Τάσεις Autumn/ Winter 2013-’14: Δες πώς πρέπει να βάφεσαι αυτό το Φθινόπωρο (part 2)!

Πολύ λεπτό eyeliner, huge φρύδια, ηρωίδες του Χίτσκοκ… Ήδη μιλήσαμε για πέντε από τις βασικές τάσεις της σεζόν που έρχεται σε κάτι λιγότερο από μερικές μέρες (φρέσκαρε τη μνήμη σου εδώ) και αυτές είναι και οι υπόλοιπες για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη για το πώς πρέπει να βάφεις τα μάτια- χείλη- επιδερμίδα σου αυτό το Φθινόπωρο!

Bold μάτια
/
Αριστερόστροφα: Jason Wu, Donna Karan, Gucci
Όταν μιλάμε για Χειμώνα δεν νοούνται τάσεις χωρίς έντονα βαμμένα μάτια. Και εδώ οι επιλογές σου είναι άπειρες: Από τα μοβ βαμμένα μάτια με το σβησμένο περίγραμμα του Jason Wu, μέχρι την μεταλλική μαύρη τοποθετημένη ανοδικά στις εξωτερικές γωνίες του οίκου Gucci και την shimmering κεραμιδί του οίκου Gucci περιμετρικά του ματιού μέχρι τα φρύδια.

Φουτουριστικό eyeliner

/
Αριστερόστροφα: Anna Sui, Dior, Rag & Bone
Τα 60’s μάτια που είδαμε να επανέρχονται το περασμένο καλοκαίρι, τον ερχόμενο Χειμώνα συναντούν το… μέλλον. Συμπέρασμα: το eyeliner την νέα σεζόν τοποθετείται με φουτουριστικό τρόπο. Στην Anna Sui η χοντρή γραμμή στο κινητό βλέφαρο συνδυάζεται με μικρές τελίτσες eyeliner στην ρίζα του κάτω βλεφάρου. Στον Dior το eyeliner είναι σε φουτουριστικό ασημί. Τέλος, στους Rag & Bone τοποθετείται στο socket (κόκαλο) του ματιού και μας θυμίζει έντονα κάτι από Twiggy.

Κραγιόν στα χείλη: σχεδόν σαν… λεκές!
/
Αριστερόστροφα: Marni, Alexander Wang, Prada
Οι photos που βλέπεις παραπάνω συνδυάζουν δύο δυνατές τάσεις σε μία: τα berry lips (το χρώμα του βατόμουρου επιστρέφει και εδραιώνεται στα χείλη μας την νέα σεζόν!) και ο άτακτος τρόπος που τοποθετείται το κραγιόν στα χείλη. Το τελευταίο, λοιπόν, οφείλει να είναι ματ ή σε μορφή lip stain, κάτι σαν μαρκαδόρος. Για να πετύχουμε αυτό το σχεδόν λερωμένο effect απλώνουμε το κραγιόν στο δάχτυλό μας και το περνάμε ταμποναριστά και άτακτα πάνω στα χείλη μας. Αν, όμως, δουλεύεις με μαρκαδοράκι άπλωσέ το απευθείας στα χείλη διατηρώντας την… άτακτη τεχνική. Τοποθέτησε μεγαλύτερη ποσότητα στο σημείο που σμίγουν τα δύο χείλη ώστε να έχεις πιο σκούρο αποτέλεσμα εκεί.

Τέλεια ματ επιδερμίδα!
/
Αριστερόστροφα: Stella MacCartney, Chloe, Balmain
Το No Make Up Make Up είναι ίσως το δυσκολότερο μακιγιάζ αφού θέλει ιδιαίτερο ταλέντο, κόπο και χρόνο για να βάψεις την επιδερμίδα σου χωρίς να φαίνεται μακιγιαρισμένη (εδώ ο Γρηγόρης Πυρπύλης που τώρα ζει και κάνει καριέρα στο Παρίσι μας είχε δείξει πώς να κάνουμε το τέλειο No Make Up Make Up). Και είναι μια τάση που παίζει πολύ τις τελευταίες σεζόν, όμως, προσοχή! Φέτος, υπάρχει μια πολύ βασική διαφοροποίηση: το αποτέλεσμα της επιδερμίδας είναι ματ και σχεδόν βελούδινο. Γι’ αυτό βγάλε την πούδρα σου και τοποθέτησέ την οπωσδήποτε πάνω από το make up. Η επιδερμίδα της νέας σεζόν δεν πρέπει να γυαλίζει!

Read More

And More