Τα μαλλιά, το make up και τα νύχια που θα φορεθούν τους επόμενους μήνες!

Από ένα πολύ πρόχειρο gallop (από αυτά τα ανεπίσημα που γίνονται μεταξύ φίλων με πρόχειρες ερωτήσεις στο πόδι), οι περισσότερες θέλουμε να διακτινιστούμε στην Άνοιξη. Κι ας έχει εκεί έξω μείον κάτι βαθμούς κελσίου. Και ναι, υπάρχει πάντα κι εκείνη η πολύ έντονη διάθεση ανανέωσης, να αλλάξουμε μακιγιάζ, να πειραματιστούμε με νέα χρώματα στα χείλη, να χτενιζόμαστε αλλιώς.

Είμαστε στις υπηρεσίες σου! Γιατί μέσα από αυτό το άρθρο προβλέπουμε τα επόμενα trends που οι άλλες θα ξεκινήσουν να φοράνε την Άνοιξη αλλά να που εσύ θα ξέρεις ποια είναι και θα τα φορέσεις από τώρα! Χα!

1. Η επιδερμίδα: ροδαλή (σαν να βγήκες μόλις από ένα μάθημα yoga!)

Το 2015 δεν θα δούμε πολλά bronzers και τερακότες. Αντίθετα, η επιδερμίδα αποποιείται το καφέ ηλιοκαμμένο χρώμα και αποκτά ένα φρέσκο και ροδαλό. Φαντάσου κάτι σαν να τελειώσες μόλις μια ώρα yoga. Και αυτή η επιδερμίδα πρωταγωνίστησε σε πολλά catwalks όπως στους Proenza Schouler, Isabel Marant, Marc Jacobs (εδώ έγινε κάτι πρωτοφανές αφού τα μοντέλα δεν φορούσαν καν make up. Εδώ μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το πώς να φροντίζεις την επιδερμίδα σου τόσο ώστε να μην χρειαστεί να φορέσεις καν make up!) ενώ στον οίκο Jason Wu τα μοντέλα πριν περπατήσουν στο catwalk ψεκάζονταν με ροδόνερο ώστε να αποκτήσουν μια άμεση λάμψη και φρεσκάδα.
Spray ροδόνερου για το πρόσωπο, Rosewater Balancing Mist της Jourlique, €21.00/50ml. Σε επιλεγμένα φαρμακεία

2. Τα χείλη: η επιστροφή του κόκκινου!

Αν είσαι fun του κραγιόν αυτή θα είναι η χρονιά σου! Γιατί το κραγιόν επιστρέφει και καθιερώνεται τόσο που δεν θα υπάρξει γυναίκα που δεν θα μπει σε πειραματισμό να μην πειραματιστεί με ένα κόκκινο χρώμα στα χείλη της. Και η γκάμα του κόκκινου είναι τεράστια με βασικό πρωταγωνιστή το πιο γλυκό κόκκινο που τείνει προς το φούξια. Και αυτό το trend πρωταγωνίστησε επίσης σε πολύ σπουδαίους οίκους, ανάμεσά τους οι οίκοι Burberry, Dolce & Gabbana και Carolina Herrera.
Κραγιόν Clinique Long Last Lipstick Soft Matte, απόχρωση Peony, €22.68

3. Τα μάτια: χρωματιστό eyeliner (ή/και patches)

Αυτό είναι ίσως το πιο ξεχωριστό beauty trend από αυτά που μας συστήθηκαν το ’15! Ο λόγος για το σατέν eyeliner που φορέθηκε στον οίκο Dior και το δερμάτινο στον οίκο Fendi. Και έγιναν και τα δύο από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Dior, τον Peter Philips. Όσον αφορά τα ίδια τα stripes, τα σατέν eyeliner θα είναι διαθέσιμα από τον Φεβρουάριο στην επίσημη σελίδα του οίκου Dior, δηλαδή εδώ. Ωστόσο, αν το budget σου δεν σου επιτρέπει να αποκτήσεις τα συγκεκριμένα patches (κοστίζουν $61), μπορείς να επενδύσεις σε ένα χρωματιστό eyeliner ή να βρέξεις το πινελάκι μιας σκιάς, να το χρησιμοποιήσεις κάθετα και να απλώσεις μια χρωματιστή σκιά σύριζα στο κινητό βλέφαρο.
Μαύρο eyeliner πανεύκολο στην εφαρμογή του, They’re Real Push Up Liner της Benefit
Χρωματιστό eyeliner 24H Waterproof, Sephora

4. Τα νύχια: φυσικά! Πιο φυσικά από ποτέ!

