάσεων) και σαν μια πολύ λεπτή γραμμή κατά μήκος του κινητού βλεφάρου. Είναι, ουσιαστικά, σαν να σχηματίζεις μικρές τελίτσες στα κενά ανάμεσα στις ρίζες των βλεφαρίδων για να τις τονίσεις ελάχιστα. Το είδαμε στα catwalks των Victoria Beckham, Alexander Wang, Proenza Schouler και Christopher Kane.

Read More

And More