Στις περισσότερες πασαρέλες επικράτησαν τα φυσικά βερνίκια, εκείνα που δείχνουν σχεδόν αόρατα (ή/και όντως αόρατα μιας και κάποια μανικιούρ δεν έγιναν ποτέ!). Αυτό, όμως, που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και να αποδείξεις ότι είσαι πραγματικά διαβασμένη σε θέματα μόδας και ομορφιάς είναι να επιλέξεις ένα milky white βερνίκι και όχι κάποιο που να έχει μέσα του ροζ, “είναι πιο cool και λιγότερο girly” είπε η top nail artist, Jin Soon Choi στα backstage του Jason Wu. Τώρα, αν βρίσκεις αυτό το mani κάπως βαρετό και θες να δώσεις ένα twist, σχημάτισε τρεις κάθετες τελίτσες όπως είδαμε στον οίκο Houghton.
Κατά τ’αλλα φυσικά νύχια είδαμε στους οίκους Gucci, Lacoste, Issa, Stella McCartney, Derek Lam, Dries Van Noten.



5. Το hairstyling: boho κυματισμοί

Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο και από το παρελθόν ότι οι γυναίκες που έχουν κόψει τα μαλλιά τους καρέ τα κόβουν καναδυό φορές και μετά αποφασίζουν να τα μακρύνουν. Οπότε, μετά από τόσο γενναίες δόσεις καρέ που είδαμε το 2014, τα πιο μακριά boho waves είναι η αμέσως επόμενη πιο λογική επιλογή. Chloe, Chanel, Narciso Rodriguez, Alberta Ferretti, Tory Burch και Sonia Rykiel είναι μερικοί μόνο από τους οίκους που το επέλεξαν.

6. Το αξεσουάρ μαλλιών: μπαρέτες

Αν αναζητάς το επόμενο hot αξεσουάρ μαλλιών σου λέω με βεβαιότητα ότι αυτό είναι μια μπαρέτα, χρυσή κατά προτίμηση αλλά σε όποιο σχήμα θες: μακρόστενο, στρογγυλό ή με σχέδια. Valentino, Guy Laroche και Celine επέλεξαν το συγκεκριμένο hair accessory για να χτενίσουν με διαφορετικό τρόπο τα μαλλιά των μοντέλων.

7. Οι νέες κοτσίδες

Αν θες να είσαι και να λέγεσαι ενημερωμένη όποια κοτσίδα πιάσεις τα μαλλιά σου από την νέα χρονιά θα πρέπει να είναι χαμηλή! Αυστηρά και μόνο! Οι ψηλές κοτσίδες δεν έπαιξαν σχεδόν πουθενά στα catwalks του ’15 σε αντίθεση με τις χαμηλές, στο ύψος του αυχένα τις, οποίες μέτρησε σε ποιους οίκους τις είδαμε: Diesel, DKNY, Giambattista Valli, Giles, Gucci, Stella McCartney, Jason Wu και πολλούς, πολλούς ακόμη!

8. Οι νέες πλεξίδες

Οι πλεξίδες έχουν αγαπηθεί τόσο τα τελευταία χρόνια που δεν θα γινόταν να μην υπάρχουν στα πλάνα της νέας χρονιάς. Η διαφορά τους με τις πλεξίδες που είδαμε προς το τέλος του ’14 (συγκεκριμένα μιλάμε για το Φθινόπωρο- Χειμώνα του ’14) είναι ότι δεν είναι πλέον φουτουριστικές όπως εδώ αλλά περισσότερο bohemian. Οι πιο εντυπωσιακές ήταν η πεντάκλωνη πλεξίδα του οίκου Suno (εδώ σου λέμε πώς να την κάνεις), η criss- cross tail ή αλλιώς σταυρωτή πλεξίδα της Donna Karan (εδώ σου λέμε πώς να την κάνεις) και τα cute boho πλεξιδάκια που κάνουν καριέρα και ως face fraim braids του Jeremy Scott και τα είχαμε δοκιμάσει εδώ στο Berenata’s World!

9. Το χρώμα μαλλιών

Ξέχασε τα φυσικά χρώματα του 2014. Τα νέα χρώματα στα μαλλιά δεν κάνουν καθόλου παιχνίδισμα με το φως με την έννοια ότι σε όλο το μήκος βλέπεις ένα flat χρώμα και πρόκειται για neutrals χρώματα στην extreme εκδοχή τους όπως το σκούρο μαύρο του Marc Jacobs και pearly- white ξανθό του Tom Ford.

Read More

And More